Δημόσιες συγκοινωνίες
Το δίκτυο των δημοσίων μέσων μεταφοράς της Πράγας Περιλαμβάνει το Μετρό, Τα Τραμ τα λεωφορεία και το τελεφερίκ(που μεταφέρει επιβάτες από το Újezd στην κορυφή του λόφου Petrín).
Οι δημόσιες συγκοινωνίες της Πράγας αποτελούν ένα ολοκληρωμένο 24ωρο σύστημα συγκοινωνιών.

[su_spoiler title=”Μετρό” style=”fancy” icon=”arrow-circle-1″]

Το μετρό της Πράγας είναι αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο από τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Γραμμές του μετρό της Πράγας
Το Συνολικό υπόγειο δίκτυο χωρίζεται σε τρεις κύριες γραμμές, κάθε μία έχει το δικό της χρώμα:
Η γραμμή Α (πράσινη)
Η γραμμή Β (κίτρινη)
Γραμμή C (κόκκινη)
Χάρτης Μετρό

Συχνότητα Δρομολογίων
Το μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 5 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.
Η συχνότητα των διέλευσης των συρμών είναι δύο έως τρία λεπτά, κατά τις ώρες αιχμής,ενώ από τέσσερα έως εννέα λεπτά, σε ώρες μη αιχμής (μετά τις 19:00).

Υπάρχουν 57 σταθμοί του μετρό με 3 πιο σημαντικούς:
Muzeum (κόκκινη και πράσινη γραμμή),
Mustek (κίτρινη και πράσινη γραμμή) και
Florenc (κίτρινή και κόκκινη γραμμή).

Ο χρόνος που διανύει ο κάθε συρμός για να φτάσει από τον ένα σταθμό στον άλλο είναι περίπου δύο λεπτά.

Εισιτήρια
Μετρό ΠράγαΤο μετρό της Πράγας έχει ανοιχτό σύστημα εισιτήριων. Οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν και να επικυρώσουν το εισιτήριο τους πριν από την είσοδο τους στην πλατφόρμα επιβίβασης του μετρό. Υπάρχουν ένστολοι ελεγκτές εισιτηρίων που έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν την εγκυρότητα του εισιτηρίου σας ανά πάσα στιγμή στα όρια της  περιοχής του μετρό.

Τα εισιτήρια στην Πράγα είναι ίδια για όλα τα μέσα μεταφοράς και είναι τα εξής:Μετρό Πράγα

  • Μικρής-διάρκειας εισιτήριο κοστίζει 24 CZK και ισχύει για 30 λεπτά
  • Βασικό εισιτήριο (επιτρέπει μεταβιβάσεις) κοστίζει 32 CZK και ισχύει για 90 λεπτά
  • Ημερήσιο εισιτήριο που κοστίζει 110 CZK
  • Εισιτήριο Διάρκειας Τριών Ημερών που κοστίζει 310 CZK

Μετρό ΠράγαΟ κάθε σταθμός έχει μηχανήματα αυτόματης πώλησης για την αγορά των εισιτηρίων, απλά τοποθετήστε τα κέρματα, επιλέξτε πιο εισιτήριό επιθυμητέ και πιέστε το κουμπί. Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν σχεδόν σε οποιαδήποτε tobacco shop(tabak-τσέχικα).

[/su_spoiler]

Ταξί στην Πράγα
Το Ταξί, ενώ είναι ένας βολικός τρόπος για να γυρίσετε την Πράγα, είναι επίσης και ο πιο ακριβός. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, απλά χρησιμοποιείστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν αυτό είναι εφικτό. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ταξί, καλό θα είναι να διαπραγματευτείτε την τιμή πριν την είσοδό σας σε αυτό.
Χρησιμοποιήστε τα ραδιοταξί, που λειτουργούν από μεγάλες εταιρείες, και προσπαθήστε να αποφύγετε τους ανεξάρτητους οδηγούς.

Οδήγηση
Τα ΙΧ στην Πράγα δίνουν πάντα προτεραιότητα στα λεωφορεία και στα τραμ, το βράδυ οι φωτεινοί σηματοδότες ορισμένων κόμβων σταματούν την κανονική τους λειτουργία και «αναβοσβήνουν πορτοκαλί» που σημαίνει ότι κανείς δεν έχει προτεραιότητα. Μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου έχει πεζοδρομηθεί, επίσης και η διαθεσιμότητα στάθμευσης είναι περιορισμένη σε όλη την πόλη.
Υπάρχουν τρεις ζώνες στάθμευσης – πορτοκαλί για στάθμευση έως και δύο ώρες, πράσινη για στάθμευση έως έξι ώρες και μπλε μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. «Park and Ride» σημεία (Πινακίδες P+R) υπάρχουν κοντά σε σταθμούς του μετρό και γύρω από την πόλη, είναι αρκετά ασφαλή και έχουν χαμηλή χρέωση.

Ενοικίαση αυτοκινήτου :
Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι αρκετά ακριβή στην Πράγα και δεν συμφέρει παρά μόνο για εκδρομές έξω από την πόλη. Για την ενοικίαση του αυτοκινήτου πρέπει να είστε άνω των 21 ετών και η άδεια οδήγησης σας να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Επίσης χρειάζεται το διαβατήριο και μια πιστωτική κάρτα για την προκαταβολή που απαιτείται.