Μέσα Μαζικής Μεταφοράς…

Μετακινήσεις στην Πόλη Της ΒαρκλώνηςΤο μετρό είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς και εξυπηρετεί τα περισσότερα μέρη της πόλης. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε σταθμό του μετρό και επικυρώνεται σε μηχάνημα πριν από την επιβίβαση.

Οι συρμοί τρέχουν από τις 05:00 έως τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και τις Κυριακές, και μέχρι τις 02:00 τις Παρασκευές και τα Σάββατα, με κάποιες διαφοροποιήσεις στις δημόσιες αργίες.

Το δίκτυο λεωφορείων της πόλης είναι εκτεταμένο. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε λεωφορεία και νυχτερινά λεωφορεία που εξυπηρετούν πολλές διαδρομές. Το καλοκαίρι, η υπηρεσία TombBús λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο κάθε λίγα λεπτά μεταξύ Plaça de Catalunya και Plaça Pius XII.

Για τα προάστια και τις γύρω περιοχές, FGC (τηλ:90 090 1515, www.fgc.es/eng/index.asp) και RENFE (τηλ:90 232 0320, www.renfe.es) λειτουργούν τις περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές, το τοπικό δίκτυο RENFE είναι γνωστό ως Rodalies ή Cercanías.

Εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών και κάρτες απεριορίστων διαδρομών (ημερήσια ή μηνιαία) καλύπτουν όλες τις μεταφορές στην πόλη.

hola-bcnΗ κάρτα Hola BCN (www.tmb.cat/en/barcelona-travel-card) προσφέρει απεριόριστες μετακινήσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο.
Η Autoritat del Transport Metropolità (//mou-te.gencat.cat) παρέχει σχεδιασμό διαδρομών για την πόλη και τις γύρω περιοχές.

Ταξί…

Το επίσημο χρώμα των ταξί είναι το κίτρινο και μαύρο, μπορείτε να τα σταματήσετε στο δρόμο ή να κάνετε κράτηση. Οι Radio Taxi (τηλ: 93 293 3111) και BookTaxiBarcelona (//www.booktaxibarcelona.com/) παρέχουν καθημερινή εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο. Οι τιμές αυξάνονται τη νύχτα, τις Κυριακές και τις αργίες. Φιλοδώρημα δεν αναμένεται, αλλά αν το κάνετε, δώστε 5 έως 10% της αξίας της διαδρομής.

Οδήγηση…

Οι δρόμοι της ΒαρκελώνηςΟι δρόμοι της Βαρκελώνης είναι εξαιρετικοί, αλλά κατά τις ώρες αιχμής μπορεί να δημιουργηθεί συμφόρηση. Τα μπλε σημάδια με μετρητή σημαίνουν ότι μπορείτε να σταθμεύσετε για περιορισμένο χρονικό διάστημα με αμοιβή, ενώ τα κίτρινα σημάδια σημαίνει ότι απαγορεύεται η στάθμευση. Υπάρχουν πολλοί ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου…

Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου στην Ισπανία είναι τα 21. Διαβατήριο και μια έγκυρη άδεια οδήγησης απαιτούνται, καθώς και έγκυρο διεθνές ασφαλιστήριο το οποίο μπορεί να αγοραστεί κατά τη στιγμή της ενοικίασης. Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων περιλαμβάνουν τις Avis (αεροδρόμιο τηλ: 90 210 8495, www.avis.com) και Hertz (αεροδρόμιο τηλ: 93 298 3637, www.hertz.com).

Ενοικίαση Ποδηλάτου…

Βαρκελώνη ΠοδήλατοΗ Βαρκελώνη είναι πόλη φιλική στη ποδηλασία, με το δημόσιο σύστημα ποδηλάτων Bicing (www.bicing.cat) προσφέρει οικονομικό και βολικό τρόπο για να νοικιάσετε ένα ποδήλατο. Εγγραφείτε ηλεκτρονικά για να αποκτήσετε μια κάρτα, περάστε τη σε έναν από τους σταθμούς ποδηλάτων για να ξεκλειδώσετε ένα ποδήλατο.

Ποδήλατα μπορούν να ενοικιαστούν από Al Punt de Trobada, Carrer Badajoz 28 (τηλ: 93 221 6367, www.alpuntdetrobada.com) και Biciclot, Passeig Marítim 33 (τηλ: 93 221 9778, www.biciclot.net).