Τα ψώνια είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Βαρκελώνης, προσφέροντας ένα δρόμο – αγορά 5 χλμ, που εκτείνεται από το Port Vell ως το Diagonal.

Θέσεις Κλειδιά…

Η La Rambla έχει τα κλασικά σταντ με σουβενίρ ενώ στη Barri Gòtic θα βρείτε λίγο πιο ακριβά αλλά με πιο ξεχωριστά αντικείμενα μαγαζιά. Για μία γεύση του τοπικού στυλ επισκεφτείτε τις μπουτίκ στη Avinguda Diagonal.

Αγορές…

Η κύρια αγορά τροφίμων της Βαρκελώνης, La Boqueria - hamon at Boqueria marketΗ κύρια αγορά τροφίμων της Βαρκελώνης, La Boqueria, λίγο εκτός της Rambla Sant Josep, είναι ένα από τα πιο δημοφιλές αξιοθέατα της Βαρκελώνης, χάρη στις πολύχρωμες μυριάδες των φρέσκων προϊόντων και τοπικών πιάτων. Άλλες αγορές τροφίμων περιλαμβάνουν Concepció στη Carrer Aragó και η Γαστρονομική Αγορά στο Plaça del Pi.

Για αντίκες και τιμαλφή, επισκεφθείτε την υπαίθρια αγορά που ονομάζεται Els Encants στη περιοχή γύρω από τη Plaça de les Glories Catalanes, θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους στην Ευρώπη (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 0700 – 1800). Η Mercat Gòtic de Antiguitats (Πέμπτη 0900 – 2000, εκτός Αυγούστου) έξω από το La Seu στην πλατεία Nova πουλάει αντίκες και συλλεκτικά αντικείμενα.

Εμπορικά Κέντρα…

Αλυσίδες, καταστήματα σχεδιαστών και σύγχρονα πολυκαταστήματα θα βρείτε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Plaça de Catalunya, τη λεωφόρο Passeig de Gracia και στη Avinguda Diagonal. Το πιο διάσημο κατάστημα στην πόλη El Corte Inglés στην Plaça de Catalunya – μέρος μιας εθνικής αλυσίδας, θεωρείται ότι είναι το κύριο πολυκατάστημα της Ισπανίας.

Ώρες Λειτουργίας…

Οι μέρες και ώρες καταστημάτων στη Βαρκελώνη είναι Δευτέρα έως Σάββατο 0900-2030, πολλά από κλείνουν για μεσημέρι 13:30-17:00. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα δεν κλείνουν το μεσημέρι. Το εμπορικό κέντρο Maremagnum είναι ανοιχτό και τις Κυριακές.

Σουβενίρ…

Η Βαρκελώνη έχει αναμνηστικά που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στο κατάστημα του Σταδίου Nou Camp, ενώ εμπνευσμένα από το Γκαουντί δώρα μπορούν να αγοραστούν από το Association Gaudí, Vilassar de Mar. Το Poble Espanyol, Montjuïc πωλεί κεραμικά και χειροποιητα δώρα από όλη την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου της Catalunya.