Βουδαπέστη

Δρώμενα

Mangalica Festival
Βουδαπέστη Αξιοθέατα Mangalica FestivalΔιέυθυνση: Szabadság tér
Website: //www.mangalicafesztival.hu/
Στάση Μετρό: Arany János utca – Γραμμή 3
Αυτή η γαστρονομική εκδήλωση σχετίζεται με τους χοίρους του είδους Mangalica, ένα Ουγγρικό είδος χοίρου, το οποία κόντευε να εξαφανιστεί μόλις πριν από μερικές δεκαετίες. Μπορείτε να δοκιμάσετε ποικιλία προϊόντων, κυρίως λουκάνικα και σαλάμια, από κρέας Mangalica, τα οποία λέγεται ότι είναι πιο γευστικά και πιο υγιεινά από το κανονικό χοιρινό.

[su_spoiler title=’Χάρτης Mangalica Festival’ icon=’arrow-circle-1′ style=’fancy’ ]

[map z=’15’ id=’map1′ lat=’47.503659′ lon=’19.050836′ marker=’yes’ ]

[/su_spoiler]

Φεστιβάλ Ψαριών
Βουδαπέστη Αξιοθέατα Φεστιβάλ ΨαριώνΔιέυθυνση: Ουγγρικό Εθνικό Μουσείο
Στάση Μετρό: Kálvin tér – Γραμμή 3
Το Φεστιβάλ Ψαριών της Βουδαπέστης είναι μια διασκεδαστική εκδήλωση. Η Ουγγαρία είναι μια χώρα γνωστή για τη ζεστή και πικάντικη “σούπα του Ψαρά”, που φτιάχνεται αποκλειστικά από ψάρια του γλυκού νερού, αυτό το τριήμερο η γαστρονομική αυτη εκδήλωση θα προσφέρει άφθονο ψάρι, διαγωνισμούς μαγειρικής, κρασί, το ουγγρικό ποτό pálinka, ζωντανή μουσική, λαογραφικές παραστάσεις και παιδικά προγράμματα. Το 2014, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ουγγρικόυ Εθνικό Μουσείο.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε ένα μπολ halászlé (σούπα του ψαρά)

[su_spoiler title=’Χάρτης Φεστιβάλ Ψαριών’ icon=’arrow-circle-1′ style=’fancy’ ]

[map z=’15’ id=’map2′ lat=’47.491198′ lon=’19.062477′ marker=’yes’ ]

[/su_spoiler]

Τσικνοπέμπτη (Torkos Csütörtök)
Η Τσικνοπέμπτη (Torkos Csütörtök) στην Ουγγαρία, η τελική ημέρα για να απολαύσετε το κρέας πριν αρχίσει η νηστεία. Η εκδήλωση ζωντανεύει μια παλιά λαϊκή παράδοση. Την ημέρα αυτή το κρασί και το φαγητό προφέρονται στη μισή τιμή σε εστιατόρια που συμμετέχουν στη εκδήλωση. Αυτή η πρωτοβουλία του Ουγγρικού Γραφείου Τουρισμού διαρκεί μόνο μια μέρα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει προκαθορισμένο μενού για την έκπτωση του 50%, που ισχύει για το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, ισχύει για τον τελικό λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού και δύο αλκοολούχων ή μη ποτών.
Η Τσικνοπέμπτη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να απολαύσετε γκουρμέ φαγητό στη μισή τιμή, . Υπάρχουν πάνω από 300 εστιατόρια που συμμετέχουν στη Βουδαπέστη. Η εκδήλωση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, και για να είναι σίγουροι καλό είναι να κάνετε κράτηση. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για εστιατόρια.Bagolyvár
First Strudel House of Pest
Firkász Café Restaurant
Kacsa Restaurant
Kárpátia Restaurant
Nobu Budapest
Peppers!
Remíz Café and Pub
Ristorante Krizia
15η Μαρτίου – Εθνική Εορτή
H 15 Μαρτίου είναι εθνική αργία στην Ουγγαρία. Την ημέρα αυτή οι Ούγγροι Γιορτάζουν για την δημοκρατία και την ελευθερία και τιμούν την Ουγγρική Επανάσταση του 1848, η οποία εξελίχθηκε σε έναν πόλεμο για την ανεξαρτησία τη Χώρας,
Η επανάσταση που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 1848, μετά από μια σειρά εξεγέρσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Lajos Kossuth, ένας διάσημος δημοσιογράφος της περιόδου αυτής, εμφανίστηκε ως ηγέτης και η επανάσταση φαινόταν να είναι πολύ επιτυχής. Μια νέα, ανεξάρτητη και δημοκρατική κυβέρνηση εξελέγη στην Ουγγαρία με πρώτο πρωθυπουργό τον Lajos Batthyány.
Σήμερα η 15 Μαρτίου είναι εθνική αργία στην Ουγγαρία και υπάρχουν πολλά κτίρια και παραδόσεις, τα οποία έχουν γίνει σύμβολο της επανάστασης και αποτελούν μέρος των αναμνηστικών τελετών.Οι Ούγγροι φορούν με περηφάνια κονκάρδες αυτή την ημέρα. Μερικές από τις επίσημες εκδηλώσεις, για των εορτασμό της ημέρας, πραγματοποιούνται στο Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας, όπου οι νέοι σε ηλικία Ούγγροι επαναστάτες, με ηγέτη τον ποιητή Sándor Petőfi, πραγματοποίησαν μια μαζική διαδήλωση την πρώτη μέρα της επανάστασης το 1848.
9:00 – 14.30 Η μέρα ξεκινά στο ουγγρικό κοινοβούλιο – όπου ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί το όμορφο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ελεύθερη είσοδο.
11:00 – 12:00 Τελετή χαιρετισμού από τον Δήμαρχο της Βουδαπέστης, που ακολουθείται από μια εθιμοτυπική ομιλία του Προέδρου της Ουγγαρίας, μπροστά από το Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας.
12:00 – 13:00 Πορεία από το Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας στο κάστρο της Βούδας.
10:00- 18:00 Διάφορα προγράμματα στον λόφο του κάστρου, δωρεάν είσοδος σε πολλά μουσεία
St Patrick’s Day Παρέλαση
Η πρώτη παρέλαση την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στη Βουδαπέστη πραγματοποιήθηκε το 2011. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον ιρλανδικό-ουγγρικό οργανισμό Business Circle. Η παρέλαση ξεκινά στις 14:00, την 17 Μαρτίου, και η διαδρομή που θα ακολουθεί είναι από το Szabadság tér στο Erzsébet tér .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρέλαση επισκεφθείτε τη σελίδα των διοργανωτών στο Facebook .
Kiss me I’m Irish (in Budapest)
Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται στις 17 Μαρτίου. Είναι μια ιρλανδική εορτή, ο άγιος Πατρίκιος, ήταν ιερέας του 5ου αιώνα, ιδρυτής της Εκκλησίας της Ιρλανδίας και άγιος προστάτης της Ιρλανδίας. Είναι μια θρησκευτική γιορτή, η οποία έχει διατηρηθεί κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων. Οι Ιρλανδικές οικογένειες την ημέρα του Αγίου Πατρικίου θα παραστούν στην εκκλησία το πρωί. Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι μια γιορτή της ιρλανδικής κουλτούρας σε όλο τον κόσμο, με την παρέλαση την Ημέρα της ημέρας αυτής να είναι ένα από τα highlights των εορτασμών παντού. Η παράδοση θέλει τους συμμετέχοντες να φορούν κάτι πράσινο αυτή την ημέρα, η παράδοση πηγαίνει πίσω στο 17ο αιώνα, όταν πρωτοφορέθηκαν πράσινες κορδέλες .

[su_spoiler title=’Χάρτης St Patrick’s Day Παρέλαση’ icon=’arrow-circle-1′ style=’fancy’ ]

[map z=’15’ id=’map5′ lat=’47.50384′ lon=’19.05054′ marker=’yes’ ]

[/su_spoiler]