Λίμνη Μπάλατον

Βουδαπέστη Εκδρομές Λίμνη ΜπάλατονΗ περιοχή της ρομαντικής λίμνης Μπάλατον(γνωστή και ως η ουγγρική θάλασσα) είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός.
Αξίζει να Δείτε το εθνικό πάρκο στα υψίπεδα του Μπάλατον που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από το Ζαλαέγκερσεγκ, στα βόρεια της λίμνης Μπάλατον, της μεγαλύτερης (πάνω από 70 χλμ.) λίμνης γλυκού νερού της Κεντρικής Ευρώπης.
Αξίζει να κάνετε:
Βουδαπέστη Εκδρομές Λίμνη Μπάλατον•   Πεζοπορία στους βόρειους λόφους.
•  Να Εξερευνήσετε τα κελάρια κρασιού. Ξεκινήστε την ανάβαση από ένα πολύ περπατημένο μονοπάτι μέχρι το λόφο Badacsony στον οποίο πολλοί μικροί αμπελουργοί πωλούν τα κρασιά τους με το ποτήρι η με το μπουκάλι.
Βουδαπέστη Εκδρομές Λίμνη Μπάλατον•Αγώνες Κολύμβησης Cross-Balaton το 2013 Πραγματοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου, με τους πρώτους διαγωνιζόμενους να ξεκινούν στις 08:00 το πρωί και τους τελευταίους στις 14:00 το μεσημέρι με μέσο όρο τερματισμού 2 ώρες και 41 λεπτά, ο νεότερος διαγωνιζόμενος ήταν 8 χρονών ενώ ο μεγαλύτερος 82, Εάν σχεδιάζετε μια επίσκεψη το 2014, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εκδήλωση μπορεί να αναβληθεί περίπτωση αναμενόμενης κακοκαιρίας, έτσι καλύτερα ελίξτε τον καιρό εκ των προτέρων.
Βουδαπέστη Εκδρομές Λίμνη Μπάλατον•    Χαλαρώστε στα ιαματικά λουτρά. Τα πιο γνωστά είναι το Héviz και το Csisztapuszta (ακριβώς νότια της Fonyód).
•    Ιστιοπλοΐα. Υπάρχουν πολλοί αγώνες ιστιοπλοΐας κατά τη διάρκεια του έτους για όσους προτιμούν τον ανταγωνισμό. Για ενοικίαση σκάφους το Fonyod, το Balatonlelle και Balatonfüred είναι το καλύτερο σημείο. Για 8μ γιοτ η ενοικίαση στοιχίζει περίπου 70.000HUF(240€) την ημέρα.
•    Δοκιμάστε ένα γεύμα με Ψάρια από την Λίμνη, főtt kukorica(μαγειρεμένο καλαμπόκι), ψητά λουκάνικα και φυσικά Παγωτό (fagylalt, ή πιο κοινώς, fagyi),
μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και ντόπιο κρασί

Πώς Θα πάτε
Περίπου 120 χιλιόμετρα (75 μίλια) νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης,
Με τρένο μπορείτε να φτάσετε στο Balatonfüred από το σταθμό Déli pályaudvar (γραμμή Μ2 του μετρό, κόκκινη).στη Βουδαπέστη ή απο το σταθμό Kőbánya – Kispest (γραμμή Μ3 του μετρό-Μπλέ). η διάρκεια είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά
η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου 11€(τιμή 2013)
[mappress mapid=”14″]
//elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslvzs/uf
Τηλέφωνο : ( 87 ) 580 480.
Website : www.balatonfured.hu

About the Author