Στην Λισαβόνα ο κάθε επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τρόπους να μετακινηθεί καθώς υπάρχουν όλα τα μέσα τα οποία εξυπηρετούν το κέντρο της πόλης.Υπάρχουν Λεωφορεία, μετρό και το πιο χαρακτηριστικό το Τραμ που βρίσκεται σε λειτουργία περισσότερο από 140 χρόνια.
Στο Take A Tour σας παραθέτουμε όλους τους τρόπους μετακίνησής καθώς και την συχνότητα αλλά και το κόστος για κάθε μέσο μεταφοράς.

Τραμ

Λισαβόνα μετακινήσεις The Lisbon Cathedral with a traditional yellow tram in LisbonΤο δίκτυο τραμ της Λισαβόνας (πορτογαλικά: Rede de Eléctricos de Lisboa) εξυπηρετεί το δήμο της Λισαβόνας. Λειτουργεί από το 1873, και σήμερα περιλαμβάνει πέντε αστικές γραμμές.

Διαβάστε περισσότερα…

 

Λεωφορεία

Λεωφορεία ΛισαβόναΗ πρωτεύουσα της Πορτογαλίας εξυπηρετείται από 143 γραμμές λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια σε όλη την περιφέρεια της Λισαβόνας. Σας παραθέτουμε όλους τους τρόπους μετακίνησής καθώς και την συχνότητα αλλά και το κόστος για κάθε μέσο μεταφοράς.

Μετρό

Λισαβόνα ΜετρόΤο μετρό της Λισαβόνας περιλαμβάνει τέσσερις γραμμές που καλύπτουν 43,2 χιλιόμετρα και εξυπηρετούν 55 σταθμούς

Linha Azul (Μπλε γραμμή)
Linha Amarela(Κίτρινη Γραμμή)
Linha Verde (Πράσινη Γραμμή)
Linha Vermelha(Κόκκινη Γραμμή)

Διαβάστε περισσότερα…

Εισιτήρια Μετρό, Τραμ και Λεωφορείων

lisavona metro tickets1,40€* προαγορά
1,80€* μέσα στο λεωφορείο
2,85€* μέσα στο Τραμ
6,00€* Ημερήσιο Εισιτήριο(24 ώρες)
//www.carris.pt/en/fares/

*Τιμές 2014

Ώρες λειτουργίας και συχνότητα

H Λειτουργία του μετρό ξεκινάει κάθε μέρα στις 06:30 και σταματά στις 01:00 (τα τελευταία τρένα φθάνουν στους τερματικούς σταθμούς στις 1:30). Ωστόσο, ορισμένοι σταθμοί κλείνουν λίγο πριν τη 01:00. Τα τρένα κινούνται ανα 5 με 8 λεπτά.

Κάρτα Viva Viagem της Λισαβόνας

Κάρτα Μετακινήσεων Λισαβόνας Viva-viagem Στη Λισαβόνα υπάρχει η κάρτα «ξαναγεμίσματος» Viva Viagem για τα μέσα μεταφοράς, όπως η Oyster card στο Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα…

Η κάρτα της Λισαβόνας

Lisboa Card Η κάρτα της ΛισαβόναςΗ Lisboa Card (γνωστή και ως η Κάρτα της Λισαβόνας) είναι η επίσημη κάρτα ταξιδιού της πόλης της Λισαβόνας. Μοιάζει με μια πιστωτική κάρτα και επιτρέπει στους επισκέπτες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους…

Διαβάστε περισσότερα…