Λονδίνο

Δρώμενα

Virgin London Marathon
Λονδίνο Δρώμενα Virgin London MarathonΠότε: 13 / 04/ 2014
Website: : www.virginlondonmarathon.com
Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες δρόμου στον κόσμο. Ξεκινώντας από το Greenwich, οι δρομείς τρέχουν μέσα από Charlton και Woolwich πριν από τη διέλευση του ποταμού Τάμεση στο ιστορικό Tower Bridge, κυκλικά μέσω της ανατολικής πλευράς του Λονδίνου, περνούν τη πανύψηλη κομψή μορφή του Canary Wharf στο Docklands, και στη συνέχεια με κατεύθυνση δυτικά προς το Embankment, την πλατεία του Κοινοβουλίου, τη Birdcage Walk και η τελική ευθεία προς την γραμμή του τερματισμού στο The Mall δίπλα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Queen΄s Birthday Parade – Trooping the Colour
Λονδίνο Δρώμενα Queen΄s Birthday Parade - Trooping the ColourΔιέυθυνση: Horse Guards Parade.
Website: www.trooping-the-colour.co.uk
Στάση Μετρό: Charing Cross – Bakerloo Line
Στρατεύματα της Βασιλικής Φρουράς (Ανώτερα συντάγματα πεζικού & Βασιλικό Ιππικό) εκτελέσει την τελετή της Trooping the Colour (παρέλαση για τα χρώματα του συντάγματος) κάθε χρόνο προς τιμήν των επίσημων γενεθλίων της Βασίλισσας. Παρά το γεγονός ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ γεννήθηκε τον Απρίλιο, το Trooping the Colour γίνεται τον Ιούνιο με την ελπίδα ο καιρός να είναι καλός. Παραδοσιακά, τα χρώματα του συντάγματος, δύο σημαίες ή λάβαρα, παρέλαυναν μπροστά στα ίδια τα στρατεύματά τους, έτσι ώστε οι στρατιώτες να αναγνωρίσουν και να κινητοποιηθούν για τη μάχη. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται, σήμερα, προς τιμήν της βασίλισσας η οποία στη συνέχεια λαμβάνει ένα βασιλικό χαιρετισμό από τα στρατεύματα.

[su_spoiler title=’Χάρτης Queen΄s Birthday Parade – Trooping the Colour’ icon=’arrow-circle-1′ style=’fancy’ ]

[map z=’15’ id=’map2′ lat=’51.50460′ lon=’-0.12737′ marker=’yes’ ]

[/su_spoiler]

City Of London Festival
Λονδίνο Δρώμενα City Of London FestivalΠότε: Ιούνιος – Ιούλιος 2014
Website: www.colf.org
Στάση Μετρό: Oxford Circus –Bakerloo Line
Κάθε καλοκαίρι, το City of London Festival φέρνει τη μουσική, το χορό, την τέχνη και τις οικογενειακές εκδηλώσεις σε χαρακτηριστικούς χώρους σε όλη την πόλη. Το φετινό φεστιβάλ βασίζεται σε τρία θέματα: τα τείχη της πόλης, που συνδέει την πόλη του Λονδίνου με το Londonderry και άλλες ιστορικές πόλεις με τείχη από την Ουτρέχτη ως την Ιερουσαλήμ, η επίλυση των συγκρούσεων και τα δέντρα. Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ιρλανδίας με θέμα την οικογενειαή ημέρα στο Hampstead Heath. Θα υπάρξουν, επίσης, συναυλίες στο καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και δωρεάν μεσημεριανές συναυλίες στο Guildhall School of Music and Drama.
Wimbledon Tennis Championships
Λονδίνο Δρώμενα Wimbledon Tennis ChampionshipsΔιέυθυνση: Church Road, Wimbledon
Πότε: Ιούνιος – Ιούλιος 2014
Εισητήριο:Ναί
Website: www.wimbledon.org
Στάση Μετρό: Wimbledon – District Line
Οι μεγάλοι παγκόσμιοι αθλητές του τένις συρρέουν στο All England Lawn Tennis Club στο Wimbledon κάθε Ιούνιο για να αγωνιστούν στο διάσημο πρωτάθλημα, το οποίο συνήθως διεξάγεται υπό υγρό καιρό. Εξίσου γνωστά με το πρωτάθλημα είναι το Henman Χιλή Όρος Murray (έκταση του All England Lawn Tennis Club στην οποία θεατές χωρίς εισιτήρια εντός του γηπέδου μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες τένις ζωντανά σε γιγαντιαία τηλεοπτική οθόνη), η κρέμα με φράουλες στο γκαζόν και η θέαση αρκετών βασιλικών προσώπων. Σήμερα, η εκδήλωση έχει τεράστιες διαστάσεις με πάνω από 500.000 επισκέπτες, και ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.

[su_spoiler title=’Χάρτης Wimbledon Tennis Championships’ icon=’arrow-circle-1′ style=’fancy’ ]

[map z=’15’ id=’map4′ lat=’51.42638′ lon=’-0.21682′ marker=’yes’ ]

[/su_spoiler]