Πράγα ΙστορίαΗ ιστορία της Πράγας ξεκινά από το 400π.Χ., την εποχή των Κελτικών φυλών. Η χρυσή εποχή της πόλης ξεκινά όταν ο Κάρολος ο 4ος της Βοημίας εκλέχτηκε Ρωμαϊκός Αυτοκράτορας στα μέσα του 14ου αιώνα. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο ανέγερσης γοτθικών κτιρίων, όπως ο καθεδρικός του Αγ. Βίτου, η γέφυρα του Καρόλου, το πανεπιστήμιο και τη Νέα Πόλη, στο κέντρο της πλατείας Βέντσεσλας μεταμόρφωσε τη πόλη σε μια από τις ισχυρότερες της Ευρώπης.

Ο 20ος αιώνας έφερε πλήγματα στην Τσεχοσλοβακία και στη Πράγα υπό την Ναζιστική κατοχή στη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου έπειτα και για πενήντα χρόνια ήταν υποταγμένη από το κομμουνιστικό καθεστώς. Η προσπάθεια για δημοκρατία του 1968, γνωστή ως Άνοιξη της Πράγας, διαλύθηκε βίαια από τα Ρωσικά άρματα.

Πράγα ΙστορίαΤο Τσέχικο πνεύμα, όμως, παρέμεινε απτόητο και το 1989 με την πτώση του τείχους του Βερολίνου, οι Τσέχοι ελευθερώθηκαν από τον κομμουνισμό κατά τη διάρκεια της “Βελούδινης Επανάστασης”. Το 1993, μετά την διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, η Πράγα έγινε η πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Με τον ποιητή και πρόεδρο Βάκλαβ Χάβελ στο τιμόνι η Πράγα έγινε το κέντρο της μετά κομμουνιστικής Ανατολικής Ευρώπης, ομογενείς κατέκλυσαν την πόλη τη δεκαετία του 1990 και η γοργή ανάπτυξη έφερε συγκρίσεις με το Παρίσι του 1920.

Σήμερα η πόλη είναι τουριστικό και επιχειρηματικό κέντρο. Το 2004 η Τσεχία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδραιώνοντας την σημασία και τη δημοτικότητα της.