Αγορές & Ψώνια στην Πράγα

Πράγα ΨώνιαΗ τουριστική ανάπτυξη, της Πράγας, σε συνδυασμό με τη νέα καταναλωτική οικονομία και την σταθερή αύξηση των μισθών των πολιτών έχει ως αποτέλεσμα την συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά με μπουτίκ και επώνυμα προϊόντα. Αυτή την περίοδο η Πράγα προσφέρει στο νεόπλουτο πληθυσμό της τα πάντα από επώνυμα προϊόντα συναγωνιζόμενη οποιαδήποτε δυτική Ευρωπαϊκή πόλη.

Θέσεις Κλειδιά:

Θα βρείτε πολλά καταστήματα στα σοκάκια γύρω από την πλατεία της Παλιάς Πόλης που πωλούν περίτεχνα κρύσταλλα και υαλικά, Τσέχικη ειδικότητα και μέρος της Βοημικής παράδοσης. Επίσης καλή αγορά εδώ είναι οι γρανάτες (ο εθνικός πολύτιμος λίθος), αυτές που εξορύσσονται εδώ είναι μεταξύ των καλύτερων του κόσμου. Υπάρχουν επίσης πολλά βιβλιοπωλεία, και πολλές ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες γκαλερί τέχνης σκόρπιες σε όλη την πόλη.

Αγορές της Πόλης:

Πράγα Ψώνια ΧριστούγενναΗ ετήσια φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη πλατεία της Παλιάς Πόλης ου διαρκεί όλο τον Δεκέμβρη έχει διεθνή φήμη (αντίστοιχη αγορά και το Πάσχα). Στη διάρκεια του υπόλοιπου έτους η καλύτερη αγορά για χειροποίητα είδη είναι αυτή της οδού Havelske στην περιοχή Πράχα 01

Εμπορικά Κέντρα της Πόλης:

Ο κύριος εμπορικός κόμβος της Πράγας είναι επικεντρωμένος γύρω από την κορυφή της πλατείας Βέντσεσλας και εκτείνεται κατά μήκος του Na Prikope. Σε ακτίνα 800μ., μαζί με το Κέντρο Myslbek, θα βρείτε μία σύγχρονη πολυεπίπεδη σκεπαστή στοά, η οποία φιλοξενεί δημοφιλής εταιρείες όπως Calvin Klein, Gant και H & M.

Ώρες Λειτουργίας Καταστημάτων:

Τα καταστήματα στο κέντρο της Πράγας εξαρτώνται από τους τουρίστες και τα περισσότερα είναι ανοιχτά Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 19:00 και το Σάββατο 09:00 – 13:00. Μερικά καταστήματα ανοίγουν και τις Κυριακές.

Πληροφορίες για τον ΦΠΑ

Επιστροφή ΦΠΑ έως 16% και εντός 30 ημερών από την αγορά μπορούν να έχουν μόνο όσοι ζουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης