Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Santa Maria Gloriosa dei Frari, VeniceΟ καλύτερος τρόπος να, μετακινήστε στην Βενετία είναι με τα πόδια ή με λεωφορεία του νερού, τα λεγόμενα vaporetti, τα οποία ελέγχονται από την τοπική αρχή Azienda Consorziale Transporti Venezia (τηλ: (041) 2424; www.actv.it). Τα vaporetti εκτελούν συγκεκριμένα δρομολόγια γύρω από την Βενετία οπότε το ταξίδι σας περιορίζεται από τα δρομολόγια τους και τις ώρες απόπλου.

Υπάρχουν τέσσερις γέφυρες στο Μεγάλο Κανάλι: οι παλαιότερες και πιο διάσημες ειναι οι Ponte di Rialto, Ponte dell’Accademia, Ponte degli Scalzi και η νεώτερη προσθήκη, η οποία άνοιξε το 2008, είναι η Ponte della Costituzione που συνδέει το σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia με το σταθμό λεωφορείων στην Piazzale Roma.

Γόνδολα

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να διασχίσετε το Μεγάλο Κανάλι είναι με traghetto (δημόσια γόνδολα). Αυτές οι διαδρομές είναι μικρές και οικονομικές και υπάρχουν πολλά σημεία traghetto κατά μήκος του καναλιού.

 Γόνδολες στο Μεγάλο Κανάλι, Βενετία, ΙταλίαΟι διαδρομές με γόνδολα είναι μια παραδοσιακή μορφή μεταφοράς, αν και συνήθως προορίζονται για τουριστικούς σκοπούς και είναι ακριβές. Γόνδολα μπορείτε να ναυλώσετε σε ένα από τα περίπτερα που βρίσκονται στο Ριάλτο, στην Piazzale Roma και San Marco, καθώς και σε κάποιες «ανεπίσημες» στάσεις κατά μήκος των μικρότερων καναλιών.

θαλάσσιο ταξί

Για μια πιο άμεση εξυπηρέτηση προς ένα συγκεκριμένο προορισμό, η μόνη επιλογή είναι να πάρετε ένα θαλάσσιο ταξί, αλλά αυτό είναι μια δαπανηρή μέθοδος μεταφοράς. Ωστόσο, εάν ταξιδεύετε με μια ομάδα φίλων που μπορούν να μοιραστούν το κόστος, ένα θαλάσσιο ταξί είναι ένας πολύ πιο γρήγορος και ξεκούραστος τρόπος για να φτάσετε στον προορισμό σας, με μπόνους μια προσωπική ξενάγηση στα κανάλια. Τα θαλάσσια ταξί ελέχγονται από την Consorzio Venezia Motoscafi (τηλ.: (041) 522 2303, Www.motoscafivenezia.it) μπορεί να κλείσετε ραντεβού εκ των προτέρων ή κατά την ώρα που απαιτηθεί. Τα επίσημα ταξί φέρουν ένα μαύρο αριθμό εγγραφής σε κίτρινο φόντο. Πιάτσες ταξί είναι διαθέσιμες σε κύρια σημεία, ‘οπως Piazzale Roma, Ριάλτο, San Marco και το Lido.

Οδήγηση

Δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Βενετίας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου:

Γραφεία ενοικιάσεων θα βρείτε στη Piazzale Roma, αλλά τα αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για οδήγηση έξω από τη Βενετία. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι 23 ετών και οι οδηγοί πρέπει να φέρουν και άδεια της ΕΕ ή διεθνή άδεια οδήγησης.
Προτεινόμενες εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων είναι οι: Avis (τηλ.: (041) 523 7377, Www.avis.com), Hertz (τηλ.: (041) 528 4091, Www.hertz.com), Europcar (τηλ.: (041) 523 8616, Www.europcar.com), Thrifty (τηλ.: (041) 541 6049, Www.thrifty.com) και Budget (τηλ.: 041) 523 7377, www.budget.com).

Ενοικίαση ποδηλάτων

Ποδήλατα ή μηχανάκια δεν επιτρέπονται στη Βενετία, αλλά η ενοικίαση ποδηλάτων στο Lido είναι επιτρεπτή από ένα από τα πολλά καταστήματα ενοικίασης εκεί. Η εταιρεία Lido on Bike είναι ανοιχτή από Μάρτιο-Οκτώβριο, είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον κεντρικό σταθμό των vaporetti στην Viale Santa Maria Elisabetta 21 (τηλ.: (041) 526 8019, Www.lidoonbike.it). Ανοιχτή όλο το χρόνο στον ίδιο δρόμο είναι η Gardin Anna Valli (τηλ.: (041) 276 0005).