Το Μετρό Στη Ρώμη

Χάρτης, Φωτογραφίες, Πληροφορίες…

[izoom]Χάρτης Μετρό & Bus[/izoom]

Το μετρό (ονομάζεται Metropolitana από τους Ιταλούς)  έχει δρομολόγια περίπου κάθε 7-10 λεπτά, από τις 5:30 π.μ. μέχρι τις 23:30 κάθε μέρα (μέχρι τις 0:30 π.μ. το Σάββατο). Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στα περίπτερα ή στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης. Οι οδηγοί δεν πωλούν εισιτήρια.

[izoom]χάρτης μετρό με αξιοθέατα[/izoom]

Εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών

ticket BIT romaBiglietto Semplice B.I.T. (εισιτήριο ορισμένης διάρκειας)
Τιμή : 1,00 €
Τα B.I.T. εισιτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε  μέσο στη Ρώμη και ισχύουν για 75 λεπτά και ο επισκέπτης μπορεί να πάρει οποιοδήποτε μέσω για να φθάσει στο προορισμό του σε διάρκεια 75 λεπτών. Τα εισιτήρια πρέπει να επικυρώνονται κατά την έναρξη της διαδρομής.

Biglietto giornaliero B.I.G.Biglietto giornaliero B.I.G. ( ημερήσιο εισιτήριο )
Τιμή : 4,00 €
Ισχύει 24 ώρες σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο , θα πρέπει να επικυρώνονται μόνο μία φορά (κατά την εκκίνηση του ταξιδιού). Στην περίπτωση που ο επισκέπτης χρησιμοποιήσει το μετρό, το εισιτήριο θα πρέπει να επιδεικνύεται στον ελεγκτή κατά την  είσοδο του στο σταθμό του μετρό.
! ΠΡΟΣΟΧΗ : αυτό το εισιτήριο είναι έγκυρο μέχρι τα μεσάνυχτα της ημέρα που επικυρώθηκε.

Biglietto per 3 giorni Β.Τ.Ι ( 3 – ημερών τουριστικό εισιτήριο)
Τιμή : 11,00 €
Ισχύει για 3 ημέρες σε όλα τα δημόσια μέσα. Θα πρέπει να Επικυρωθεί μόνο μία φορά κατά την έναρξη της πρώτης διαδρομής και  να επιδεικνύεται στον ελεγκτή κατά την  είσοδο του στο σταθμό του μετρό.

Biglietto per 7 giorni CIS.Biglietto settimanale C.I.S. (τουριστικό εβδομαδιαίο εισιτήριο)
Τιμή : 16,00 €
Ισχύει για 7 μέρες σε όλα τα δημόσια μέσα. Θα πρέπει να Επικυρωθεί μόνο μία φορά κατά την έναρξη της πρώτης διαδρομής και  να επιδεικνύεται στον ελεγκτή κατά την  είσοδο του στο σταθμό του μετρό, επίσης ο ιδιοκτήτης πρέπει να γράψει στο εισιτήριο το  όνομά του.

validate_ticket2Σημαντικό – επικυρώστε το εισιτήριό σας
Μετρό
Αν πάρετε το μετρό, τα εισιτήρια ελέγχονται αυτόματα, τοποθετώντας τα στα ακυρωτικά μηχανήματα   πριν πάτε μέσα από τις πύλες. Τοποθετήστε το εισιτήριο προς την κατεύθυνση του βέλους,
Μην ξεχάσετε να πάρετε το εισιτήριο πριν περάσετε την πύλη. Μπορεί να γίνει πάλι έλεγχος μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

bus_validateΛεωφορεία και τα τραμ
Έχοντας ένα μη επικυρωμένο εισιτήριο είναι σαν να μην έχετε εισιτήριο. Επικυρώστε το εισιτήριό σας  κατά την είσοδο, στα κίτρινα μηχανήματα επικύρωσης. Υπάρχει ένα στο μπροστινό μέρος και ένα άλλο στο πίσω μέρος του λεωφορείου.