Δημόσιες συγκοινωνίες
Το δίκτυο των δημοσίων μέσων μεταφοράς της Πράγας Περιλαμβάνει το Μετρό, Τα Τραμ τα λεωφορεία και το τελεφερίκ(που μεταφέρει επιβάτες από το Újezd στην κορυφή του λόφου Petrín).
Οι δημόσιες συγκοινωνίες της Πράγας αποτελούν ένα ολοκληρωμένο 24ωρο σύστημα συγκοινωνιών.

Μετρό

Ταξί στην Πράγα
Το Ταξί, ενώ είναι ένας βολικός τρόπος για να γυρίσετε την Πράγα, είναι επίσης και ο πιο ακριβός. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, απλά χρησιμοποιείστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν αυτό είναι εφικτό. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ταξί, καλό θα είναι να διαπραγματευτείτε την τιμή πριν την είσοδό σας σε αυτό.
Χρησιμοποιήστε τα ραδιοταξί, που λειτουργούν από μεγάλες εταιρείες, και προσπαθήστε να αποφύγετε τους ανεξάρτητους οδηγούς.

Οδήγηση
Τα ΙΧ στην Πράγα δίνουν πάντα προτεραιότητα στα λεωφορεία και στα τραμ, το βράδυ οι φωτεινοί σηματοδότες ορισμένων κόμβων σταματούν την κανονική τους λειτουργία και «αναβοσβήνουν πορτοκαλί» που σημαίνει ότι κανείς δεν έχει προτεραιότητα. Μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου έχει πεζοδρομηθεί, επίσης και η διαθεσιμότητα στάθμευσης είναι περιορισμένη σε όλη την πόλη.
Υπάρχουν τρεις ζώνες στάθμευσης – πορτοκαλί για στάθμευση έως και δύο ώρες, πράσινη για στάθμευση έως έξι ώρες και μπλε μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. «Park and Ride» σημεία (Πινακίδες P+R) υπάρχουν κοντά σε σταθμούς του μετρό και γύρω από την πόλη, είναι αρκετά ασφαλή και έχουν χαμηλή χρέωση.

Ενοικίαση αυτοκινήτου :
Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι αρκετά ακριβή στην Πράγα και δεν συμφέρει παρά μόνο για εκδρομές έξω από την πόλη. Για την ενοικίαση του αυτοκινήτου πρέπει να είστε άνω των 21 ετών και η άδεια οδήγησης σας να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Επίσης χρειάζεται το διαβατήριο και μια πιστωτική κάρτα για την προκαταβολή που απαιτείται.