Κάρτα Viva Viagem της Λισαβόνας

Χρησιμοποιώντας την κάρτα…

…για να δείτε τη Λισαβόνα

Κάρτα Μετακινήσεων Λισαβόνας Viva-viagem Στη Λισαβόνα υπάρχει η κάρτα «ξαναγεμίσματος» Viva Viagem για τα μέσα μεταφοράς, όπως η Oyster card στο Λονδίνο.

Γενικά υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το που θα μπορούσε και που δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Eδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για τη Κάρτα Viva Viagem της Λισαβόνας.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για:
  • Όλα τα λεωφορεία και τα τραμ Carris ΕΚΤΟΣ του Aerobus.
  • Σε όλες τις CP γραμμές των αστικών σιδηροδρόμων.
  • Σε όλες τις διαδρομές του μετρό.
Πού την αγοράζετε

Κάρτα Μετακινήσεων Λισαβόνα Ticket machines in Lisbon mertoΟι αυτοματοποιημένες μηχανές στους σταθμούς του μετρό και των τρένων πωλούν τις κάρτες Viva Viagem. Πιέστε το κουμπί για τα αγγλικά και ακολουθήστε τις οδηγίες για πόσες κάρτες θέλετε, και πόσα χρήματα θέλετε να βάλετε σε αυτές.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια προ-επιλεγμένη ποσότητα, όπως 5€ ή 10€. Για κάθε ποσό άνω των 5€ παίρνετε ένα μικρό επιπλέον μπόνους (για παράδειγμα, αν έχετε αγοράσει 10€ παίρνετε πραγματικά 10,75€). Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να βάλετε ένα ημερήσιο εισιτήριο.

Η κάρτα αυτή καθ’ αυτή κοστίζει 0,50 €.
Μπορείτε να επαναφορτίσετε την κάρτα στα ίδια μηχανήματα.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε

Κάρτα Μετακινήσεων ΛισαβόναΌταν εισέρχεστε και εξέρχεστε από την πλατφόρμα του μετρό ή του τρένου, περάστε απλά την κάρτα πάνω από το σαρωτή και περιμένετε τις πόρτες να ανοίξουν.
Στο λεωφορείο, αναζητήστε τον κίτρινο αναγνώστη κοντά στον οδηγό, περάστε την κάρτα πάνω από το σαρωτή και περιμένετε το πράσινο φως και ένα ηχητικό σήμα.

Οφέλη

Η κάρτα σας δίνει φθηνότερες τιμές από την αγορά ενός απλού εισιτηρίου στα λεωφορεία, το τραμ και το μετρό, κερδίζετε 0.10 € για κάθε διαδρομή με το μετρό και τα λεωφορεία.

Τι πρέπει να ξέρετε

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος “πληρωμής” τη φορά σε μία κάρτα Viva Viagem.

Έτσι, αν επιλέξετε να το φορτώσετε με ένα ημερήσιο εισιτήριο , θα πρέπει να την χρησιμοποιήσετε εκείνη την ημέρα για να μπορέσετε να βάλετε χρήματα για να την κανονική της χρήσης (αυτό που αποκαλούν «ζάπινγκ».)

Η κάρτα είναι απλά ένα χοντρό χαρτί, όχι πλαστική όπως και σε άλλες πόλεις, οπότε να είστε προσεκτικοί με αυτή.

Η κάρτα λήγει μετά από ένα χρόνο.

Τα Μέσα μαζικής μεταφοράς της Λισαβόνας μπορούν να σας μεταφέρουν γενικά σε κάθε τουριστικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του μετρό, όπως και για τις ημερήσιες εκδρομές σε Sintra και Cascais.

Το Viva Viagem είναι ο φθηνότερος τρόπος να γυρίσετε την Λισαβόνα, Χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε τα ρέστα από τον Οδηγό!