Αγορές στη Βενετία είναι μια εκλεκτική εμπειρία. Όπως με τις περισσότερες ιταλικές πόλεις, υπάρχουν πολλές επιλογές σε καταστήματα γνωστών σχεδιαστών, αλλά στα δρομάκια της Βενετίας θα βρείτε πληθώρα τουριστικών καταστημάτων που πωλούν μάσκες καρναβαλιού πορσελάνης και άλλα τοπικά δώρα.

Θέσεις Κλειδιά:

Εκτείνεται από την πλατεία του Αγίου Μάρκου στην περιοχή του Ριάλτο, το Mercerie και Calle dei Fabbri είναι οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι, ενώ ακριβές μπουτίκ με ρούχα θα βρείτε στη Calle Larga XXII Marzo. Μια καλή περιοχή για σουβενίρ και ψώνια για δώρα είναι οι δρόμοι βόρεια της Campo Santo Stefano.
Όμορφα καταστήματα με γυάλινα είδη και υπέροχα καταστήματα με χειροποίητο χαρτί, υπάρχουν στα στενά δρομάκια κοντά στην γκαλερί Accademia. Στη Nape θα βρείτε αντίκες γυαλιού από Murano. Ο Giorgio Nason, αριστοτέχνης στο φυσητό γυαλί, τέχνη που χρονολογείται από το 1325, πουλάει όμορφα δαχτυλίδια στο Liberty στο Λονδίνο και στο Barney στη Νέα Υόρκη, ενώ η σύζυγός του Trina Tygrett πουλάει κοσμήματα από γυαλί και χάντρες από το κατάστημά της στη γύρω περιοχή. Το Il Pavone είναι ένα όμορφο παλιό κατάστημα που πουλάει μια σειρά από χειροποίητα χαρτιά και τετράδια.

Αγορές

Η πιο δημοφιλής αγορά στη Βενετία είναι η αγορά των ψαριών που βρίσκεται δίπλα στη Γέφυρα του Ριάλτο. Είναι ανοιχτή από Τρίτη έως Σάββατο μεταξύ 0800 έως 1200.

Εμπορικά κέντρα

Δεν υπάρχουν εμπορικά κέντρα, αλλά υπάρχει ένα πολυκατάστημα που ονομάζεται Coin, Cannaregio 5787, Salizzada San Giovanni Grisostomo, το οποίο πωλεί γυναικεία, ανδρικά και παιδικά ρούχα, και έχει τμήματα με είδη ομορφιάς και σπιτιού.

Ώρες λειτουργίας

Το ωράριο των καταστημάτων στη Βενετία ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Σε γενικές γραμμές, τα μεγαλύτερα καταστήματα της Βενετίας ανοίγουν μεταξύ 0900-1900. Τα μικρότερα καταστήματα συχνά κλείνουν τα απογεύματα και ανοίγουν ξανά τα βράδια. Πολλά καταστήματα τροφίμων κλείνουν την Τετάρτη το απόγευμα. Τα τουριστικά καταστήματα τείνουν να παραμένουν ανοιχτά περισσότερες ώρες, με περιστασιακή εξαίρεση την Δευτέρα το πρωί.

Αναμνηστικά

Τα κλασικά βενετσιάνικα αναμνηστικά περιλαμβάνουν παπιέ μασέ μάσκες καρναβαλιού, μπιχλιμπίδια από γυαλί Murano (εντοπίστε το αυτοκόλλητο που φέρει τη σήμανση “Vetro Artistico Murano”, αν θέλετε να πάρετε γνήσιο Murano), χειροποίητο χαρτί και σημειωματάρια, και δαντέλα από το νησί Burano.

Φορολογικά στοιχεία

Δεν υπάρχουν αφορολόγητες αγορές στη Βενετία, και ο φόρος επί των πωλήσεων, που είναι γνωστός ως Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) είναι 21%. Ο Φ.Π.Α. συμπεριλαμβάνεται στην αναγραφόμενη τιμή των προϊόντων.