Μετά τις ήσυχες απογευματινές ώρες, οι δρόμοι και οι πλατείες του Άμστερνταμ ζωντανεύουν και πάλι τη νύχτα. Στο πίσω μέρος της πλατείας Dam, ολόκληρη η περιοχή της πόλης που ονομάζεται Red Light District (Περιοχή με τα Κόκκινα Φώτα) είναι γεμάτη με μεγάλες ομάδες τουριστών. Σε κοντινή απόσταση μικρά εστιατόρια και καφετέριες είναι γεμάτα με κόσμο.
Γύρω από την πλατεία Leidseplein θα βρείτε το Stadsschouwburg (Θέατρο της Πόλης) και άλλα θέατρα, πολλά καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφους, το καζίνο, το Lido – θέατρο με ζωντανή ψυχαγωγία και τα φημισμένα πολιτιστικά και μουσικά κέντρα, Sugar Factory, Paradiso και Melkweg προσφέροντας ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα: ροκ, ποπ, dance, rap και παγκόσμια μουσική.
Άλλη μία πολυσύχναστη περιοχή με κλαμπ, καφετέριες και κινηματογράφους είναι η Rembrandtplein. Η πλατεία περιβάλλεται από καφετέριες και κλαμπ και είναι πάντα γεμάτη από κόσμο. Σημαντικό στενό που παραδοσιακά προσελκύει θεατρόφιλους είναι η Nes (παράλληλη της Rokin). Οι κοντινές καφετέριες προσπαθούν να προσελκύσουν αυτή την μερίδα των ανθρώπων. Η παλιά περιοχή του Jordan είναι ως επί το πλείστον στέκι των νέων.

Είτε αναζητείτε electro beats, ζωντανή ροκ μουσική, jazz show ή κάτι πιο “σκοτεινό”, το Άμστερνταμ είναι έτοιμο να σας διασκεδάσει κάθε βράδυ της εβδομάδας.

Άμστερνταμ Clubs

Η φήμη του Άμστερνταμ ως πόλη για πάρτι δεν είναι τυχαία, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από νυχτερινά κέντρα για να σας διασκεδάσουν μέχρι το πρωί.
Οι πιο σημαντικές περιοχές για clubbing είναι οι Rembrantplein και Leidseplein, αν και υπάρχουν κλαμπ, διάσπαρτα σε όλη την πόλη, όπως γύρω από την Red Light District και Spui.

Coffeeshops

Τα “μαλακά” ναρκωτικά είναι διαθέσιμα σε καφέ για άτομα άνω των 18 ετών. Μην αγοράσετε οποιαδήποτε ναρκωτικά στον δρόμο, είναι παράνομο, επικίνδυνο και, αν σας συλλάβουν υπάρχουν κυρώσεις. Υπάρχουν πολλές καφετέριες γύρω. Τα περισσότερα από τα καφέ είναι ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, κάποια λίγο περισσότερο.

Red Light District

Η περιοχή όπου ιερόδουλες εκθέτουν τα κάλλη τους στημένες στα παράθυρα. Πλήθη τουριστών συρρέουν να δουν την φημισμένη περιοχή. Απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφηση των γυναικών πίσω από τα παράθυρα.

Ώρες Λειτουργίας

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα μπαρ και οι καφετέριες στο κέντρο του Άμστερνταμ είναι ανοιχτά μέχρι τη 01:00 και μέχρι τις 03:00 το Σαββατοκύριακο. Τα κλαμπ μπορεί να είναι ανοιχτά μέχρι τις 03:00 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και 4:00 το Σαββατοκύριακο. Στο Άμστερνταμ, θα βρείτε επίσης μια ειδική κατηγορία μπαρ που ονομάζονται «nachtcafés» (νυχτερινές καφετέριες). Αυτά τα μπαρ επιτρέπεται να μένουν ανοιχτά μέχρι τις 04:00 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και 5:00 το Σαββατοκύριακο. Οι παραπάνω ώρες είναι ενδεικτικές.

Dress code & Απαραίτητη ηλικία

Σε γενικές γραμμές, τα μπαρ και κλαμπ του Άμστερνταμ έχουν άνετο και χαλαρό περιβάλλον. Τα τζιν και οι φόρμες είναι αποδεκτή ένδυση για την είσοδο αρκεί να μην δείχνετε ιδιαίτερα ατημέλητοι και προπάντων να είστε ή να φαίνεστε νηφάλιοι. Μόνο λίγα κλαμπ έχουν αυστηρούς κώδικες ένδυσης – κυρίως το Jimmy Woo (ακριβώς έξω από την πλατεία Leidseplein στο Korte Leidsedwarsstraat 18) και το Escape στη δημοφιλή περιοχή Rembrantplein (οι απαιτήσεις ποικίλλουν ανάλογα με τους διοργανωτές του event). Θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να σας επιτραπεί η είσοδος, ενώ ορισμένα κλαμπ ή συγκεκριμένα event επιτρέπυν την είσοδο σε άτομα άνω των 21.

Είσοδος

Υπάρχουν ακόμα μερικά κλαμπ που έχουν δωρεάν είσοδο, αλλά η πλειοψηφία έχει είσοδο. Οι τιμές κυμαίνονται από 5 € έως και πάνω από € 20. Μερικά έχουν μειωμένη είσοδο, εάν πρόκειται να φτάσετε πριν τις 23:00 ή τα μεσάνυχτα. Για ζωντανές εμφανίσεις (κυρίως στο Melkweg και Paradiso), καλό θα ήταν να αγοράσετε τα εισιτήρια εκ των προτέρων. Σε κάποιες περιπτώσεις σας υποχρεώνουν να καταβάλετε πρόσθετη αμοιβή, περίπου 4 €, για «lidmaatschap» (συνδρομή). Η lidmaatschap μπορεί να καταβληθεί εκ των προτέρων ή στην πόρτα, και είναι έγκυρη στο συναυλιακό χώρο για ένα ημερολογιακό μήνα.

Που να πάτε

Η νυχτερινή ζωή στο κέντρο του Άμστερνταμ είναι κυρίως συγκεντρωμένη σε δύο σημαντικές περιοχές, τις Rembrandtplein και Leidseplein. Και οι δύο προσφέρουν μια ποικιλία από χώρους, συμπεριλαμβανομένων των κλαμπ, μπαρ και casual κλαμπ δημοφιλής με τους τοπικούς σπουδαστές. Η πλατεία Leidseplein προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία από ζωντανή μουσική, καθώς και αρκετές ιρλανδικές παμπ. Για μεγαλύτερες μεγέθους συναυλίες, τρεις από τους μεγαλύτερους χώρους του Άμστερνταμ είναι το Ziggo Dome, Amsterdam Arena και Heineken Music Hall τα οπόια βρίσκονται στο Amsterdam Zuidoost. Μπαρ και κλαμπ για ομοφυλόφιλους υπάρχουν σε όλη την πόλη, αλλά θα βρείτε τις περισσότερες επιλογές κοντά στο Regulierssdwarstraat και Warmoestraat.