Βουδαπέστη ΑεροδρόμιοΤο διεθνές αεροδρόμιο Ferenc Liszt της Βουδαπέστης (στα Ουγγρικά Budapest Liszt Ferenc nemzetközi Repülőtér), παλαιότερα γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Ferihegy, βρίσκεται 16 χιλίομετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Βουδαπέστης και μετονομάστηκε προς τιμήν του Ferenc Liszt με την ευκαιρία της 200ής επετείου από τη γέννησή του.

Από και προς το Αεροδρόμιο της Βουδαπέστης

Με τη δημόσια συγκοινωνία

Λεωφορείο από το Αεροδρόμιο της ΒουδαπέστηςΑπό 4:00 μέχρι τις 23:00, το λεωφορείο 200E εκτελεί την διαδρομή μεταξύ του Terminal 2 του αεροδρομίου και τον τερματικό σταθμό του μετρό Kőbánya – Kispest (γραμμή Μ3 του μετρό-Μπλέ).

Από τον τερματικό σταθμό του μετρό Kőbánya – Kispest, μπορείτε να πάρετε τη μπλε γραμμή του μετρό Μ3 με κατεύθυνση το Újpest Központ για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει ανταπόκριση με τις γραμμές του μετρό Μ1 και Μ2 στη στάση tér Deák Ferenc στο κέντρο της πόλης.

Από τις 11:00 μέχρι τις 04.00, το νυχτερινό λεωφορείο 900 εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Budapest Airport Terminal 2 και το σταθμό λεωφορείων South Pest. Στη στάση Csárda tér Szarvas, υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης με τα νυχτερινά λεωφορεία 950 και 950Α, που εκτελούν δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης.Σταθμός Λεωφορείων
[su_spoiler title=”Χάρτης Ανταπόκρισης Νυχτερινού Λεωφορείου” style=”fancy” icon=”arrow-circle-1″]

[/su_spoiler]

 

Χρονοδιαγράμματα Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς Από το Αεροδρόμιο :

Λεωφορείο 200E από το αεροδρόμιο προς την πόλη
Γραμμή Μετρό Μ3 από Kőbánya – Kispest στην πόλη
Νυχτερινό λεωφορείο 900 από το αεροδρόμιο προς την πόλη

Χρονοδιαγράμματα Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς Προς το Αεροδρόμιο:

Γραμμή Μ3 του μετρό από την πόλη στο σταθμό Kőbánya – Kispest
Λεωφορείο 200E από την πόλη προς το αεροδρόμιο
Νυχτερινό λεωφορείο 900 από την πόλη προς το αεροδρόμιο

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια για τις δημόσιες συγκοινωνίες κοστίζουν 350 HUF(1,17€ τιμή 2013) και είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο στα σημεία εξυπηρέτησης πελατών της ΒΚΚ(Οργανισμός Δημοσίων συγκοινωνιών της Βουδαπέστης), από τα ταχυδρομεία, τα πρακτορεία εφημερίδων ( Relay ) και από αυτόματα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων στη στάση του λεωφορείου. Επίσης είναι δυνατό να αγοράσετε εισιτήρια από τον οδηγό του λεωφορείου με 450 HUF(1,51€ τιμή 2013).

Το ταχυδρομείο βρίσκεται στον ημιώροφο του Terminal 2A, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε ημερήσια, για τρείς ημέρες, εβδομαδιαία και μηνιαία travel passes(κάρτες απεριορίστων) για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Βουδαπέστη.

Ταξί από το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης

Ταξί από το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης

Με ταξί
Ταξί θα Βρείτε στις εξόδους των Terminals του αεροδρομίου της Βουδαπέστης.
Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 ένα νέο διάταγμα εισήχθη στην Ουγγαρία για τη ρύθμιση της τιμής του χιλιομέτρου των ταξί, που ορίζει ως σταθερή την χρέωση των 280 HUF / Km ( 0,95 ευρώ / Km ) συν το εφάπαξ βασικό τέλος(ταρίφα) των 450 HUF (1,50 ευρώ). Μια μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης θα πρέπει τυπικά να κοστίσει περίπου 6500 HUF (22 ευρώ), ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας .
Για την αποφυγή των “επιτήδειων” οδηγών ταξί καλό θα ήταν να προτιμάτε μεγάλες εταιρίες Ταξί, όπως π.χ. η Főtaxi που είναι η “επίσημη” εταιρία Ταξί του αεροδρομίου.

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Οι τιμές που αναγράφονται και σε ευρώ είναι ενδεικτικές και εξαρτούνται από την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία HUF / EUR