Ο καιρός στην Πράγα

Πράγα, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας της Τσεχίας, βρίσκεται σε μια οριακή γεωγραφική θέση με ωκεάνιο κλίμα.
Ο καιρός στην Πράγα ποικίλλει ανάλογα με την εποχή.

Καλοκαίρι
Η Πράγα το ΚαλοκαίριΤο καλοκαίρι στην Πράγα, από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, η υψηλότερη θερμοκρασία είναι κατά μέσο όρο στους 20°C. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θεωρούνται οι πιο ζεστοί μήνες του έτους, συχνά η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 30°C. Ωστόσο, η μέση χαμηλή Θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας παραμένει αρκετά ευχάριστη και απολαυστική. Αυτή η εποχή όμως είναι και η πιο βροχερή για την Πράγα μιας και αυτήν την περίοδο η βροχόπτωση φτάνει περίπου τα 70mm ανά μήνα. Αυτή την εποχή επίσης παρουσιάζεται ηλιοφάνεια περισσότερο από επτά ώρες της ημέρας.

Φθινόπωρο
Φθινόπωρο στην ΠράγαΤόσο η θερμοκρασία όσο και το επίπεδο των βροχοπτώσεων αλλάζει δραματικά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Κατά την έναρξη της περιόδου, από τα τέλη Σεπτεμβρίου ως τον Νοέμβριο, η μέση υψηλή θερμοκρασία κυμαίνεται στους 22°C. Ωστόσο, δεδομένου της εποχής, η θερμοκρασία πέφτει απότομα. Το Νοέμβριο δεν υπερβαίνει τους 4°C, η οποία παρόλο που μπορεί να σας φάνει χαμηλή είναι μία από τις καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε στην Πράγα, αν και μια μικρή βροχόπτωση μπορεί να φάνει λίγο ενοχλητική.

Χειμώνας
Η Πράγα τον ΧειμώναΑπό το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, το κρύο είναι αρκετό στην Πράγα. Η χιονόπτωση είναι πολύ συχνό φαινόμενο και οι θερμοκρασίες την νύχτα αρκετά χαμηλές. Η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2°C και -4°C. Επιπλέον, το επίπεδο της ηλιοφάνειας κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πολύ χαμηλό (όχι περισσότερο από δύο ώρες).

Άνοιξη
Η Πράγα την  ΆνοιξηΑπό το Μάρτιο μέχρι τις αρχές Μαΐου, είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πράγα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και αναγκάζει το χιόνι που άφησε πίσω ο χειμώνας να λιώσει. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή του πρώτου μήνα της περιόδου αυτής, η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή, η όλη κατάσταση σιγά σιγά αλλάζει

About the Author