Βουδαπέστη Ψώνια Αγορά Παλιάς Πόλης
Η Βουδαπέστη προσφέρεται για οικονομικά και με μεγάλη ποικιλία ψώνια. Ειδικότερα εδώ θα βρείτε, ρούχα, αντίκες και κοσμήματα.

Περιοχές κλειδιά:
Η Pest’s chic Váci utca και οι γύρω λεωφόροι προσφέρουν επώνυμα είδη. Εάν αγάπατε την πορσελάνη κατευθυνθείτε στην  Zsolany, V Kigyó utca 4, ή στην Herend, I Szentháromság utca 5, και οι δύο προσφέρουν τσ πιο κομψά κομμάτια της Ευρώπης.

Αγορές:
Βουδαπέστη Ψώνια Central Market HallΗ Μεγάλη Αγορά της Βουδαπέστης (Nagy Vásárcsarnok), IX Fovám tér, (Στάση Μετρό Kálvin tér γραμμή Μ3 του μετρό-Μπλέ)προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Αυτή η τριώροφη αγορά άνοιξε το 1897. Εδώ θα βρείτε πολλά φαγώσιμα είδη όπως πιπεριές, αγγουράκια τουρσί, συκώτι πάπιας και σαλάμι, κρασιά Tokaj, κονιάκ κεράσι ή βερίκοκο Pálinka και λικέρ βοτάνων Zwack unicum. Επίσης εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητα τραπεζομάντιλα Kalocsa και Matyó, πορσελάνες Zsolnay και Herendi, κολιέ με λαμπερές χάντρες και παραδοσιακές στολές.
[su_spoiler title=”Χάρτης Nagy Vásárcsarnok” style=”fancy” icon=”arrow-circle-1″][mappress mapid=”16″][/su_spoiler]

Εμπορικά Κέντρα:
Τα καταστήματα BÁV της Βουδαπέστης, με κεντρικό κατάστημα στη  V Bécsi utca 1(Στάση Μετρό Vörösmarty tér γραμμή Μ1 του μετρό-Κίτρινη), είναι κρατικά ενεχυροδανειστήρια όπου μπορείτε να βρείτε από σαβούρα μέχρι και κοσμήματα.

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-18:00 (την Πέμπτη ανοικτά έως τις 20:00/21:00), Σάββατο 10:00-13:00. Φούρνοι και σουπερμάρκετ 07:00-20:00. Η Μεγάλη Αγορά (Nagy Vásárcsarnok) είναι ανοιχτά Δευτέρα 06:00-17:00, Τρίτη – Παρασκευή 06:00-18:00 και Σάββατο 06:00-14:00.
Μόνο τα εμπορικά κέντρα ανοίγουν τις Κυριακές και αρκετά καταστήματα είναι κλειστά το καλοκαίρι.

Πληροφορίες για τον ΦΠΑ:
Ο ΦΠΑ είναι 25% (12% στα τρόφιμα, σε κάποια ιατρικά είδη, βιβλία, εφημερίδες και δωμάτια ξενοδοχείων) και συμπεριλαμβάνεται στη την τιμή των ειδών, για αγορές άνω των Ft50,000 μπορείτε να αιτηθείτε την επιστροφή του ΦΠΑ μαζί με την απόδειξη των αγορών στο τελωνείο κατα την έξοδο σας από την χώρα.