7 λόγοι για να ταξιδεύεις περισσότερο

1. Μπότες ή Παγωτό;

7 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις περισσότερο - Παγωτό στη ΡώμηΈρευνες αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι περισσότερο χαρούμενος όταν ξοδεύει χρήματα για ταξίδια σε σχέση με όταν ξοδεύει χρήματα για υλικά αγαθά.

Σε 10 χρόνια ούτε καν θα θυμάσαι τις μπότες που αγόρασες 150€, αλλά σίγουρα θα θυμάσαι το παγωτό που έφαγες χαζεύοντας τη fontana di trevi στο ταξίδι σου στη Ρώμη.

2. Η διάρκεια δεν μετράει…

7 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις περισσότεροΗ διάρκεια το ταξιδιού δεν επηρεάζει την ευχαρίστηση και την χαρά του ταξιδιού, ένα μικρό ταξίδι θα σε ευχαριστήσει το ίδιο…
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι απλά ένα Σαββατοκύριακο.

3. Κοινωνικότητα…

7 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις περισσότεροΈρευνες έχουν δείξει πως όσοι ταξιδεύουν συχνά είναι πιο κοινωνικοί και τα πάνε καλύτερα στην συναναστροφή τους με τους ανθρώπους, νοιώθουν πιο άνετα όταν συνομιλούν με ξένο κόσμο και κάνουν πιο εύκολα νέους φίλους.

4. Το καλύτερο ταξιδιωτικό “αξεσουάρ”…

7 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις περισσότεροΤα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί έρχονται πιο «κοντά» και αφήνουν τον αυθορμητισμό τους να τους οδηγεί. Το καλύτερο ταξιδιωτικό «αξεσουάρ» είναι κάποιος που αγαπάς!!!

5. Ένα ταξίδι μπορεί να αλλάξει την ιστορία του κόσμου…
  • Che Guevara-1400Ο Δαρβίνος εμπνεύστηκε από το πενταετές ταξίδι του με το Beagle, HMS Beagle – σκάφος του Βασιλικού Ναυτικού, όπου έκανε τον γύρο του κόσμου παρατηρώντας.
  • Ο Τσε Γκεβάρα ανέπτυξε τις πολιτικές του απόψεις κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι με μοτοσυκλέτα στην Λατινική Αμερική.
  • Ο Μονέ ανακάλυψε τα νούφαρα πηγαίνοντας στην Αρζεντίλ.
6. Ταξιδεύεις και με λίγα…

7 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις περισσότεροΓια να ταξιδεύσεις τελικά, δεν χρειάζεσαι και τόσα πολλά χρήματα, τα εισιτήρια είναι συνήθως το πιο μεγάλο έξοδο.

  1. Υπάρχουν ξενοδοχεία στην καρδιά του Λονδίνου με 20€ το άτομο,
  2. Μπορείς να κάνεις μασάζ στο Μπαλί μόλις με 8€
  3. Ένα κάρυ-βουρστ (λουκάνικο με κάρι) στο Βερολίνο στοιχίζει μόνο 2,50€
  4. Μπορείς να μείνεις σε έναν πύργο στην Ουαλία με 150€ την βραδιά.
7. Τα ταξίδια μπορούν να σε κάνουν εξυπνότερο…

7 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις περισσότεροΓνωρίζοντας ξένους ανθρώπους και παρατηρώντας διαφορετικές κουλτούρες μαθαίνεις να βλέπεις να πράγματα της καθημερινότητας σου και από άλλες οπτικές γωνίες.

Όσοι ταξιδεύουν συχνά αναπτύσσουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να επιλύουν προβλήματα σε πρακτικά αλλά και ουσιαστικά θέματα.

Μήπως ήρθε η ώρα να κανονίσεις το επόμενο ταξίδι σου;