Το καλύτερο παγωτό της Ρώμης

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Μεγάλο ή μικρό, κύπελλο ή χωνάκι, με φρούτα ή με σαντιγί, το παγωτό είναι μια από τις πιο όμορφες απολαύσεις, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι πιο δημοφιλείς γεύσεις είναι: σοκολάτα, φουντούκι, λεμόνι, φράουλα, όμως υπάρχουν και λιγότερο γνωστές «Made in Italy» γεύσεις από περγαμόντο, κρασί Recioto μέχρι φιστίκι, kinder, Grisbi ή ακόμα παπάγια και μάνγκο. Όμως η φαντασία είναι ατελείωτη… και τότε είναι που το παγωτό γίνεται καλύτερο στη Ρώμη.

Η Ρώμη είναι γεμάτη από παγωτατζίδικα, υπάρχει όμως μια ιδιαίτερη «gelateria» που παρουσιάζει τις δημιουργίες της για πάνω από 100 χρόνια και σίγουρα όλοι οι κάτοικοι της Ρώμης την ξέρουν: η Gelateria Giolitti κοντά στο Κοινοβούλιο (Σταθμός μετρό: Barberini, Γραμμή Α (Πορτοκαλί).

Εξίσου αξιόλογη είναι η Gelateria Della Palma (Via della Maddalena 19/23) μπροστά από το Πάνθεον(Σταθμός μετρό: Barberini, Γραμμή Α (Πορτοκαλί).

Επίσης η Gelarmony arte del gelato siciliano (Via Marcantonio Colonna, 34 – κοντά στο σταθμό του μετρό Lepanto Γραμμή Α (Πορτοκαλί) είναι ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα παγωτατζίδικα στη Ρώμη. Πρόκειται για έναν πραγματικό ναό του παγωτού, που βρίσκεται στην καρδιά του Prati, κοντά στο Βατικανό και δίπλα σε μια ψησταριά της Σικελίας που ανήκει στην ίδια οικογένεια.

Αν βρίσκεστε κοντά στο quartiere africano, μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό παγωτό στο Lanzallotto στη viale Somalia(Σταθμός μετρό:Libia, Γραμμή Β (Μπλέ). Αξεπέραστη γεύση όπως καπουτσίνο και φουντούκι!

Στην όμορφη γειτονιά της Parioli, σε έναν ήσυχο δρόμο, είναι το παλαιότερο και πιο διάσημο παγωτατζίδικο Duse (Via Eleonora Duse 1), περισσότερο γνωστό ως “da Giovanni“.

Καλή Απόλαυση!