Immacolata ConcezioneImmacolata Concezione (Άμωμος σύλληψη )
Πού : Piazza di Spagna
Πότε : 8 Δεκ.
Η γιορτή αυτή λαμβάνει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου στην Piazza di Spagna στη  ρώμη, όπου υπό το βλέμμα του Πάπα κατατίθεται στεφάνι στο άγαλμα της Παναγίας με έναν ιδιαίτερο τρόπο: μέλος του πυροσβεστικού σώματος ανεβαίνει στην ανυψωμένη σκάλα του ειδικού οχήματος για να περάσει το στεφάνι από το χέρι του Αγάλματος της Παναγίας,

xristougenna-sto-vaticanoNatale & Santo Stefano(Χριστούγεννα)
Πότε: 25, 26 Δεκ
εισιτήρια για την Μεσονύκτια λειτουργία του Πάπα μπορείτε να προμηθευτείτε από την Νομαρχία της Ρώμης και θα πρέπει να κάνετε κράτηση μήνες πριν, μιας και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Στις περισσότερες εκκλησιές έχουν στηθεί φάτνες.
Πολύ Φαγητό, το κλασικό panettone και torrone(κάτι σαν μαντολάτο αλλά και με σοκολάτα ) ο Πάπας μετά την χριστουγεννιάτικη λειτουργία δίνει την παπική ευλογία «Urbi et orbis» στο ναό του  Αγίου Πέτρου.

piazza-popolo-protoxroniaSan Silvestro & Capodanno
(Πρωτοχρονιά )

Πότε : 31 Δεκ , 1 Ιαν
«Ορδές» των κατοίκων της Ρώμης συρρέουν στην πλατεία Piazza del Popolo για να υποδεχθούν το νέο έτος, πολλά πυροτεχνήματα και η καθιερωμένη συναυλία που διοργανώνει ο δήμος της πόλης (www.comune.roma.it), με δωρεάν είσοδο.
Το κέντρο της πόλης μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη από τα βεγγαλικά και τις σαμπάνιες.

theofania_romhEpifania – La Befana(Θεοφάνεια)
Που : Piazza Navona
Πότε : 6 Ιαν
Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου, η Piazza Navona φιλοξενεί τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, με πάγκους που πουλούν φθηνή αγαθά. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην La Befana – γριά μάγισσα από τα ειδωλολατρικά χρόνια όπου συμφώνα με τον μύθο την ήμερα των Θεοφανείων φέρνει στα καλά παιδιά δώρα και γεμίζει με κάρβουνο τα παπούτσια των άτακτων.
Η γιορτή κορυφώνετε αργά στης 5 Ιανουαρίου όπου η «La Befana»  αυτοπροσώπως εμφανίζεται στην πλατεία.

san_Antonio_AbateFesta di Sant’Antonio Abate
(Εορτή του Αγίου Αντωνίου)

Που: Sant’Eusebio, piazza Vittorio Emanuele II 12A
Πότε: 17 Ιαν
οι κάτοικοι της Ρώμης γιορτάζουν τον προστάτη των ζώων, Sant’Antonio Abate, στην εκκλησία του Sant’ Eusebio(Αγίου Ευσεβίου) στις 17 Ιανουαρίου,  Όσοι επιθυμούν το κατοικίδιό τους  να εξασφαλίσει μια θέση στον παράδεισο  το φέρνουν μαζί τους στην εκκλησία για να λάβει την ευλογία.

Ρωμη Δρώμενα Rome's birthdayNatale di Roma (Rome’s birthday)
Πότε: 21 Απρίλιου
Δεν γιορτάζει κάθε πόλη τα γενέθλιά της, αλλά η Ρώμη το κάνει στις 21 Απριλίου κάθε έτους. Ο Ρωμύλος ανατράφηκε από μια λύκαινα, ο οποίος ίδρυσε την πόλη το 753πΧ. Οι Ρωμαίοι σήμερα  γιορτάζουν το γεγονός με μουσική στη Piazza del Campidoglio και πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τίβερη. Μνημεία της Ρώμης, αρχαιολογικοί χώροι και πολλά μουσεία επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο την συγκεκριμένη ημέρα.
Κύριοι χώροι είναι Aventine Hill, ανάμεσα στο Λόφο του Καπιτωλίου και την περιοχή Testaccio. Για να απολαύσετε τα πυροτεχνήματα, προτιμήστε το Campidoglio (πίσω από Καπιτωλίου Μουσείο) και Giardino degli Aranci, κοντά στον Aventine Hill, Ρώμη, Ιταλία

Primo Maggio
Πότε: 1 Μαϊου 2014
Που: Piazza San Giovanni
Ρώμη Δρώμενα Primo MaggioΚάθε χρόνο, την Ημέρα Εργασίας (Εργατική Πρωτομαγιά), η Ρώμη γιορτάζει με δωρεάν ροκ συναυλία στην Piazza San Giovanni. Πάνω από 700 καλλιτέχνες παρατάσσονται για μια εμφάνιση στη σκηνή μπροστά από ένα τεράστιο πλήθος, μερικές φορές συμμετέχουν και διάσημοι καλλιτέχνες. Η εκδήλωση ξεκίνησε το 1989 και γρήγορα εξελίχθηκε σε μια μεγάλη δημοφιλής εκδήλωση, που καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από την τηλεόραση και τον Τύπο. Για θέση με καλή  θέα προς την σκηνή, προτείνεται, να φτάσετε εκεί νωρίτερα.

Estate Romana (Roman Summer)
Πότε:Ιούνιος 2014
Που: Πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι, βίλες και αυλές της Ρώμης
romeΜεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης οργανώνει μια σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων που μετατρέπουν την πόλη σε μια υπαίθρια σκηνή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό, λογοτεχνία, κινηματογράφο και εκδηλώσεις που οργανώνονται σε μερικά από τα πιο ελκυστικά πάρκα της Ρώμης, αρχαιολογικούς χώρους, βίλες και ιδιωτικές αυλές.

Festa di San Giovanni
Πότε:Ιούνιος 2014
Που: Piazza San Giovanni
Ρώμη Δρώμενα Festa di San GiovanniΠολλοί γιορτάζουν τη γέννηση του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ιδίως γύρω από την ομώνυμη μονολιθική λευκή εκκλησία, τη Basilica di San Giovanni στη Laterano. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι πάγκοι στημένοι μπροστά από τη βασιλική σερβίρουν χοιρινό ψητό με βότανα, σαλιγκάρια και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ. Τη νύχτα, η πλατεία φωτίζεται με πυρσούς.

Festa di Noantri
Πότε:Ιούνιος 2014
Που: Piazza Santa Maria, Trastevere
Ρώμη Δρώμενα Festa di NoantriΑυτό το φεστιβάλ είναι μια γιορτή της εργατικής τάξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και της Παναγίας του όρους Καρμέλ. Το οποίο πραγματοποιείται σε μία από τις συνοικίες της Ρώμης που έχει έντονη νυχτερινή ζωή, προσφέρονται άφθονο φαγητό, κρασί και χορός. Η εκδήλωση κορυφώνεται με μια εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων.