Ρώμη Ποδοσφαιρικές Ομάδες, Ιταλίαόλες οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης που “σέβονται τον (ποδοσφαιρικό) εαυτό τους” έχουν και αντίστοιχα μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου…

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και για την Ρώμη την πρωτεύουσα μιας χώρας με τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση την Ιταλία (4 Παγκόσμια & 1 ευρωπαϊκό Τρόπαιο).

Έτσι λοιπόν η Πόλη της Ρώμης εκπροσωπείται στα γήπεδα της Ιταλίας αλλά και της Ευρώπης με δυο μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους:
Την Ρόμα(AS Roma) και την Λάτσιο (Lazio S.p.A.)

 • Ρώμη Ποδοσφαιρικές Ομάδες, ΡόμαΟ ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ρόμα ιδρύθηκε το 1927 και κατέχει την δεύτερη θέση στη χώρα (βάσει επιδόσεων) μετά την Ίντερ. Έδρα της ομάδας της Ρόμα είναι το Ολίμπικο(Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης), χωρητικότητας 72.700 θέσεων και δεύτερο σε μέγεθος γήπεδο της Ιταλίας.
  Το 2009 ξεκίνησε η κατασκευή Νέου γηπέδου το όποιο θα αποτελεί  ιδιοκτησία της ιδιας της ομάδας και η χωρητικότητα του θα είναι 55.000 θέσεις, προβλέπεται η ομάδα της Ρόμα να αγωνιστεί στο νέο της γήπεδο την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-17.

  Τίτλοι:
  3 Πρωταθλήματα Ιταλιας
  9 Κύπελλα Ιταλίας
  2 Σουπερ Καπ Ιταλίας

 • Ρώμη Ποδοσφαιρικές Ομάδες, ΛάτσιοΟ αθλητικός Σύλλογος της Λάτσιο Ιδρύθηκε το 1900, η επιλογή των χρωμάτων του συλλόγου εμπνεύστηκε από τα χρώματα της Ελλάδας της Πατρίδας του αθλητισμού
  Έδρα της ομάδας της Λάτσιο είναι επίσης το Ολίμπικο(Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης),

  Τίτλοι:
  2 Πρωταθλήματα Ιταλίας
  6 Κύπελλα Ιταλίας
  3 Σούπερ Καπ Ιταλίας

  1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων
  1 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ

Ρώμη Ποδοσφαιρικές Ομάδες, Το Ντέρμπι της Πρωτεύουσας Όπως στις περισσότερες πόλεις οπού εδρεύουν δυο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες έτσι και στη Ρώμη υπάρχει κατά παράδοση μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων της Ρόμα και της Λάτσιο, οι οποίες μοιράζονται (προς το παρών) και το ίδιο γήπεδο, με τους μεταξύ τους αγώνες να ονομάζονται και Derby della Capitale (Ντέρμπι της Πρωτεύουσας).

Στα Επίσημα Καταστήματα τη Ρόμα και της Λάτσιο μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 1.000 διαφορετικά πράγματα όπως: αναμνηστικά, παιχνίδια, προϊόντα για το σπίτι, και βίντεο. Τα Καταστήματα της Ρόμα έχουν επίσης και γραφεία έκδοσης εισιτηρίων, όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για όλους τους αγώνες.

Τα επίσημα καταστήματα είναι: