Σίντρα (Sintra)

η πόλη της Σίντρα

Fairy Palace against sunset sky-1400Kατά την διάρκεια του 19ου αιώνα η πόλη της Σίντρα έγινε το πρώτο κέντρο της ευρωπαϊκής Ρομαντικής αρχιτεκτονικής. Ο Φερδινάνδος Β΄ μετέτρεψε ένα ερειπωμένο μοναστήρι σε ένα κάστρο, με την χρήση γοτθικών, αιγυπτιακών, μαυριτανικών και αναγεννησιακών στοιχείων, καθώς και στη δημιουργία ενός πάρκου που αναμειγνύει τοπικά και εξωτικά είδη δέντρων.

Όμορφα επίσης οικήματα είναι κτισμένα με τον ίδιο τρόπο στον περιβάλλοντα χώρο, έτσι δημιούργησε ένα μοναδικό συνδυασμό από πάρκα και κήπους που επηρέασαν την εξέλιξη της “αρχιτεκτονικής τοπίου” σε όλη την Ευρώπη.

Αξιοθέατα
[su_lightbox src=”//takeatour.gr/wp-content/uploads/Cities/lisbon/sintra-map.html”][su_button] Xάρτης [/su_button][/su_lightbox]

[su_spacer size=”20″]
Palácio Nacional de Sintra

Λισαβόνα Εκδρομές National palace of Sintra Το Μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης της Σίντρα(Sintra-Vila) είναι αυτό το ιστορικό μέγαρο, με τις δίδυμες κωνικές καμινάδες και το πλούσιο εσωτερικό του. Μαυριτανικής προέλευσης, το πρώτο παλάτι επεκτάθηκε από τον βασιλιά Dinis (1261-1325) και διευρύνθηκε από τον John I τον 15ο αιώνα (όταν χτίστηκαν οι κουζίνες).

[su_lightbox src=”//takeatour.gr/wp-content/uploads/Cities/street.php?longlat=38.796993,-9.390419&heading=350″][su_button] Χάρτης – Street View [/su_button][/su_lightbox]

Quinta da Regaleira

Λισαβόνα Εκδρομές Quinta da Regaleira in SintraΜια μαγική βίλα με υπέροχους κήπους, Εμπνευσμένη από τον σκηνογράφο της ιταλικής όπερας: Luigi Manini, υπό τις διαταγές του μεγιστάνα του καφέ της Βραζιλίας, António Carvalho Monteiro,(γνωστός και ως Monteiro dos Milhões). Η βίλα είναι εκπληκτικά φιλόξενη εσωτερικά, παρά τα άγρια σκαλιστά τζάκια και τα ψηφιδωτά από βενετσιάνικο γυαλί. Αξιοσημείωτα επίσης είναι τα μυθολογικά σύμβολα και τα σύμβολα Ναϊτών Ιπποτών.

Palácio Nacional da Pena

Λισαβόνα Εκδρομές Pena National Palace in SintraΑυτό το όμορφο, ρομαντικού ρυθμού ανάκτορο, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου πάνω από την πόλη της Σίντρα, από’ κει εύκολα διακρίνει κανείς τη Λισαβόνα και ένα μεγάλο μέρος της μητροπολιτικής της περιοχής. Ένα εθνικό μνημείο που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκφράσεις του ρομαντισμού του 19ου αιώνα στον κόσμο. Το παλάτι αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και συμπεριλαμβάνεται σε ένα από τα Επτά Θαύματα της Πορτογαλίας. Επίσης χρησιμοποιείται για επίσημες εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας και άλλων κυβερνητικών υπαλλήλων.

Convento dos Capuchos

Λισαβόνα Εκδρομές Ancient stone cross, Convent of the Capuchos (Sintra, Lisbon Region, Portugal)Η Μονή των Καπουτσίνων του Frairs, ευρέως γνωστή ως το Μοναστήρι των Καπουτσίνων επίσημα ονομάζεται: Convento de Santa Cruz da Serra da sintra (Μονή του Τιμίου Σταυρού της Σιντρα), είναι ένα ιστορικό μοναστήρι που αποτελείται από μικρά τέταρτα και δημόσιους χώρους που βρίσκονται στην αστική κοινότητα του Sao Pedro de Penaferrim, στο δήμο της Σίντρα. Η δημιουργία του συνδέθηκε με την πορτογαάλο αντιβασιλέα της Ινδίας, Dom Joao de Castro, και την οικογένειά του.

Palace of Monserrate

Λισαβόνα Εκδρομές Palace of Monserrate in the village of SintraΤο παλάτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα James Knowles και χτίστηκε το 1858, με εντολή του Sir Francis Cook, υποκόμης του Monserrate, ενώ η κατασκευή των κήπων ανατέθηκε στον ζωγράφο William Stockdale στο βοτανολόγο William Nevill και τον αρχικηπουρό James Burt,. Το ανάκτορο που ήταν η θερινή κατοικία της οικογένειας Cook αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα του πορτογαλικού Ρομαντισμού, μαζί με άλλα παλάτια στην περιοχή, όπως το Pena Palace. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, το παλάτι ήταν προς πώληση αλλά τελικά πέρασε στη ιδιοκτησία του κράτους το 1949.

πως Θα πάς

Η διαδρομή με το τρένο από τη Λισαβόνα για τη Σίντρα διαρκεί περίπου 40 λεπτά τα τρένα αναχωρούν από το σταθμό Rossio(Στάση μετρό:Restauradores, Γραμμή Μπλε) και το εισιτήριο κοστίζει περίπου 5€ μετ ‘επιστροφής. Αγοράστε το εισιτήριο σας από το σταθμό των τρένων. Το ταξίδι είναι δωρεάν με την κάρτα Lisboa

Φωτογραφίες

[su_custom_gallery source=”media: 6917,6915,6914,6913,6912,6911,6910,6909,6908,6907,6906,6905,6904″ limit=”100″ link=”image” width=”140″ height=”130″]

Χάρτης

[mappress mapid=”18″]