Η αγορά στη Λισαβόνα περιλαμβάνει μια πληθώρα εμπορικών κέντρων έξω από την πόλη, τα οποία έχουν εξαντλήσει οικονομικά τα μικρότερα καταστήματα της Λισαβόνας, αλλά η συνοικία Baixa εξακολουθεί να ευδοκιμεί. Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένα σημεία που μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας είτε για να αγοράσετε αναμνηστικά είτε για προσωπική σας χρήση.

Θέσεις Κλειδιά

Ακριβότερα καταστήματα θα βρείτε στην Avenida da Liberdade και στην ελκυστική συνοικία Chiado, προς τα δυτικά πάνω από τη Baixa.

Η Λισαβόνα είναι γνωστή για τη συντηρητική ενδυμασία της, αλλά η αναγέννηση της πόλης έχει φέρει την μόδα και στο ντύσιμο με ένα κύμα νέων καταστημάτων μόδας.

Μερικά από αυτά είναι: Agencia, Rua do Norte 117, ένα κατάστημα 70s στιλ με κομμωτήριο και μπαρ, Fashion Gallery Atelier, Rua do Salitre 169, με εξωφρενικά σχέδια, και Godzilla, Rua dos Douradores 120.

Αγορές

Η πιο διάσημη αγορά της Λισαβόνας είναι η Feira da Ladra (Αγορά των Κλεφτών), ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο 0900-1900 στο Campo de Santa Clara, γεμάτη με όλα τα είδη των κειμηλίων.

Χρησιμοποιήστε το Τραμ 28 για να την επισκεφτείτε. Το Belem έχει αγορά με αντίκες την πρώτη και την τρίτη Κυριακή του μήνα, ενώ η αγορά των βιολογικών τροφίμων γίνεται στη Principe Real κάθε Σάββατο.

Εμπορικά κέντρα

Centro Colombo, Avenida Lusíada, είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ιβηρική χερσόνησο.

Ανταγωνιστές θεωρούνται το εμπορικό κέντρο Amoreiras, Rua Carlos Alberta da Mota Pinto, και το Centro Comercial Vasco da Gama, Parque das Nações.

Ώρες λειτουργίας

Τα καταστήματα είναι συνήθως ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή 0900-1300 και 1500-1900 και το Σάββατο 0900-1300.

Τα εμπορικά κέντρα είναι ανοιχτά καθημερινά 1000-2300/2400.

Αναμνηστικά/Σουβενίρ

Τοπικές χειροτεχνίες περιλαμβάνουν καλάθια και άλλα αντικείμενα κατασκευασμένα από λυγαριά, χάλκινα σκεύη, κεντήματα και δαντέλες και κεραμικά.

Φορολογικά στοιχεία

Ο φόρος επί των πωλήσεων είναι 19% στις τιμές και μπορεί να ανακτηθεί από τους επισκέπτες που ζουν εκτός της ΕΕ.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να επωφεληθούν από αυτό θα πρέπει να ζητήσουν επιταγή για το ποσό της επιστροφής κατά την στιγμή της αγοράς (διατίθεται σε καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα).

Η επιταγή πρέπει να σφραγιστεί από τις τελωνειακές αρχές και η επιστροφή να ζητηθεί πριν από τον έλεγχο διαβατηρίων.

(www.globalrefund.com).