Η Λισαβόνα είναι μια πόλη που θα συναντήσετε διάφορα πολιτικά δρώμενα, όπως φεστιβάλ μουσικής, κινηματογράφου, λαϊκές εκδηλώσεις, θέατρο, παρελάσεις. Τα περισσότερα διεξάγονται κατά τους θερινούς μήνες κυρίως στις Ιστορικές συνοικίες της πόλης. Σας παρουσιάζουμε τα δρώμενα που έχουν προγραμματιστεί για το 2014.

FESTAS DE LISBOA

Καλοκαίρι του 2014
Λισαβόνα Δρώμενα FESTAS DE LISBOAΔιασκέδαση στο δρόμο, φεστιβάλ, κινηματογράφος, μουσική και θέατρο, παρελάσεις και λαϊκές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τις ημέρες και τις νύχτες στη Λισαβόνα σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ιστορικές συνοικίες, η κοσμοπολίτικη Avenida da Liberdade(Στάση μετρό Avenida γραμμή Μπλέ), καθώς και οι λεωφόροι της πρωτεύουσας και οι δρόμοι καλωσορίζουν τους εορτασμούς της πόλης για όλους όσους ζουν εκεί άλλα και όσους την επισκέπτονται.

Οι εκδηλώσεις αυτές λαμβάνουν κυρίως χώρα στις ιστορικές συνοικίες της Λισαβόνας μες στο δρόμο, χορέψτε, ακούστε Fado, φάτε ψητή σαρδέλα και φυσικά απολαύστε πολύ ποτό.

Ένα, επίσης, παραδοσιακό, έθιμο αυτή τη περίοδο (12 Ιουνίου)λαμβάνει χωρά με πρωταγωνιστές ζευγάρια που επιλέγουν να τελέσουν την τελετή του Γάμου τους εκείνη την ημέρα, το έθιμο αυτό είναι γνωστό και ως ” Noivas de Santo Antonio (οι Νύφες του Αγίου Αντωνίου)”.
www.egeac.pt

JAZZ AT THE CALOUSTE GULBENKIAN FOUNDATION

Λισαβόνα Δρώμενα JAZZ AT THE CALOUSTE GULBENKIAN FOUNDATIONΑύγουστος του 2014
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Ίδρυμα Gulbenkian το 1984. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από κορυφαίους μουσικούς παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται και προωθούνται οι τρέχουσες τάσεις της σύγχρονης τζαζ
www.musica.gulbenkian.pt/jazz

DOCLISBOA

16 – 26 Οκτωβρίου 2014
Λισαβόνα Δρώμενα DOCLISBOAΤον Οκτώβριο όλος ο κόσμος χωράει στη Λισαβόνα. Ο μοναδικός πορτογαλικός διαγωνισμός αποκλειστικά αφιερωμένος στο ντοκιμαντέρ, Με τη συμμετοχή των καλύτερων παραγωγών της σύγχρονης εθνικής και διεθνούς σκηνής. 11 ημέρες εντατικού προγράμματος.
Το Doc Lisboa επικεντρώνεται επίσης στο να ανοίξει νέους ορίζοντες για τη ποικιλία και τη ζωτικότητα της κινηματογραφικής πραγματικότητας.
www.doclisboa.org

ARTE LISBOA

Νοέμβριος του 2014
Λισαβόνα Δρώμενα ARTE LISBOAΔιεθνής Έκθεση Τέχνης που συγκεντρώνει τις πιο αριστοκρατικές γκαλερί της Ευρώπης, προωθώντας έτσι τη Σύγχρονη Τέχνη στη Λισαβόνα. Ένας από τους σημαντικότερους στόχους για το ARTE LISBOA – Contemporary Art Fair, είναι να τονώσει την ανάπτυξη της χορηγίας και της καλλιτεχνικής παραγωγής. Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Πάρκο Εθνών της Λισαβόνας.(Στάση μετρό Oriente γραμμή Κόκκινη)