Επισκόπηση του καιρού στη Λισαβόνα

Η Λισαβόνα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα πιο ήπια κλίματα της Ευρώπης και έναν από τους θερμότερους χειμώνες (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος). Ο καιρός στη Λισαβόνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχει πρωινές θερμοκρασίες που κατά μέσο όρο είναι πάνω από τους 15°C και η πόλη σπάνια βλέπει χιόνι.

Το Καλοκαίρι (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) είναι ξηρότερος και είναι η πιο ζεστή εποχή της πόλης με τη μέση ημερήσια θερμοκρασία τον Αύγουστο στους 28°C.
Την Άνοιξη (Μάρτιος-Μάιος) και το φθινόπωρο (Οκτώβριος – Νοέμβριος) στη Λισαβόνα οι πρωινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 17 ° C έως 22 ° C.

Η Λισαβόνα, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, βιώνει ένα Υποτροπικό-μεσογειακό κλίμα, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια.

Καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή σεζόν στη Λισαβόνα ξεκινά τον Μάιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η μέση υψηλή θερμοκρασία στη Λισαβόνα βρίσκεται στους 25°C, ενώ η χαμηλή παραμένει στους 20°C.

Ο Αύγουστος, θεωρείται ως ο πιο ζεστός μήνας του έτους με μέση υψηλή θερμοκρασία πάνω από τους 30°C. Με επίσης πολύ υψηλό επίπεδο ηλιοφάνειας, επίσης η καλοκαιρινή περίοδος παρουσιάζει μειωμένο επίπεδο βροχοπτώσεων

Χειμώνας

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών η Λισαβόνα λαμβάνει άφθονη βροχόπτωση με τον Δεκεμβρίου να είναι ο υγρότερος μήνας του έτους, αν και η θερμοκρασία πέφτει το χειμώνα, το κλίμα παραμένει αρκετά θερμό για τους επισκέπτες της πόλης.

Η μέση υψηλή θερμοκρασία συχνά ανεβαίνει στους 15-19° C, ενώ η μέση χαμηλή θερμοκρασία δύσκολα πέφτει κάτω από τους 10°C, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, τους ψυχρότερους μήνες του έτους, η μέση χαμηλή θερμοκρασία στη Λισαβόνα ανέρχεται σε 9,3°C. Αυτό καθιστά την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας ως ένα προορισμό για όλο το χρόνο.

μπορείτε να επισκεφθείτε την πόλη όποια εποχή θέλετε έστω και αν οι έμπειροι επισκέπτες προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες.