Βουδαπέστη Μετρό

Βουδαπέστη Μετρό ΧάρτηςTo μετρό της Βουδαπέστης είναι το ταχύτερο μέσο μεταφοράς στην ουγγρική πρωτεύουσα. Είναι το δεύτερο σε παλαιότητα υπόγειο σύστημα σιδηροδρόμων στον κόσμο με χρονολογία έναρξης δρομολογίων το 1896, μοναδικό παλαιότερο το South London Railway (τώρα μέρος του υπόγειου σιδηροδρόμου του Λονδίνου) το οποίο χρονολογείται από το 1890.
Βουδαπέστη ΜετρόΗ πόλη της Βουδαπέστης διαθέτει σήμερα τρεις γραμμές του μετρό την γραμμή M1-κίτρινη, την γραμμή Μ2-κοκκινη, την γραμμή Μ3-μπλε ενώ η κατασκευή της γραμμής Μ4(πράσινη) βρίσκεται σε εξέλιξη. Η νέα γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί κάποια στιγμή την άνοιξη του 2014. Το σύστημα του μετρό είναι εύκολο στη χρήση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε στην πόλη αρκετά γρήγορα.
Προς το παρόν, το μόνο σημείο ανταπόκρισης μεταξύ των γραμμών είναι ο σταθμός Deák tér, όμως όπως προβλέπεται η νέα Γραμμή M4 θα έχει ανταπόκριση με τη γραμμή M2 και M3 σε διαφορετικούς σταθμούς. Η κατακόρυφη σειρά των σηράγγων από το υψηλότερο στο βαθύτερο είναι: Μ1, Μ3, Μ2

Επικύρωση εισιτηρίων
Βουδαπέστη Μετρό Επικύρωση εισιτηρίωνΗ γενική αρχή είναι ότι πρέπει να επικυρωθεί ένα νέο εισιτήριο για κάθε μεταφορά. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει αν αλλάξετε μεταξύ των γραμμών στο σταθμό Deák tér, κατά την αλλαγή των γραμμών θα πρέπει πάντα να αλλάζετε πλατφόρμα, καθώς τα σημάδια στους τοίχους θα σας κατευθύνουν στη αντίστοιχη γραμμή.
Υπάρχει επίσης ένα εισιτήριο τμήμα, το οποίο ισχύει μόνο για το μετρό για όχι περισσότερο από τρεις στάσεις, αλλά κοστίζει σχεδόν το ίδιο με ένα ενιαίο εισιτήριο.

Τα εισιτήρια επικυρώνονται στην είσοδο του σταθμού, πριν από τις κυλιόμενες σκάλες και πρέπει να διατηρούνται μέχρι την έξοδο σας από το σταθμό. Κατά την επικύρωση η τρέχουσα ημερομηνία και ώρα αναγράφεται στα εισιτήρια μαζί με πληροφορίες για το σταθμό. Τα επικυρωμένα εισιτήρια ελέγχονται από τους ελεγκτές, που βρίσκονται συνήθως κοντά στις κυλιόμενες σκάλες, μπορούν όμως να κάνουν έλεγχο των εισιτηρίων οπουδήποτε μέσα στο δίκτυο του μετρό. Το Εισιτήριο ή κάρτα θα πρέπει να παραδοθεί σε αυτούς εφόσον το ζητήσουν. Οι Ελεγκτές είτε φορούν πράσινο περιβραχιόνιο (που ελέγχουν μόνο στην είσοδο, και έχουν το δικαίωμα μόνο την απαγόρευση της εισόδου) ή μωβ περιβραχιόνιο(περιστασιακά στέκονται στην έξοδο, και έχουν το δικαίωμα να σας επιβάλουν και πρόστιμο).

Τιμές

Απλό Εισιτήριο 350HUF
Βουδαπέστη Μετρό Απλό Εισιτηρίοισχύει για μία συνεχή διαδρομή χωρίς αλλαγή σε όλο το μήκος των γραμμών λεωφορείων και μετρό καθώς και στις γραμμές Η5, Η6, Η7, Η8, Η9, του προαστιακού αλλά εντός των διοικητικών ορίων της Βουδαπέστης. Αλλαγές επιτρέπονται μόνο μεταξύ των γραμμών του μετρό (M1, M2 και M3). Διαδρομές μετ ‘επιστροφής δεν επιτρέπονται. Στις γραμμές του μετρό το εισιτήριο πρέπει να επικυρωθεί πριν από την έναρξη της διαδρομής. Σε άλλα μέσα αμέσως μετά την επιβίβαση ή μετά την αναχώρηση του οχήματος. Περίοδος ισχύος είναι τα 60 λεπτά μετά την επικύρωση, η διάρκεια φτάνει τα 120 λεπτά για τις νυχτερινές διαδρομές.

Γενικό Εισιτήριο 530HUF
Βουδαπέστη Μετρό Γενικό Εισιτήριο
ισχύει για μία διαδρομή με μία αλλαγή σε λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, οδοντωτό σιδηρόδρομο και τοπικά τρένα εντός των ορίων της Βουδαπέστης. Το εισιτήριο πρέπει να επικυρωθεί δύο φορές, όταν ξεκινάτε το ταξίδι σας στο ένα άκρο και όταν αλλάζετε στο άλλο άκρο, με εξαίρεση την αλλαγή μεταξύ των γραμμών του μετρό.

10 τεμάχια Απλών Εισιτήριων 3000HUF
Βουδαπέστη Μετρό 10 τεμάχια Απλών Εισιτήριωνπεριλαμβάνει 10 απλά εισιτήρια και είναι διαθέσιμα μόνο  σε μπλοκ. Τα εισιτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονομένα έξω από το μπλοκ ξεχωριστά.

Ημερήσιο εισιτήριο 1650HUF
Βουδαπέστη Μετρό Ημερήσιο εισιτήριοισχύει για 24 ώρες από την αναφερόμενη ημερομηνία (μήνας /ημέρα /ώρα/ λεπτό). Επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις με λεωφορεία, τραμ, υπόγεια, τρόλεϊ, οδοντωτό σιδηρόδρομο και τοπικά τρένα εντός των ορίων της Βουδαπέστης.

Τουριστικό εισιτήριο 4150HUF
Βουδαπέστη Μετρό Τουριστικό εισιτήριοισχύει για 72 ώρες από την αναφερόμενη ημερομηνία (μήνας / ημέρα / ώρα / λεπτό). Επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό, οδοντωτό σιδηρόδρομο και τοπικά τρένα εντός των ορίων της Βουδαπέστης.

Εβδομαδιαίο εισιτήριο 4950HUF
Βουδαπέστη Μετρό Εβδομαδιαίο εισιτήριοΙσχύει από τις 00:00 της ημέρας που αναφέρεται ως ημέρα εκκίνησης μέχρι τις 02:00 της 7η ημέρας για απεριόριστο αριθμό διαδρομών εντός των διοικητικών ορίων της Βουδαπέστης στις γραμμές 1-299, 900-999, M1, M2, M3, Η5, Η6, Η7, Η8, Η9, και τα δρομολόγια των ποταμόπλοιων D11, D12, D13 μόνο τις εργάσιμες ημέρες. Χρησιμοποιείται μόνο από ένα άτομο και είναι μη μεταβιβάσιμο, δεδομένου ότι εκδίδεται ειδικά για τον κάτοχο. Το όνομα του κατόχου πρέπει να είναι γραμμένο σε αυτό με στυλό και με κεφαλαία γράμματα πριν από τη χρήση.

About the Author