Μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα μετρό το οποίο συμπληρώνεται από κρατικά και ιδιωτικά λεωφορεία (τηλ: (0212) 245 0720; www.iett.gov.tr/en). Τα τραμ έχουν δρομολόγια από το κέντρο της πόλης έως τα γύρω προάστια.

Κωνσταντινούπολη ΜετακινήσειςΟι σιδηροδρομικές γραμμές φτάνουν ως το αεροδρόμιο Atatürk, τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων και την Ακσαράι (Aksaray), τον Τερματικό HaydarpasŸa και το προάστιο Gebze. Πληροφορίες για τον σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ θα βρείτε από την Istanbul Ulasim (τηλ: (0212) 568 9970; www.istanbululasim.com.tr).
Ένας διαφορετικός και νοσταλγικός τρόπος μεταφοράς είναι τα τελεφερίκ που συνδέουν το Kabatas με το Ταξίμ, την γραμμή Nostaljik Tramvay η οποία τρέχει στην Λεωφόρο Ιστικλάλ (Istiklal Caddesi), την υπόγεια γραμμή Tünel, που χτίστηκε το 1877, η οποία ταξιδεύει τον απότομο λόφο, ανάμεσα στη Karaköy και την Istiklal Caddesi και το μικρό κυκλικό τραμ μεταξύ Kadiköy και Moda

 Κωνσταντινούπολη Μετακινήσεις στην πόλη Τα επιβατικά φερυ ταξιδεύουν τον Κεράτιο Κόλπο και τον Βόσπορο. Εισητήρια προμηθεύονται από τα κιόσκια στις αποβάθρες. Η Deniz Otobusu (θαλάσσια λεωφορεία) (τηλ: (0212) 444 4436; www.ido.com.tr/en) προσφέρει πιο γρήγορη αλλά πιο ακριβή μεταφορά
Τα μίνι λεωφορεία DolmusŸ έχουν συγκεκριμένα δρομολόγια μέσα στην Κωνσταντινούπολη και στα προάστια. Μπορείτε να τα σταματήσετε όπου θέλετε και πληρώνετε τον οδηγό κατα την επιβήβαση.
Ταξί:
Ταξί μπορείτε να σταματήσετε σχεδόν οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι συνήθως δεν δίνουν φιλοδώρημα, αλλά οι οδηγοί ελπίζουν ότι θα λάβουν από τους τουρίστες. Ζητήστε ο μετρητής (ταξίμετρο) να είναι ενεργοποιημένος, όπως ορίζει ο νόμος. Αξιόπιστες εταιρείες ταξί θεωρούνται οι Canlicar Turizm Telsiz Taksi (τηλ: (0216) 318 1859), Istanbul Transfer (τηλ: (0212) 516 7701) και Zincirlikuyu Taksi (τηλ: (0212) 272 3625)
Οδήγηση:
Η Κωνσταντινούπολη πάσχει από κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η περιήγηση στους δρόμους είναι δύσκολη, τα πρότυπα οδήγησης είναι φτωχά, και γενικά δεν είναι ούτε σκόπιμο ούτε αναγκαίο για τους τουρίστες να οδηγούν στην πόλη. Οι οδηγοί πρέπει να είναι άνω των 21 ετών και να είναι κάτοχοι άδειας για τουλάχιστον ένα έτος.