[su_spoiler title=”Πληροφορίες για τουρίστες” style=”fancy” icon=”plus-square-1″]Passatge de la Concepció, 7-9, 08008 τηλ: 932 853 834 Ιστοσελίδα: //www.barcelonaturisme.com Μέρες και ώρες λειτουργίας: Για να ενημερωθείτε σχετικά με το ταξίδι σας στην πόλη της Βαρκελώνης, μπορείτε να δείτε την παραπάνω ιστοσελίδα ή να επισκεφτείτε ορισμένα από τα γραφεία πληροφόρησης που υπάρχουν στην πόλη ή στο αεροδρόμιο.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Πάσο – κάρτα Βαρκελώνης” style=”fancy” icon=”plus-square-1″]
Η κάρτα της Βαρκελώνης είναι μία χρήσιμη αγορά για το ταξίδι σας, καθώς θα σας διευκολύνει σε αρκετές περιπτώσεις, θα σας προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις και σημαντικές εκπτώσεις σε αρκετά αξιοθέατα και χώρους αναψυχής της πόλης. Μπορεί να αγοραστεί είτε διαδικτυακά και να την παραλάβετε από το γραφείο τουριστικών πληροφοριών που βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο, είτε από από τουριστικά πρακτορεία που θα συναντήσετε στην πόλη. Η διάρκεια της είναι από 2 ημέρες μέχρι 5 και το κόστος της διαφοροποιείται ανάλογα.

Για την επίσκεψη σας στη Βαρκελώνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πάσο που προσφέρεται από το Υπουργείο τουρισμού της Βαρκελώνης. Η κάρτα αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε μία ευνοϊκή συμπεριφορά και χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρησιμοποιώντας τη για δωρεάν απεριόριστες διαδρομές στην πόλη, αλλά και μια σειρά από εκπτώσεις σε μουσεία, αξιοθέατα και άλλες δραστηριότητες.

Το κόστος της κάρτας διαφοροποιείται ανάλογα με τις ημέρες των διακοπών σας, αλλά και την ηλικία σας. Το κόστος διαμορφώνεται σύμφωνα με την παρακάτω τιμολογιακή πολιτική:

Πάσο 2 ημερών
Τιμή ενός ενήλικα: 34€
Τιμή ενός παιδιού: 13,40€

Πάσο 3 ημερών
Τιμή ενός ενήλικα: 44€
Τιμή ενός παιδιού: 19,20€

Πάσο 4 ημερών
Τιμή ενός ενήλικα: 52€
Τιμή ενός παιδιού: 24,40€

Πάσο 5 ημερών
Τιμή ενός ενήλικα: 58€
Τιμή ενός παιδιού: 29€

Την κάρτα μπορείτε να την αποκτήσετε από τουριστικά γραφεία που θα συναντήσετε στο κέντρο της πόλης, ή διαδικτυακά και να την παραλάβετε από το γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο αεροδρόμιο.

Η εκπτωτική κάρτα σας προσφέρει δωρεάν μετακινήσης σε αρκετά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό, το λεωφορείο και το τραμ, εάν κινείστε μέσα στη ζώνη 1, η οποία διαθέτει το κέντρο και τα περισσότερα αξιοθέατα. Ακόμη, προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις με το τρένο RENFE, ώστε να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης με άνεση και ασφάλεια.

Άλλες εκπτώσεις που περιλαμβάνονται στο πάσο, είναι σε αρκετά από τα τουριστικά αξιοθέατα, όπως διάσημα μουσεία της πόλης, σε επιλεγμένα εστιατόρια, παραστάσεις στα ξακουστά Theatre Liceu και Palau de la Musica, αλλά και στην αγορά τουριστικών αντικειμένων από το κατάστημα Barcelona Turisme.

[/su_spoiler]

3 10
Καθεδρικός Βαρκελώνης – Catedral de Barcelona
Διέυθυνση:Pla Seu, 3 Βαρκελώνη
Τηλ: + 34 933 428 262
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Ο καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γοτθικά οικοδομήματα της πόλης. Για να φτάσετε σε αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσετε την Carrer del Bisbe Irurita, βορειοδυτικά της Placa de Sant Jaume. Το μεγαλύτερο μέρος του ναού χτίστηκε στο διάστημα μεταξύ του 1298 και του 1460. Εξαίρεση αποτελεί η βορειοδυτική πρόσοψη του η οποία χτίστηκε στη δεκαετία του 1870, και παρόλο που δημιουργήθηκε με βάση τα προηγούμενα σχέδια, παρουσιάζει κάποιες διαφορές που δείχνουν επιρροές από τη βόρεια Ευρώπη. Το εσωτερικό του ναού είναι μεγαλοπρεπές και ιδιαίτερα εκθαμβωτικό. Είναι ένας από τους λίγους ναούς που διασώθηκαν από τον ισπανικό εμφύλιο, για αυτό και διατηρεί αναλλοίωτη τη λαμπρότητα της τότε εποχής. Ο χώρος στο εσωτερικό του ναού χωρίζεται σε δύο πτέρυγες και σε ένα κεντρικό κλίτος. Ο ναός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να το επισκεφτείτε και να τον δείτε με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς βιασύνη. Εάν μπορείτε να έχετε και κάποιον με περισσότερες ιστορικές γνώσεις μαζί σας, τότε η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματικά θα σας γοητέψει. Δεξιά από τη βορειοδυτική είσοδο βρίσκεται το πρώτο παρεκκλήσι το οποίο φημίζεται για την μορφή του Sant Crist de Lepant, η οποία εμφανίζεται πάνω από το ιερό. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Sant Crist de Lepant, φημολογείται ότι μεταφέρθηκε πάνω στην πλώρη της ισπανικής ναυαρχίδας κατά τη διάρκεια της μάχης του Lepanto. Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ναού είναι τα ξύλινα φέρετρα του κόμη Ramon Berenguer I και της συζύγου του Almodis, τα οποία βρίσκονται δίπλα από τη νοτιοδυτική πτέρυγα, στον ίδιο τοίχο που απεικονίζεται και ο Sant Crist de Lepant. Ο κόμης Ramon Berenguer I και η σύζυγος του είναι οι ιδρυτές του ρομανικού ναού που υπήρχε ήδη από τον 11ο αιώνα, πριν χτιστεί ο ναός που βρίσκεται τώρα στη θέση αυτή. Σε μία κρύπτη, κάτω από το κεντρικό ιερό του ναού βρίσκεται ο τάφος της Santa Eulalia. Η Santa Eulalia είναι μία από τις προστάτιδες Άγιες της πόλης, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα ύστερα από τρομερά βασανιστήρια που δέχτηκε από τους Ρωμαίους. Από τη νοτιοδυτική πλευρά του ναού μπορείτε να βγείτε στο πανέμορφο περιστύλιο (claustre), με τα υπέροχα συντριβάνια, λουλούδια και δέντρα, αλλά και τις ζωηρές χήνες που περιφέρονται στο χώρο. Στο χώρο αυτό, αξίζει να σταθείτε και να δείτε με προσοχή το εκκλησάκι που υπάρχει και το οποίο είναι αφιερωμένο στους 930 κληρικούς, μοναχούς και μοναχές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Άλλα τμήματα του ναού που μπορείτε να δείτε είναι οι αυλές του Casa de l΄Ardiaca (σπίτι του Αρχιδιακόνου) και του Palau de Bispat (παλάτι του Επισκόπου).
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο, Δωρεάν Είσοδος 0800-1245 (Μοναστήρι: 0830-1230), Είσοδος με δωρεά 1300-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 17.15-19.00) Κυριακή και αργίες, Δωρεάν Είσοδος 0800-1345 (Μοναστήρι: 0830-1300), Είσοδος με δωρεά 1400-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 1715-1900)
3 10
La Rambla
Διέυθυνση:La Rambla, Βαρκελώνη Ισπανία
Στάση Μετρό: Liceu - L3
Η La Rambla είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της πόλης. Πρόκειται για ένα πέρασμα με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμο. Είτε επισκέπτες, είτε ντόπιους Καταλανούς που βγαίνουν να διασκεδάσουν.Ο δρόμος αυτό έχει μακρά ιστορία από τον 14ο αιώνα. Το όνομα του έχει αραβική καταγωγή από τη λέξη raml που στα αραβικά σημαίνει ρυάκι, και αυτό γιατί κάποτε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος κυλούσε ένα ρυάκι.Η La Rambla χωρίζεται σε πέντε τμήματα, καθεμία με το δικό της ενδιαφέρον.Το πρώτο τμήμα της είναι η La Rambla de Canaletes, η οποία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της La Rambla και πάνω στη Carrer de la Canuda, αποτελεί ιστορικό σημείο στο οποίο έχουν ανακαλυφθεί ρωμαϊκοί τάφοι.Δεύτερο τμήμα της ξακουστής La Rambla είναι η La Rambla dels Estudis η οποία βρίσκεται από την Carrer de Canuda ως την Carrer de la Portaferrissa. Το συγκεκριμένο τμήμα φημίζεται για τη αγορά πτηνών που έχει, για αυτό και συχνά την αποκαλούν ως Rambla dels Ocells.Τρίτο τμήμα της είναι La Rambla de Sant Josep η οποία απλώνεται από τη Carrer de la Portaferrissa ως την Placa Boqueria. Ο τομέας αυτός της La Rambla, γνωστός και ως Rambla de les Flors, λόγω των πολλών ανθοπωλών που στήνουν εκεί τους πάγκους τους και γεμίζουν χρώματα αλλά και αρώματα το δρόμο.Ορισμένα εντυπωσιακά κτίρια που αξίζει να χαζέψετε κατά μήκος της La Rambla de Canaletes είναι, η εντυπωσιακή έπαυλης Palau de La Virreina, κατασκευή του 18ου αιώνα, και η αγορά τροφίμων Mercat de la Boqueria.Επόμενος τομέας της La Rambla, η La Rambla del Centre που ξεκινάει από την Placa Boqueria και φτάνει ως την Carrer dels Escudellers. Εκεί βρίσκεται η ξακουστή όπερα της Βαρκελώνης, γνωστή ως Gran Teatre del Liceu.Πέμπτο και τελευταίο τμήμα της La Rambla η Rambla de Santa Monica, με το ξακουστό άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου που βρίσκεται πάνω από το Port Vell. Εκεί θα βρείτε και το Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, Museu de Cera, στο οποίο θα βρείτε εντυπωσιακές αναπαραστάσεις από διάφορες στιγμές της ιστορίας της Βαρκελώνης και όχι μόνο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
3 10
La Sagrada Familia
Διέυθυνση:Carrer de Mallorca 401, 08013 Βαρκελώνη Ισπανία
Τηλ: +34 935 13 20 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 14,8
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Sagrada Família - L2
Ο περίφημος καθεδρικός ναός της Sagrada Familia είναι ίσως το σπουδαιότερο αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Ο ναός, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο Ναός της Εξιλέωσης, της Άγιας Οικογένειας (Temple Expiatori de la Sagrada Familia), είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και προκαλεί δέος. Η αρχιτεκτονική του είναι κάτι που μαγνητίζει και σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.Πρόκειται για ένα εκπληκτικό δημιούργημα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη πλήρως, και ένα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνάει κατά πολύ το ύψος του σημερινού.Η είσοδος του βρίσκεται στη νοτιοδυτική πρόσοψη, στην Carrer de la Sardeya και στην Placa de la Sagrada Familia.Για την επίσκεψη σας στο ναό θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε κάποια από τις ξεναγήσεις που οργανώνονται ή αλλιώς να αγοράσετε κάποιον από τους οδηγούς που θα βρείτε στο βιβλιοπωλείο που υπάρχει στην είσοδο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 0900-1800 (Οκτ-Μαρ); 0900-2000 (Απρ-Σεπ).
3 10
Parc Güell
Διέυθυνση:Carrer d΄Olot, 08024 Βαρκελώνη Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Lesseps - L3
Το Parc Güell είναι ένας μέρος όπου ο Gaudi είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική κήπων. Ένα μέρος που καταφέρνει να ξεγελάει το μάτι, καθώς συχνά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις το φυσικό από το τεχνητό. Η δημιουργία αυτή χρονολογείται κάπου στο 1900, όταν ο Κόμης Eusebi Güell απόκτησε μία μεγάλη έκταση και ανέθεσε στον Gaudi να δημιουργήσει μία μικρή πόλη με πολύ πράσινο. Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί το 1914, έως ότου το 1922 αποκτήθηκε η έκταση από το δήμο και αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο. Μπορεί ο Gaudi να μην κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του, όπως ήθελε, αλλά κατάφερε να αφήσει ορισμένα δημιουργήματα του μέσα αυτό, τα οποία κοσμούν όμορφα μέχρι σήμερα το χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ένα σπίτι μέσα αυτό το χώρο, στο οποίο έζησε τα τελευταία 20 περίπου χρόνια της ζωής του και το οποίο σχεδίασε μόνος του, αλλά πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση, μέσα έχει και αρκετά άλλα δημιουργήματα του.
Πώς Θα Πάς
Διαδρομές με τα πόδια από τους σταθμούς μετρό:Από τη στάση Vallcarca στη γραμμή 3 και απέχει 13 λεπτά με τα πόδια, και σας συμβουλεύουμε να πάρετε τον ανελκυστήρα για Baixada de la Gloria, και στη συνέχεια να πάτε στην είσοδο για Passatge de Sant Josep de la Muntanya. Από τη στάση Lesseps της γραμμής 3 απέχει 15 λεπτά με τα πόδια, προτείνουμε την είσοδο στην Passatge de Sant Josep de la Muntanya, η οποία έχει μια κυλιόμενη σκάλα.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, 27/10-23/03 0830-1800, 24/03-30/04 0800-2000, 01/05-14/09 0800-2100, 15/09-26/10 0800-2000
3 10
Picasso Museum
Διέυθυνση:Carrer Montcada, 15-23 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: (+34) 93 256 30 00
Εισητήριο: Ναί
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Το Museo Picasso είναι ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία της πόλης. Το μουσείο απλώνεται σε τέσσερις εντυπωσιακές επαύλεις στο δρόμο Carrer de Montcada. Τέσσερις εντυπωσιακές πέτρινες επαύλεις με μεσαιωνικά χαρακτηριστικά, που ανήκουν σε εύπορους εμπόρους και ευγενείς της Βαρκελώνης.Η συλλογή του μουσείου αποτελείται κυρίως από έργα του καλλιτέχνη, που χρονολογούνται στην περίοδο που ο Picasso ζούσε και εργαζόταν στη Βαρκελώνη. Έργα ιδιαίτερα, όπως ο δημιουργός τους, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε να χειριστεί και να αποτυπώσει διάφορα θέματα με το δικό του μοναδικό ύφος.
Πώς Θα Πάς
Metro Line 1 - Arc de Triomf Station, Line 3 - Liceu Station, Line 4 - Jaume I StationΛεωφορεία: γραμμές 17, 40, 45 & 19 - Στάση Via Laietana, Γραμμές: 39, 51 - Στάση Passeig Picasso, Γραμμές: 14, 59 - Στάση Pla de Palau Γραμμή: 120 - Στάση Princesa
Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Κυριακή 0900 - 1900 (εκτός αργιών), Πέμπτη έως τις 2130 (Ελεύθερη είσοδος κάθε Πέμπτη 1900-2130), Δευτέρα: Κλειστά*Τα εκδοτήρια κλείνουν 30 λεπτά πριν το κλείσιμοΑργίες: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, 24 Ιουνίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου24 και 31 Δεκεμβρίου το μουσείο κλείνει στις 1400.
3 10
Γοτθική Περιοχή - Barri Gòtic
Διέυθυνση:Plaça St Jaume, s/n 08002 Barcelona Ισπανία
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
H Barri Gotic είναι μία ιδιαίτερη περιοχή της Βαρκελώνης με χαραγμένα στοιχεία από του Γότθους. Πρόκειται για μία γοτθική γειτονιά που εκτείνεται ανατολικά της La Rambla με πολλά γραφικά σοκάκια, κτίρια και πλατείες. Εφόσον, μιλάμε για τη γοτθική εποχή, μιλάμε για στοιχεία και χαρακτηριστικά που χρονολογούνται από τις αρχές του 15ου αιώνα.Στην γοτθική συνοικία της Barri Gotic θα συναντήσετε ορισμένα υπέροχα εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αλλά και ορισμένα υπέροχα πολυτελή καταλύματα, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές.Για να γνωρίζετε λίγο από που μέχρι που εκτείνεται η Barri Gotic, να ξέρετε ότι ξεκινάει από τη La Rambla έως τη Via Laietana, και από την Carrer de la Portaferrissa, έως την Carrer de Jaume I
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
3 10
Basílica Santa Maria del Mar
Διέυθυνση:Plaça de Santa Maria, 1 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 933 10 23 90
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
To Santa Maria del Mar πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Βαρκελώνης. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό.Η σπουδαιότητα του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο άγαλμα της Παρθένας του Montserrat, λατρεμένης αγίου για όλους τους Καταλανούς.Άλλα πράγματα που αξίζει να δείτε στο συγκεκριμένο μοναστήρι είναι η υπέροχη χορωδία του, το μουσείο του που φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Νταλί και ο Ελ Γκρέκο, αλλά και τον εκδοτικό του οίκο de l΄Abadia de Montserrat όπου είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο του οίκου εκδόθηκε το 1499.
Πώς Θα Πάς
Metro: Γραμμή L4 στάση Jaume I.| Λεωφορεία: 17, 19, 40 & 45.| Barcelona Bus Turístic: στάση Pla de Palau.
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο 0900 - 1330 & 1630 - 2000. Κυριακή & Αργίες 1030 - 1330 & 1630 - 2000.
3 10
Casa Milà "La Pedrera"
Διέυθυνση:Provença, 261-265 08008 Barcelona Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Diagonal - L3
Η Casa Milá, γνωστή και ως La Pedrera είναι ακόμη στολίδι στην πόλη της Βαρκελώνης, δημιούργημα του Gaudi. Πρόκειται για ένα από τα “σπίτια” του Gaudi, το οποίο έφτιαξε ώστε να αναπαριστά την Αρχαιοελληνική Θεότητα “Γαία”.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία: 7,16,17, 22, 24 και V17, Metro: γραμμές 3 και 5, στάση Diagonal.
Ώρες Λειτουργίας
3 Μαρτίου - 2 Νοεμβρίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900-2000 (είσοδος έως 1930). 3 Νοεμβρίου - 2 Μαρτίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900 - 1830 (είσοδος έως 1800). Κλειστά: 25 Δεκεμβρίου 1η Ιανουαρίου: ανοικτά 1100 - 2000
3 10
Μουσείο FC Barcelona και Camp Nou
Διέυθυνση:Carrer d΄Aristides Maillol, 12 08028 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 902 18 99 00
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 17,00 - 23,00
Στάση Μετρό: Palau Reial - L3
Ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα αξιοθέατα της Βαρκελώνης είναι και το γήπεδο της Barcelona FC, Camp Nou ή αλλιώς Nou Camp, αλλά και το μουσείο της Museu del Futbol Club Barcelona.Η Barcelona FC συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, για κάποια χρόνια μάλιστα κατείχε και τα πρωτεία στη σχετική λίστα της FIFA, οπότε έχει κάθε λόγο να διαθέτει ένα τεράστιο κοινό από φίλους του αθλήματος.Το γήπεδο της, το οποίο δημιουργήθηκε το 1957 και επεκτάθηκε το 1982 για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορεί να χωρέσει 120.000 θεατές.Το γήπεδο αξίζει να το επισκεφτείτε για δύο λόγους. Τόσο για να δείτε κάποιον αγώνα εάν τα καταφέρετε, αλλά και εάν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της και να απολαύσετε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές, αλλά και αφίσες, περιοδικά και άλλα αντικείμενα όπως παιχνίδια που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο
Πώς Θα Πάς
Metro:Γραμμή 3: Στάση Palau Reial ή Les CortsΓραμμή 5: Στάση Collblanc ή Badal
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 0900 - 2000, Σάββατο 1000 - 1400.
3 10
Ίδρυμα Joan Miró
Διέυθυνση:Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 934 439 470
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 4,00 - 11,00
Το Fundació Joan Miró είναι ένα ίδρυμα για την προστασία, τη συντήρηση αλλά και την προβολή των έργων του Joan Miró, τα οποία παραχώρησε ο ίδιος. Ο καλλιτέχνης παραχώρησε σε αυτό 379 πίνακες, αρκετά έργα σε ύφασμα, γλυπτά και περισσότερα από 5000 σχέδια.Ανατολικά, λοιπόν, του Palau Nacional βρίσκεται ένας μουσειακός χώρος ή εάν θέλετε καλύτερα μία γκαλερί αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, του Joan Miró, στην οποία μπορείτε να δείτε αρκετά από τα έργα αυτού του εξαιρετικού καλλιτέχνη. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε διάφορες περιόδους που έζησε ο Miró, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία 150, 55 στάση Fundació Joan Miró-Pl Neptú
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβριος - Ιούνιο, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1900 Ιούλιος - Σεπτέμβριος, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000Πέμπτη, 1000 - 2130Κυριακές & Αργίες, 1000 - 1430Κλειστά τις Δευτέρες (εκτός αργιών)
2 10
Λόφος των Εβραίων - Montjuïc
Διέυθυνση:Μονζουίκ 08038 Βαρκελώνη Ισπανία
Το Montjuïc είναι ένας υπέροχος λόφος που απλώνεται δίπλα από το κέντρο της Βαρκελώνης και στο οποίο υπάρχουν αρκετά πράγματα να δείτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας.Στο λόφο υπάρχει μεγάλο μέρος από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν το 1992 αλλά και αρκετά πάρκα και ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Ορισμένα από αυτά είναι το Meseu Nacional d΄Art de Catalunya, το Fundacio Joan Miro και το Poble Espanyol.Το όνομα της περιοχής έχει εβραϊκή καταγωγή και σχετίζεται με την ύπαρξη εβραϊκού κοιμητηρίου και οικισμού στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας το Montjuïc άλλαξε αρκετές φορές μορφή και τρόπο χρήσης. Αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους των γύρω περιοχών για καλλιέργειες, ενώ ύστερα χρησιμοποιήθηκε γύρω στο 1842 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης για να καταστείλει την πολιτική ταραχή που επικρατούσε. Το κάστρο αποτέλεσε στρατηγικό σημείο για τον βομβαρδισμό της πόλης, αλλά και για να φυλακιστούν αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι. Τέλος, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης, ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου το 1992 χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορείο 13 στάση Jardí Botànic
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, όλες τις ώρες
2 10
Museu Nacional d΄Art de Catalunya (MNAC)
Διέυθυνση:Palau Nacional Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona, Ισπανία
Τηλ: + 34 93 622 03 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 12,00 - 18,00
Website:
Στάση Μετρό: Espanya - L3
Το Museu Nacional d΄Art de Catalunya ή Palau Nacional, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920. Δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση Βαρκελώνης και φιλοξενεί δημιουργίες που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έργα που συγκεντρώθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα από εγκαταλελειμμένες εκκλησίες του βόρειου τμήματος της πόλης. Ακόμη φιλοξενεί αρκετά έργα με στοιχεία της γοτθικής τέχνης.
Πώς Θα Πάς
Μετρό: Γραμμές L1 και L3 στάση Pl. EspanyaΛεωφορεία55 στάση: Museu Nacional d’Art de Catalunya/Museu Etnològic150 Pl. Espanya-Av. de l΄Estadi/Piscines Picornell-Museu Nacional)13 (Av. Francesc Ferrer i Guardia/Poble Espanyol)37 (Pl. Espanya-Av. Paral•lel)Έως την Pl. Espanya τα 9, 27, 50, 65, 79, 109, 165, D20, H12, V7
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβρη - Απρίλη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1800, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Μάιο - Σεπτέμβρη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Κλειστά 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου
2 10
Museu d΄Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Διέυθυνση:Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona Ισπανία
Τηλ: + 34 93 412 08 10
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 8,00 - 15,00
Website:
Στάση Μετρό: Universitat - L1
Το Museu d΄Art Contemporani de Barcelona, πρόκειται για το μουσείο σύγχρονης τέχνης ή κέντρο σύγχρονου πολιτισμού της Βαρκελώνης. Το μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για τους θαυμαστές της σύγχρονης τέχνης, αλλά και γενικότερα της τέχνης, και για αυτό δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε, αξίζει να φροντίσετε ώστε να πετύχετε κάποια από τις εκθέσεις που διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με διάφορα θέματα και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πώς Θα Πάς
Μετρό γραμμές L1, L2 στάση Universitat και L3 στάση Catalunya ή LiceuΛεωφορεία 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12, Aerobús
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 1100 - 1930 Κλειστά Τρίτη (εκτός αργιών), Σάββατο, 1000 - 2100Κυριακή και αργίες, 1000 - 1500Πώληση εισιτηρίων έως και 30λεπτά πριν το κλείσιμο.
2 10
Καθεδρικός Βαρκελώνης – Catedral de Barcelona
Διέυθυνση:Pla Seu, 3 Βαρκελώνη
Τηλ: + 34 933 428 262
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Ο καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γοτθικά οικοδομήματα της πόλης. Για να φτάσετε σε αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσετε την Carrer del Bisbe Irurita, βορειοδυτικά της Placa de Sant Jaume. Το μεγαλύτερο μέρος του ναού χτίστηκε στο διάστημα μεταξύ του 1298 και του 1460. Εξαίρεση αποτελεί η βορειοδυτική πρόσοψη του η οποία χτίστηκε στη δεκαετία του 1870, και παρόλο που δημιουργήθηκε με βάση τα προηγούμενα σχέδια, παρουσιάζει κάποιες διαφορές που δείχνουν επιρροές από τη βόρεια Ευρώπη. Το εσωτερικό του ναού είναι μεγαλοπρεπές και ιδιαίτερα εκθαμβωτικό. Είναι ένας από τους λίγους ναούς που διασώθηκαν από τον ισπανικό εμφύλιο, για αυτό και διατηρεί αναλλοίωτη τη λαμπρότητα της τότε εποχής. Ο χώρος στο εσωτερικό του ναού χωρίζεται σε δύο πτέρυγες και σε ένα κεντρικό κλίτος. Ο ναός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να το επισκεφτείτε και να τον δείτε με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς βιασύνη. Εάν μπορείτε να έχετε και κάποιον με περισσότερες ιστορικές γνώσεις μαζί σας, τότε η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματικά θα σας γοητέψει. Δεξιά από τη βορειοδυτική είσοδο βρίσκεται το πρώτο παρεκκλήσι το οποίο φημίζεται για την μορφή του Sant Crist de Lepant, η οποία εμφανίζεται πάνω από το ιερό. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Sant Crist de Lepant, φημολογείται ότι μεταφέρθηκε πάνω στην πλώρη της ισπανικής ναυαρχίδας κατά τη διάρκεια της μάχης του Lepanto. Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ναού είναι τα ξύλινα φέρετρα του κόμη Ramon Berenguer I και της συζύγου του Almodis, τα οποία βρίσκονται δίπλα από τη νοτιοδυτική πτέρυγα, στον ίδιο τοίχο που απεικονίζεται και ο Sant Crist de Lepant. Ο κόμης Ramon Berenguer I και η σύζυγος του είναι οι ιδρυτές του ρομανικού ναού που υπήρχε ήδη από τον 11ο αιώνα, πριν χτιστεί ο ναός που βρίσκεται τώρα στη θέση αυτή. Σε μία κρύπτη, κάτω από το κεντρικό ιερό του ναού βρίσκεται ο τάφος της Santa Eulalia. Η Santa Eulalia είναι μία από τις προστάτιδες Άγιες της πόλης, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα ύστερα από τρομερά βασανιστήρια που δέχτηκε από τους Ρωμαίους. Από τη νοτιοδυτική πλευρά του ναού μπορείτε να βγείτε στο πανέμορφο περιστύλιο (claustre), με τα υπέροχα συντριβάνια, λουλούδια και δέντρα, αλλά και τις ζωηρές χήνες που περιφέρονται στο χώρο. Στο χώρο αυτό, αξίζει να σταθείτε και να δείτε με προσοχή το εκκλησάκι που υπάρχει και το οποίο είναι αφιερωμένο στους 930 κληρικούς, μοναχούς και μοναχές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Άλλα τμήματα του ναού που μπορείτε να δείτε είναι οι αυλές του Casa de l΄Ardiaca (σπίτι του Αρχιδιακόνου) και του Palau de Bispat (παλάτι του Επισκόπου).
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο, Δωρεάν Είσοδος 0800-1245 (Μοναστήρι: 0830-1230), Είσοδος με δωρεά 1300-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 17.15-19.00) Κυριακή και αργίες, Δωρεάν Είσοδος 0800-1345 (Μοναστήρι: 0830-1300), Είσοδος με δωρεά 1400-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 1715-1900)
2 10
La Rambla
Διέυθυνση:La Rambla, Βαρκελώνη Ισπανία
Στάση Μετρό: Liceu - L3
Η La Rambla είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της πόλης. Πρόκειται για ένα πέρασμα με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμο. Είτε επισκέπτες, είτε ντόπιους Καταλανούς που βγαίνουν να διασκεδάσουν.Ο δρόμος αυτό έχει μακρά ιστορία από τον 14ο αιώνα. Το όνομα του έχει αραβική καταγωγή από τη λέξη raml που στα αραβικά σημαίνει ρυάκι, και αυτό γιατί κάποτε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος κυλούσε ένα ρυάκι.Η La Rambla χωρίζεται σε πέντε τμήματα, καθεμία με το δικό της ενδιαφέρον.Το πρώτο τμήμα της είναι η La Rambla de Canaletes, η οποία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της La Rambla και πάνω στη Carrer de la Canuda, αποτελεί ιστορικό σημείο στο οποίο έχουν ανακαλυφθεί ρωμαϊκοί τάφοι.Δεύτερο τμήμα της ξακουστής La Rambla είναι η La Rambla dels Estudis η οποία βρίσκεται από την Carrer de Canuda ως την Carrer de la Portaferrissa. Το συγκεκριμένο τμήμα φημίζεται για τη αγορά πτηνών που έχει, για αυτό και συχνά την αποκαλούν ως Rambla dels Ocells.Τρίτο τμήμα της είναι La Rambla de Sant Josep η οποία απλώνεται από τη Carrer de la Portaferrissa ως την Placa Boqueria. Ο τομέας αυτός της La Rambla, γνωστός και ως Rambla de les Flors, λόγω των πολλών ανθοπωλών που στήνουν εκεί τους πάγκους τους και γεμίζουν χρώματα αλλά και αρώματα το δρόμο.Ορισμένα εντυπωσιακά κτίρια που αξίζει να χαζέψετε κατά μήκος της La Rambla de Canaletes είναι, η εντυπωσιακή έπαυλης Palau de La Virreina, κατασκευή του 18ου αιώνα, και η αγορά τροφίμων Mercat de la Boqueria.Επόμενος τομέας της La Rambla, η La Rambla del Centre που ξεκινάει από την Placa Boqueria και φτάνει ως την Carrer dels Escudellers. Εκεί βρίσκεται η ξακουστή όπερα της Βαρκελώνης, γνωστή ως Gran Teatre del Liceu.Πέμπτο και τελευταίο τμήμα της La Rambla η Rambla de Santa Monica, με το ξακουστό άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου που βρίσκεται πάνω από το Port Vell. Εκεί θα βρείτε και το Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, Museu de Cera, στο οποίο θα βρείτε εντυπωσιακές αναπαραστάσεις από διάφορες στιγμές της ιστορίας της Βαρκελώνης και όχι μόνο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
2 10
La Sagrada Familia
Διέυθυνση:Carrer de Mallorca 401, 08013 Βαρκελώνη Ισπανία
Τηλ: +34 935 13 20 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 14,8
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Sagrada Família - L2
Ο περίφημος καθεδρικός ναός της Sagrada Familia είναι ίσως το σπουδαιότερο αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Ο ναός, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο Ναός της Εξιλέωσης, της Άγιας Οικογένειας (Temple Expiatori de la Sagrada Familia), είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και προκαλεί δέος. Η αρχιτεκτονική του είναι κάτι που μαγνητίζει και σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.Πρόκειται για ένα εκπληκτικό δημιούργημα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη πλήρως, και ένα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνάει κατά πολύ το ύψος του σημερινού.Η είσοδος του βρίσκεται στη νοτιοδυτική πρόσοψη, στην Carrer de la Sardeya και στην Placa de la Sagrada Familia.Για την επίσκεψη σας στο ναό θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε κάποια από τις ξεναγήσεις που οργανώνονται ή αλλιώς να αγοράσετε κάποιον από τους οδηγούς που θα βρείτε στο βιβλιοπωλείο που υπάρχει στην είσοδο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 0900-1800 (Οκτ-Μαρ); 0900-2000 (Απρ-Σεπ).
2 10
Parc Güell
Διέυθυνση:Carrer d΄Olot, 08024 Βαρκελώνη Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Lesseps - L3
Το Parc Güell είναι ένας μέρος όπου ο Gaudi είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική κήπων. Ένα μέρος που καταφέρνει να ξεγελάει το μάτι, καθώς συχνά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις το φυσικό από το τεχνητό. Η δημιουργία αυτή χρονολογείται κάπου στο 1900, όταν ο Κόμης Eusebi Güell απόκτησε μία μεγάλη έκταση και ανέθεσε στον Gaudi να δημιουργήσει μία μικρή πόλη με πολύ πράσινο. Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί το 1914, έως ότου το 1922 αποκτήθηκε η έκταση από το δήμο και αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο. Μπορεί ο Gaudi να μην κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του, όπως ήθελε, αλλά κατάφερε να αφήσει ορισμένα δημιουργήματα του μέσα αυτό, τα οποία κοσμούν όμορφα μέχρι σήμερα το χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ένα σπίτι μέσα αυτό το χώρο, στο οποίο έζησε τα τελευταία 20 περίπου χρόνια της ζωής του και το οποίο σχεδίασε μόνος του, αλλά πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση, μέσα έχει και αρκετά άλλα δημιουργήματα του.
Πώς Θα Πάς
Διαδρομές με τα πόδια από τους σταθμούς μετρό:Από τη στάση Vallcarca στη γραμμή 3 και απέχει 13 λεπτά με τα πόδια, και σας συμβουλεύουμε να πάρετε τον ανελκυστήρα για Baixada de la Gloria, και στη συνέχεια να πάτε στην είσοδο για Passatge de Sant Josep de la Muntanya. Από τη στάση Lesseps της γραμμής 3 απέχει 15 λεπτά με τα πόδια, προτείνουμε την είσοδο στην Passatge de Sant Josep de la Muntanya, η οποία έχει μια κυλιόμενη σκάλα.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, 27/10-23/03 0830-1800, 24/03-30/04 0800-2000, 01/05-14/09 0800-2100, 15/09-26/10 0800-2000
2 10
Picasso Museum
Διέυθυνση:Carrer Montcada, 15-23 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: (+34) 93 256 30 00
Εισητήριο: Ναί
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Το Museo Picasso είναι ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία της πόλης. Το μουσείο απλώνεται σε τέσσερις εντυπωσιακές επαύλεις στο δρόμο Carrer de Montcada. Τέσσερις εντυπωσιακές πέτρινες επαύλεις με μεσαιωνικά χαρακτηριστικά, που ανήκουν σε εύπορους εμπόρους και ευγενείς της Βαρκελώνης.Η συλλογή του μουσείου αποτελείται κυρίως από έργα του καλλιτέχνη, που χρονολογούνται στην περίοδο που ο Picasso ζούσε και εργαζόταν στη Βαρκελώνη. Έργα ιδιαίτερα, όπως ο δημιουργός τους, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε να χειριστεί και να αποτυπώσει διάφορα θέματα με το δικό του μοναδικό ύφος.
Πώς Θα Πάς
Metro Line 1 - Arc de Triomf Station, Line 3 - Liceu Station, Line 4 - Jaume I StationΛεωφορεία: γραμμές 17, 40, 45 & 19 - Στάση Via Laietana, Γραμμές: 39, 51 - Στάση Passeig Picasso, Γραμμές: 14, 59 - Στάση Pla de Palau Γραμμή: 120 - Στάση Princesa
Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Κυριακή 0900 - 1900 (εκτός αργιών), Πέμπτη έως τις 2130 (Ελεύθερη είσοδος κάθε Πέμπτη 1900-2130), Δευτέρα: Κλειστά*Τα εκδοτήρια κλείνουν 30 λεπτά πριν το κλείσιμοΑργίες: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, 24 Ιουνίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου24 και 31 Δεκεμβρίου το μουσείο κλείνει στις 1400.
2 10
Γοτθική Περιοχή - Barri Gòtic
Διέυθυνση:Plaça St Jaume, s/n 08002 Barcelona Ισπανία
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
H Barri Gotic είναι μία ιδιαίτερη περιοχή της Βαρκελώνης με χαραγμένα στοιχεία από του Γότθους. Πρόκειται για μία γοτθική γειτονιά που εκτείνεται ανατολικά της La Rambla με πολλά γραφικά σοκάκια, κτίρια και πλατείες. Εφόσον, μιλάμε για τη γοτθική εποχή, μιλάμε για στοιχεία και χαρακτηριστικά που χρονολογούνται από τις αρχές του 15ου αιώνα.Στην γοτθική συνοικία της Barri Gotic θα συναντήσετε ορισμένα υπέροχα εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αλλά και ορισμένα υπέροχα πολυτελή καταλύματα, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές.Για να γνωρίζετε λίγο από που μέχρι που εκτείνεται η Barri Gotic, να ξέρετε ότι ξεκινάει από τη La Rambla έως τη Via Laietana, και από την Carrer de la Portaferrissa, έως την Carrer de Jaume I
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
2 10
Basílica Santa Maria del Mar
Διέυθυνση:Plaça de Santa Maria, 1 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 933 10 23 90
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
To Santa Maria del Mar πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Βαρκελώνης. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό.Η σπουδαιότητα του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο άγαλμα της Παρθένας του Montserrat, λατρεμένης αγίου για όλους τους Καταλανούς.Άλλα πράγματα που αξίζει να δείτε στο συγκεκριμένο μοναστήρι είναι η υπέροχη χορωδία του, το μουσείο του που φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Νταλί και ο Ελ Γκρέκο, αλλά και τον εκδοτικό του οίκο de l΄Abadia de Montserrat όπου είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο του οίκου εκδόθηκε το 1499.
Πώς Θα Πάς
Metro: Γραμμή L4 στάση Jaume I.| Λεωφορεία: 17, 19, 40 & 45.| Barcelona Bus Turístic: στάση Pla de Palau.
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο 0900 - 1330 & 1630 - 2000. Κυριακή & Αργίες 1030 - 1330 & 1630 - 2000.
1 10
Casa Milà "La Pedrera"
Διέυθυνση:Provença, 261-265 08008 Barcelona Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Diagonal - L3
Η Casa Milá, γνωστή και ως La Pedrera είναι ακόμη στολίδι στην πόλη της Βαρκελώνης, δημιούργημα του Gaudi. Πρόκειται για ένα από τα “σπίτια” του Gaudi, το οποίο έφτιαξε ώστε να αναπαριστά την Αρχαιοελληνική Θεότητα “Γαία”.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία: 7,16,17, 22, 24 και V17, Metro: γραμμές 3 και 5, στάση Diagonal.
Ώρες Λειτουργίας
3 Μαρτίου - 2 Νοεμβρίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900-2000 (είσοδος έως 1930). 3 Νοεμβρίου - 2 Μαρτίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900 - 1830 (είσοδος έως 1800). Κλειστά: 25 Δεκεμβρίου 1η Ιανουαρίου: ανοικτά 1100 - 2000
1 10
Μουσείο FC Barcelona και Camp Nou
Διέυθυνση:Carrer d΄Aristides Maillol, 12 08028 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 902 18 99 00
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 17,00 - 23,00
Στάση Μετρό: Palau Reial - L3
Ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα αξιοθέατα της Βαρκελώνης είναι και το γήπεδο της Barcelona FC, Camp Nou ή αλλιώς Nou Camp, αλλά και το μουσείο της Museu del Futbol Club Barcelona.Η Barcelona FC συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, για κάποια χρόνια μάλιστα κατείχε και τα πρωτεία στη σχετική λίστα της FIFA, οπότε έχει κάθε λόγο να διαθέτει ένα τεράστιο κοινό από φίλους του αθλήματος.Το γήπεδο της, το οποίο δημιουργήθηκε το 1957 και επεκτάθηκε το 1982 για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορεί να χωρέσει 120.000 θεατές.Το γήπεδο αξίζει να το επισκεφτείτε για δύο λόγους. Τόσο για να δείτε κάποιον αγώνα εάν τα καταφέρετε, αλλά και εάν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της και να απολαύσετε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές, αλλά και αφίσες, περιοδικά και άλλα αντικείμενα όπως παιχνίδια που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο
Πώς Θα Πάς
Metro:Γραμμή 3: Στάση Palau Reial ή Les CortsΓραμμή 5: Στάση Collblanc ή Badal
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 0900 - 2000, Σάββατο 1000 - 1400.
1 10
Ίδρυμα Joan Miró
Διέυθυνση:Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 934 439 470
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 4,00 - 11,00
Το Fundació Joan Miró είναι ένα ίδρυμα για την προστασία, τη συντήρηση αλλά και την προβολή των έργων του Joan Miró, τα οποία παραχώρησε ο ίδιος. Ο καλλιτέχνης παραχώρησε σε αυτό 379 πίνακες, αρκετά έργα σε ύφασμα, γλυπτά και περισσότερα από 5000 σχέδια.Ανατολικά, λοιπόν, του Palau Nacional βρίσκεται ένας μουσειακός χώρος ή εάν θέλετε καλύτερα μία γκαλερί αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, του Joan Miró, στην οποία μπορείτε να δείτε αρκετά από τα έργα αυτού του εξαιρετικού καλλιτέχνη. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε διάφορες περιόδους που έζησε ο Miró, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία 150, 55 στάση Fundació Joan Miró-Pl Neptú
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβριος - Ιούνιο, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1900 Ιούλιος - Σεπτέμβριος, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000Πέμπτη, 1000 - 2130Κυριακές & Αργίες, 1000 - 1430Κλειστά τις Δευτέρες (εκτός αργιών)
1 10
Λόφος των Εβραίων - Montjuïc
Διέυθυνση:Μονζουίκ 08038 Βαρκελώνη Ισπανία
Το Montjuïc είναι ένας υπέροχος λόφος που απλώνεται δίπλα από το κέντρο της Βαρκελώνης και στο οποίο υπάρχουν αρκετά πράγματα να δείτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας.Στο λόφο υπάρχει μεγάλο μέρος από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν το 1992 αλλά και αρκετά πάρκα και ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Ορισμένα από αυτά είναι το Meseu Nacional d΄Art de Catalunya, το Fundacio Joan Miro και το Poble Espanyol.Το όνομα της περιοχής έχει εβραϊκή καταγωγή και σχετίζεται με την ύπαρξη εβραϊκού κοιμητηρίου και οικισμού στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας το Montjuïc άλλαξε αρκετές φορές μορφή και τρόπο χρήσης. Αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους των γύρω περιοχών για καλλιέργειες, ενώ ύστερα χρησιμοποιήθηκε γύρω στο 1842 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης για να καταστείλει την πολιτική ταραχή που επικρατούσε. Το κάστρο αποτέλεσε στρατηγικό σημείο για τον βομβαρδισμό της πόλης, αλλά και για να φυλακιστούν αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι. Τέλος, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης, ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου το 1992 χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορείο 13 στάση Jardí Botànic
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, όλες τις ώρες
1 10
Museu Nacional d΄Art de Catalunya (MNAC)
Διέυθυνση:Palau Nacional Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona, Ισπανία
Τηλ: + 34 93 622 03 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 12,00 - 18,00
Website:
Στάση Μετρό: Espanya - L3
Το Museu Nacional d΄Art de Catalunya ή Palau Nacional, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920. Δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση Βαρκελώνης και φιλοξενεί δημιουργίες που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έργα που συγκεντρώθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα από εγκαταλελειμμένες εκκλησίες του βόρειου τμήματος της πόλης. Ακόμη φιλοξενεί αρκετά έργα με στοιχεία της γοτθικής τέχνης.
Πώς Θα Πάς
Μετρό: Γραμμές L1 και L3 στάση Pl. EspanyaΛεωφορεία55 στάση: Museu Nacional d’Art de Catalunya/Museu Etnològic150 Pl. Espanya-Av. de l΄Estadi/Piscines Picornell-Museu Nacional)13 (Av. Francesc Ferrer i Guardia/Poble Espanyol)37 (Pl. Espanya-Av. Paral•lel)Έως την Pl. Espanya τα 9, 27, 50, 65, 79, 109, 165, D20, H12, V7
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβρη - Απρίλη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1800, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Μάιο - Σεπτέμβρη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Κλειστά 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου
1 10
Museu d΄Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Διέυθυνση:Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona Ισπανία
Τηλ: + 34 93 412 08 10
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 8,00 - 15,00
Website:
Στάση Μετρό: Universitat - L1
Το Museu d΄Art Contemporani de Barcelona, πρόκειται για το μουσείο σύγχρονης τέχνης ή κέντρο σύγχρονου πολιτισμού της Βαρκελώνης. Το μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για τους θαυμαστές της σύγχρονης τέχνης, αλλά και γενικότερα της τέχνης, και για αυτό δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε, αξίζει να φροντίσετε ώστε να πετύχετε κάποια από τις εκθέσεις που διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με διάφορα θέματα και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πώς Θα Πάς
Μετρό γραμμές L1, L2 στάση Universitat και L3 στάση Catalunya ή LiceuΛεωφορεία 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12, Aerobús
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 1100 - 1930 Κλειστά Τρίτη (εκτός αργιών), Σάββατο, 1000 - 2100Κυριακή και αργίες, 1000 - 1500Πώληση εισιτηρίων έως και 30λεπτά πριν το κλείσιμο.
1 10
Καθεδρικός Βαρκελώνης – Catedral de Barcelona
Διέυθυνση:Pla Seu, 3 Βαρκελώνη
Τηλ: + 34 933 428 262
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Ο καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γοτθικά οικοδομήματα της πόλης. Για να φτάσετε σε αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσετε την Carrer del Bisbe Irurita, βορειοδυτικά της Placa de Sant Jaume. Το μεγαλύτερο μέρος του ναού χτίστηκε στο διάστημα μεταξύ του 1298 και του 1460. Εξαίρεση αποτελεί η βορειοδυτική πρόσοψη του η οποία χτίστηκε στη δεκαετία του 1870, και παρόλο που δημιουργήθηκε με βάση τα προηγούμενα σχέδια, παρουσιάζει κάποιες διαφορές που δείχνουν επιρροές από τη βόρεια Ευρώπη. Το εσωτερικό του ναού είναι μεγαλοπρεπές και ιδιαίτερα εκθαμβωτικό. Είναι ένας από τους λίγους ναούς που διασώθηκαν από τον ισπανικό εμφύλιο, για αυτό και διατηρεί αναλλοίωτη τη λαμπρότητα της τότε εποχής. Ο χώρος στο εσωτερικό του ναού χωρίζεται σε δύο πτέρυγες και σε ένα κεντρικό κλίτος. Ο ναός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να το επισκεφτείτε και να τον δείτε με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς βιασύνη. Εάν μπορείτε να έχετε και κάποιον με περισσότερες ιστορικές γνώσεις μαζί σας, τότε η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματικά θα σας γοητέψει. Δεξιά από τη βορειοδυτική είσοδο βρίσκεται το πρώτο παρεκκλήσι το οποίο φημίζεται για την μορφή του Sant Crist de Lepant, η οποία εμφανίζεται πάνω από το ιερό. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Sant Crist de Lepant, φημολογείται ότι μεταφέρθηκε πάνω στην πλώρη της ισπανικής ναυαρχίδας κατά τη διάρκεια της μάχης του Lepanto. Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ναού είναι τα ξύλινα φέρετρα του κόμη Ramon Berenguer I και της συζύγου του Almodis, τα οποία βρίσκονται δίπλα από τη νοτιοδυτική πτέρυγα, στον ίδιο τοίχο που απεικονίζεται και ο Sant Crist de Lepant. Ο κόμης Ramon Berenguer I και η σύζυγος του είναι οι ιδρυτές του ρομανικού ναού που υπήρχε ήδη από τον 11ο αιώνα, πριν χτιστεί ο ναός που βρίσκεται τώρα στη θέση αυτή. Σε μία κρύπτη, κάτω από το κεντρικό ιερό του ναού βρίσκεται ο τάφος της Santa Eulalia. Η Santa Eulalia είναι μία από τις προστάτιδες Άγιες της πόλης, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα ύστερα από τρομερά βασανιστήρια που δέχτηκε από τους Ρωμαίους. Από τη νοτιοδυτική πλευρά του ναού μπορείτε να βγείτε στο πανέμορφο περιστύλιο (claustre), με τα υπέροχα συντριβάνια, λουλούδια και δέντρα, αλλά και τις ζωηρές χήνες που περιφέρονται στο χώρο. Στο χώρο αυτό, αξίζει να σταθείτε και να δείτε με προσοχή το εκκλησάκι που υπάρχει και το οποίο είναι αφιερωμένο στους 930 κληρικούς, μοναχούς και μοναχές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Άλλα τμήματα του ναού που μπορείτε να δείτε είναι οι αυλές του Casa de l΄Ardiaca (σπίτι του Αρχιδιακόνου) και του Palau de Bispat (παλάτι του Επισκόπου).
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο, Δωρεάν Είσοδος 0800-1245 (Μοναστήρι: 0830-1230), Είσοδος με δωρεά 1300-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 17.15-19.00) Κυριακή και αργίες, Δωρεάν Είσοδος 0800-1345 (Μοναστήρι: 0830-1300), Είσοδος με δωρεά 1400-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 1715-1900)
1 10
La Rambla
Διέυθυνση:La Rambla, Βαρκελώνη Ισπανία
Στάση Μετρό: Liceu - L3
Η La Rambla είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της πόλης. Πρόκειται για ένα πέρασμα με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμο. Είτε επισκέπτες, είτε ντόπιους Καταλανούς που βγαίνουν να διασκεδάσουν.Ο δρόμος αυτό έχει μακρά ιστορία από τον 14ο αιώνα. Το όνομα του έχει αραβική καταγωγή από τη λέξη raml που στα αραβικά σημαίνει ρυάκι, και αυτό γιατί κάποτε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος κυλούσε ένα ρυάκι.Η La Rambla χωρίζεται σε πέντε τμήματα, καθεμία με το δικό της ενδιαφέρον.Το πρώτο τμήμα της είναι η La Rambla de Canaletes, η οποία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της La Rambla και πάνω στη Carrer de la Canuda, αποτελεί ιστορικό σημείο στο οποίο έχουν ανακαλυφθεί ρωμαϊκοί τάφοι.Δεύτερο τμήμα της ξακουστής La Rambla είναι η La Rambla dels Estudis η οποία βρίσκεται από την Carrer de Canuda ως την Carrer de la Portaferrissa. Το συγκεκριμένο τμήμα φημίζεται για τη αγορά πτηνών που έχει, για αυτό και συχνά την αποκαλούν ως Rambla dels Ocells.Τρίτο τμήμα της είναι La Rambla de Sant Josep η οποία απλώνεται από τη Carrer de la Portaferrissa ως την Placa Boqueria. Ο τομέας αυτός της La Rambla, γνωστός και ως Rambla de les Flors, λόγω των πολλών ανθοπωλών που στήνουν εκεί τους πάγκους τους και γεμίζουν χρώματα αλλά και αρώματα το δρόμο.Ορισμένα εντυπωσιακά κτίρια που αξίζει να χαζέψετε κατά μήκος της La Rambla de Canaletes είναι, η εντυπωσιακή έπαυλης Palau de La Virreina, κατασκευή του 18ου αιώνα, και η αγορά τροφίμων Mercat de la Boqueria.Επόμενος τομέας της La Rambla, η La Rambla del Centre που ξεκινάει από την Placa Boqueria και φτάνει ως την Carrer dels Escudellers. Εκεί βρίσκεται η ξακουστή όπερα της Βαρκελώνης, γνωστή ως Gran Teatre del Liceu.Πέμπτο και τελευταίο τμήμα της La Rambla η Rambla de Santa Monica, με το ξακουστό άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου που βρίσκεται πάνω από το Port Vell. Εκεί θα βρείτε και το Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, Museu de Cera, στο οποίο θα βρείτε εντυπωσιακές αναπαραστάσεις από διάφορες στιγμές της ιστορίας της Βαρκελώνης και όχι μόνο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
1 10
La Sagrada Familia
Διέυθυνση:Carrer de Mallorca 401, 08013 Βαρκελώνη Ισπανία
Τηλ: +34 935 13 20 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 14,8
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Sagrada Família - L2
Ο περίφημος καθεδρικός ναός της Sagrada Familia είναι ίσως το σπουδαιότερο αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Ο ναός, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο Ναός της Εξιλέωσης, της Άγιας Οικογένειας (Temple Expiatori de la Sagrada Familia), είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και προκαλεί δέος. Η αρχιτεκτονική του είναι κάτι που μαγνητίζει και σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.Πρόκειται για ένα εκπληκτικό δημιούργημα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη πλήρως, και ένα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνάει κατά πολύ το ύψος του σημερινού.Η είσοδος του βρίσκεται στη νοτιοδυτική πρόσοψη, στην Carrer de la Sardeya και στην Placa de la Sagrada Familia.Για την επίσκεψη σας στο ναό θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε κάποια από τις ξεναγήσεις που οργανώνονται ή αλλιώς να αγοράσετε κάποιον από τους οδηγούς που θα βρείτε στο βιβλιοπωλείο που υπάρχει στην είσοδο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 0900-1800 (Οκτ-Μαρ); 0900-2000 (Απρ-Σεπ).
1 10
Parc Güell
Διέυθυνση:Carrer d΄Olot, 08024 Βαρκελώνη Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Lesseps - L3
Το Parc Güell είναι ένας μέρος όπου ο Gaudi είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική κήπων. Ένα μέρος που καταφέρνει να ξεγελάει το μάτι, καθώς συχνά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις το φυσικό από το τεχνητό. Η δημιουργία αυτή χρονολογείται κάπου στο 1900, όταν ο Κόμης Eusebi Güell απόκτησε μία μεγάλη έκταση και ανέθεσε στον Gaudi να δημιουργήσει μία μικρή πόλη με πολύ πράσινο. Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί το 1914, έως ότου το 1922 αποκτήθηκε η έκταση από το δήμο και αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο. Μπορεί ο Gaudi να μην κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του, όπως ήθελε, αλλά κατάφερε να αφήσει ορισμένα δημιουργήματα του μέσα αυτό, τα οποία κοσμούν όμορφα μέχρι σήμερα το χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ένα σπίτι μέσα αυτό το χώρο, στο οποίο έζησε τα τελευταία 20 περίπου χρόνια της ζωής του και το οποίο σχεδίασε μόνος του, αλλά πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση, μέσα έχει και αρκετά άλλα δημιουργήματα του.
Πώς Θα Πάς
Διαδρομές με τα πόδια από τους σταθμούς μετρό:Από τη στάση Vallcarca στη γραμμή 3 και απέχει 13 λεπτά με τα πόδια, και σας συμβουλεύουμε να πάρετε τον ανελκυστήρα για Baixada de la Gloria, και στη συνέχεια να πάτε στην είσοδο για Passatge de Sant Josep de la Muntanya. Από τη στάση Lesseps της γραμμής 3 απέχει 15 λεπτά με τα πόδια, προτείνουμε την είσοδο στην Passatge de Sant Josep de la Muntanya, η οποία έχει μια κυλιόμενη σκάλα.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, 27/10-23/03 0830-1800, 24/03-30/04 0800-2000, 01/05-14/09 0800-2100, 15/09-26/10 0800-2000
0 10
Picasso Museum
Διέυθυνση:Carrer Montcada, 15-23 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: (+34) 93 256 30 00
Εισητήριο: Ναί
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Το Museo Picasso είναι ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία της πόλης. Το μουσείο απλώνεται σε τέσσερις εντυπωσιακές επαύλεις στο δρόμο Carrer de Montcada. Τέσσερις εντυπωσιακές πέτρινες επαύλεις με μεσαιωνικά χαρακτηριστικά, που ανήκουν σε εύπορους εμπόρους και ευγενείς της Βαρκελώνης.Η συλλογή του μουσείου αποτελείται κυρίως από έργα του καλλιτέχνη, που χρονολογούνται στην περίοδο που ο Picasso ζούσε και εργαζόταν στη Βαρκελώνη. Έργα ιδιαίτερα, όπως ο δημιουργός τους, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε να χειριστεί και να αποτυπώσει διάφορα θέματα με το δικό του μοναδικό ύφος.
Πώς Θα Πάς
Metro Line 1 - Arc de Triomf Station, Line 3 - Liceu Station, Line 4 - Jaume I StationΛεωφορεία: γραμμές 17, 40, 45 & 19 - Στάση Via Laietana, Γραμμές: 39, 51 - Στάση Passeig Picasso, Γραμμές: 14, 59 - Στάση Pla de Palau Γραμμή: 120 - Στάση Princesa
Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Κυριακή 0900 - 1900 (εκτός αργιών), Πέμπτη έως τις 2130 (Ελεύθερη είσοδος κάθε Πέμπτη 1900-2130), Δευτέρα: Κλειστά*Τα εκδοτήρια κλείνουν 30 λεπτά πριν το κλείσιμοΑργίες: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, 24 Ιουνίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου24 και 31 Δεκεμβρίου το μουσείο κλείνει στις 1400.
0 10
Γοτθική Περιοχή - Barri Gòtic
Διέυθυνση:Plaça St Jaume, s/n 08002 Barcelona Ισπανία
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
H Barri Gotic είναι μία ιδιαίτερη περιοχή της Βαρκελώνης με χαραγμένα στοιχεία από του Γότθους. Πρόκειται για μία γοτθική γειτονιά που εκτείνεται ανατολικά της La Rambla με πολλά γραφικά σοκάκια, κτίρια και πλατείες. Εφόσον, μιλάμε για τη γοτθική εποχή, μιλάμε για στοιχεία και χαρακτηριστικά που χρονολογούνται από τις αρχές του 15ου αιώνα.Στην γοτθική συνοικία της Barri Gotic θα συναντήσετε ορισμένα υπέροχα εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αλλά και ορισμένα υπέροχα πολυτελή καταλύματα, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές.Για να γνωρίζετε λίγο από που μέχρι που εκτείνεται η Barri Gotic, να ξέρετε ότι ξεκινάει από τη La Rambla έως τη Via Laietana, και από την Carrer de la Portaferrissa, έως την Carrer de Jaume I
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
0 10
Basílica Santa Maria del Mar
Διέυθυνση:Plaça de Santa Maria, 1 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 933 10 23 90
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
To Santa Maria del Mar πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Βαρκελώνης. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό.Η σπουδαιότητα του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο άγαλμα της Παρθένας του Montserrat, λατρεμένης αγίου για όλους τους Καταλανούς.Άλλα πράγματα που αξίζει να δείτε στο συγκεκριμένο μοναστήρι είναι η υπέροχη χορωδία του, το μουσείο του που φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Νταλί και ο Ελ Γκρέκο, αλλά και τον εκδοτικό του οίκο de l΄Abadia de Montserrat όπου είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο του οίκου εκδόθηκε το 1499.
Πώς Θα Πάς
Metro: Γραμμή L4 στάση Jaume I.| Λεωφορεία: 17, 19, 40 & 45.| Barcelona Bus Turístic: στάση Pla de Palau.
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο 0900 - 1330 & 1630 - 2000. Κυριακή & Αργίες 1030 - 1330 & 1630 - 2000.
0 10
Casa Milà "La Pedrera"
Διέυθυνση:Provença, 261-265 08008 Barcelona Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Diagonal - L3
Η Casa Milá, γνωστή και ως La Pedrera είναι ακόμη στολίδι στην πόλη της Βαρκελώνης, δημιούργημα του Gaudi. Πρόκειται για ένα από τα “σπίτια” του Gaudi, το οποίο έφτιαξε ώστε να αναπαριστά την Αρχαιοελληνική Θεότητα “Γαία”.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία: 7,16,17, 22, 24 και V17, Metro: γραμμές 3 και 5, στάση Diagonal.
Ώρες Λειτουργίας
3 Μαρτίου - 2 Νοεμβρίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900-2000 (είσοδος έως 1930). 3 Νοεμβρίου - 2 Μαρτίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900 - 1830 (είσοδος έως 1800). Κλειστά: 25 Δεκεμβρίου 1η Ιανουαρίου: ανοικτά 1100 - 2000
0 10
Μουσείο FC Barcelona και Camp Nou
Διέυθυνση:Carrer d΄Aristides Maillol, 12 08028 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 902 18 99 00
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 17,00 - 23,00
Στάση Μετρό: Palau Reial - L3
Ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα αξιοθέατα της Βαρκελώνης είναι και το γήπεδο της Barcelona FC, Camp Nou ή αλλιώς Nou Camp, αλλά και το μουσείο της Museu del Futbol Club Barcelona.Η Barcelona FC συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, για κάποια χρόνια μάλιστα κατείχε και τα πρωτεία στη σχετική λίστα της FIFA, οπότε έχει κάθε λόγο να διαθέτει ένα τεράστιο κοινό από φίλους του αθλήματος.Το γήπεδο της, το οποίο δημιουργήθηκε το 1957 και επεκτάθηκε το 1982 για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορεί να χωρέσει 120.000 θεατές.Το γήπεδο αξίζει να το επισκεφτείτε για δύο λόγους. Τόσο για να δείτε κάποιον αγώνα εάν τα καταφέρετε, αλλά και εάν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της και να απολαύσετε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές, αλλά και αφίσες, περιοδικά και άλλα αντικείμενα όπως παιχνίδια που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο
Πώς Θα Πάς
Metro:Γραμμή 3: Στάση Palau Reial ή Les CortsΓραμμή 5: Στάση Collblanc ή Badal
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 0900 - 2000, Σάββατο 1000 - 1400.
-0 10
Ίδρυμα Joan Miró
Διέυθυνση:Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 934 439 470
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 4,00 - 11,00
Το Fundació Joan Miró είναι ένα ίδρυμα για την προστασία, τη συντήρηση αλλά και την προβολή των έργων του Joan Miró, τα οποία παραχώρησε ο ίδιος. Ο καλλιτέχνης παραχώρησε σε αυτό 379 πίνακες, αρκετά έργα σε ύφασμα, γλυπτά και περισσότερα από 5000 σχέδια.Ανατολικά, λοιπόν, του Palau Nacional βρίσκεται ένας μουσειακός χώρος ή εάν θέλετε καλύτερα μία γκαλερί αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, του Joan Miró, στην οποία μπορείτε να δείτε αρκετά από τα έργα αυτού του εξαιρετικού καλλιτέχνη. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε διάφορες περιόδους που έζησε ο Miró, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία 150, 55 στάση Fundació Joan Miró-Pl Neptú
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβριος - Ιούνιο, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1900 Ιούλιος - Σεπτέμβριος, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000Πέμπτη, 1000 - 2130Κυριακές & Αργίες, 1000 - 1430Κλειστά τις Δευτέρες (εκτός αργιών)
-0 10
Λόφος των Εβραίων - Montjuïc
Διέυθυνση:Μονζουίκ 08038 Βαρκελώνη Ισπανία
Το Montjuïc είναι ένας υπέροχος λόφος που απλώνεται δίπλα από το κέντρο της Βαρκελώνης και στο οποίο υπάρχουν αρκετά πράγματα να δείτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας.Στο λόφο υπάρχει μεγάλο μέρος από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν το 1992 αλλά και αρκετά πάρκα και ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Ορισμένα από αυτά είναι το Meseu Nacional d΄Art de Catalunya, το Fundacio Joan Miro και το Poble Espanyol.Το όνομα της περιοχής έχει εβραϊκή καταγωγή και σχετίζεται με την ύπαρξη εβραϊκού κοιμητηρίου και οικισμού στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας το Montjuïc άλλαξε αρκετές φορές μορφή και τρόπο χρήσης. Αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους των γύρω περιοχών για καλλιέργειες, ενώ ύστερα χρησιμοποιήθηκε γύρω στο 1842 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης για να καταστείλει την πολιτική ταραχή που επικρατούσε. Το κάστρο αποτέλεσε στρατηγικό σημείο για τον βομβαρδισμό της πόλης, αλλά και για να φυλακιστούν αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι. Τέλος, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης, ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου το 1992 χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορείο 13 στάση Jardí Botànic
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, όλες τις ώρες
-0 10
Museu Nacional d΄Art de Catalunya (MNAC)
Διέυθυνση:Palau Nacional Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona, Ισπανία
Τηλ: + 34 93 622 03 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 12,00 - 18,00
Website:
Στάση Μετρό: Espanya - L3
Το Museu Nacional d΄Art de Catalunya ή Palau Nacional, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920. Δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση Βαρκελώνης και φιλοξενεί δημιουργίες που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έργα που συγκεντρώθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα από εγκαταλελειμμένες εκκλησίες του βόρειου τμήματος της πόλης. Ακόμη φιλοξενεί αρκετά έργα με στοιχεία της γοτθικής τέχνης.
Πώς Θα Πάς
Μετρό: Γραμμές L1 και L3 στάση Pl. EspanyaΛεωφορεία55 στάση: Museu Nacional d’Art de Catalunya/Museu Etnològic150 Pl. Espanya-Av. de l΄Estadi/Piscines Picornell-Museu Nacional)13 (Av. Francesc Ferrer i Guardia/Poble Espanyol)37 (Pl. Espanya-Av. Paral•lel)Έως την Pl. Espanya τα 9, 27, 50, 65, 79, 109, 165, D20, H12, V7
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβρη - Απρίλη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1800, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Μάιο - Σεπτέμβρη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Κλειστά 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου
-0 10
Museu d΄Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Διέυθυνση:Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona Ισπανία
Τηλ: + 34 93 412 08 10
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 8,00 - 15,00
Website:
Στάση Μετρό: Universitat - L1
Το Museu d΄Art Contemporani de Barcelona, πρόκειται για το μουσείο σύγχρονης τέχνης ή κέντρο σύγχρονου πολιτισμού της Βαρκελώνης. Το μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για τους θαυμαστές της σύγχρονης τέχνης, αλλά και γενικότερα της τέχνης, και για αυτό δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε, αξίζει να φροντίσετε ώστε να πετύχετε κάποια από τις εκθέσεις που διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με διάφορα θέματα και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πώς Θα Πάς
Μετρό γραμμές L1, L2 στάση Universitat και L3 στάση Catalunya ή LiceuΛεωφορεία 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12, Aerobús
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 1100 - 1930 Κλειστά Τρίτη (εκτός αργιών), Σάββατο, 1000 - 2100Κυριακή και αργίες, 1000 - 1500Πώληση εισιτηρίων έως και 30λεπτά πριν το κλείσιμο.
-1 10
Καθεδρικός Βαρκελώνης – Catedral de Barcelona
Διέυθυνση:Pla Seu, 3 Βαρκελώνη
Τηλ: + 34 933 428 262
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Ο καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γοτθικά οικοδομήματα της πόλης. Για να φτάσετε σε αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσετε την Carrer del Bisbe Irurita, βορειοδυτικά της Placa de Sant Jaume. Το μεγαλύτερο μέρος του ναού χτίστηκε στο διάστημα μεταξύ του 1298 και του 1460. Εξαίρεση αποτελεί η βορειοδυτική πρόσοψη του η οποία χτίστηκε στη δεκαετία του 1870, και παρόλο που δημιουργήθηκε με βάση τα προηγούμενα σχέδια, παρουσιάζει κάποιες διαφορές που δείχνουν επιρροές από τη βόρεια Ευρώπη. Το εσωτερικό του ναού είναι μεγαλοπρεπές και ιδιαίτερα εκθαμβωτικό. Είναι ένας από τους λίγους ναούς που διασώθηκαν από τον ισπανικό εμφύλιο, για αυτό και διατηρεί αναλλοίωτη τη λαμπρότητα της τότε εποχής. Ο χώρος στο εσωτερικό του ναού χωρίζεται σε δύο πτέρυγες και σε ένα κεντρικό κλίτος. Ο ναός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να το επισκεφτείτε και να τον δείτε με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς βιασύνη. Εάν μπορείτε να έχετε και κάποιον με περισσότερες ιστορικές γνώσεις μαζί σας, τότε η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματικά θα σας γοητέψει. Δεξιά από τη βορειοδυτική είσοδο βρίσκεται το πρώτο παρεκκλήσι το οποίο φημίζεται για την μορφή του Sant Crist de Lepant, η οποία εμφανίζεται πάνω από το ιερό. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Sant Crist de Lepant, φημολογείται ότι μεταφέρθηκε πάνω στην πλώρη της ισπανικής ναυαρχίδας κατά τη διάρκεια της μάχης του Lepanto. Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ναού είναι τα ξύλινα φέρετρα του κόμη Ramon Berenguer I και της συζύγου του Almodis, τα οποία βρίσκονται δίπλα από τη νοτιοδυτική πτέρυγα, στον ίδιο τοίχο που απεικονίζεται και ο Sant Crist de Lepant. Ο κόμης Ramon Berenguer I και η σύζυγος του είναι οι ιδρυτές του ρομανικού ναού που υπήρχε ήδη από τον 11ο αιώνα, πριν χτιστεί ο ναός που βρίσκεται τώρα στη θέση αυτή. Σε μία κρύπτη, κάτω από το κεντρικό ιερό του ναού βρίσκεται ο τάφος της Santa Eulalia. Η Santa Eulalia είναι μία από τις προστάτιδες Άγιες της πόλης, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα ύστερα από τρομερά βασανιστήρια που δέχτηκε από τους Ρωμαίους. Από τη νοτιοδυτική πλευρά του ναού μπορείτε να βγείτε στο πανέμορφο περιστύλιο (claustre), με τα υπέροχα συντριβάνια, λουλούδια και δέντρα, αλλά και τις ζωηρές χήνες που περιφέρονται στο χώρο. Στο χώρο αυτό, αξίζει να σταθείτε και να δείτε με προσοχή το εκκλησάκι που υπάρχει και το οποίο είναι αφιερωμένο στους 930 κληρικούς, μοναχούς και μοναχές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Άλλα τμήματα του ναού που μπορείτε να δείτε είναι οι αυλές του Casa de l΄Ardiaca (σπίτι του Αρχιδιακόνου) και του Palau de Bispat (παλάτι του Επισκόπου).
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο, Δωρεάν Είσοδος 0800-1245 (Μοναστήρι: 0830-1230), Είσοδος με δωρεά 1300-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 17.15-19.00) Κυριακή και αργίες, Δωρεάν Είσοδος 0800-1345 (Μοναστήρι: 0830-1300), Είσοδος με δωρεά 1400-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 1715-1900)
-1 10
La Rambla
Διέυθυνση:La Rambla, Βαρκελώνη Ισπανία
Στάση Μετρό: Liceu - L3
Η La Rambla είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της πόλης. Πρόκειται για ένα πέρασμα με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμο. Είτε επισκέπτες, είτε ντόπιους Καταλανούς που βγαίνουν να διασκεδάσουν.Ο δρόμος αυτό έχει μακρά ιστορία από τον 14ο αιώνα. Το όνομα του έχει αραβική καταγωγή από τη λέξη raml που στα αραβικά σημαίνει ρυάκι, και αυτό γιατί κάποτε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος κυλούσε ένα ρυάκι.Η La Rambla χωρίζεται σε πέντε τμήματα, καθεμία με το δικό της ενδιαφέρον.Το πρώτο τμήμα της είναι η La Rambla de Canaletes, η οποία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της La Rambla και πάνω στη Carrer de la Canuda, αποτελεί ιστορικό σημείο στο οποίο έχουν ανακαλυφθεί ρωμαϊκοί τάφοι.Δεύτερο τμήμα της ξακουστής La Rambla είναι η La Rambla dels Estudis η οποία βρίσκεται από την Carrer de Canuda ως την Carrer de la Portaferrissa. Το συγκεκριμένο τμήμα φημίζεται για τη αγορά πτηνών που έχει, για αυτό και συχνά την αποκαλούν ως Rambla dels Ocells.Τρίτο τμήμα της είναι La Rambla de Sant Josep η οποία απλώνεται από τη Carrer de la Portaferrissa ως την Placa Boqueria. Ο τομέας αυτός της La Rambla, γνωστός και ως Rambla de les Flors, λόγω των πολλών ανθοπωλών που στήνουν εκεί τους πάγκους τους και γεμίζουν χρώματα αλλά και αρώματα το δρόμο.Ορισμένα εντυπωσιακά κτίρια που αξίζει να χαζέψετε κατά μήκος της La Rambla de Canaletes είναι, η εντυπωσιακή έπαυλης Palau de La Virreina, κατασκευή του 18ου αιώνα, και η αγορά τροφίμων Mercat de la Boqueria.Επόμενος τομέας της La Rambla, η La Rambla del Centre που ξεκινάει από την Placa Boqueria και φτάνει ως την Carrer dels Escudellers. Εκεί βρίσκεται η ξακουστή όπερα της Βαρκελώνης, γνωστή ως Gran Teatre del Liceu.Πέμπτο και τελευταίο τμήμα της La Rambla η Rambla de Santa Monica, με το ξακουστό άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου που βρίσκεται πάνω από το Port Vell. Εκεί θα βρείτε και το Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, Museu de Cera, στο οποίο θα βρείτε εντυπωσιακές αναπαραστάσεις από διάφορες στιγμές της ιστορίας της Βαρκελώνης και όχι μόνο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
-1 10
La Sagrada Familia
Διέυθυνση:Carrer de Mallorca 401, 08013 Βαρκελώνη Ισπανία
Τηλ: +34 935 13 20 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 14,8
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Sagrada Família - L2
Ο περίφημος καθεδρικός ναός της Sagrada Familia είναι ίσως το σπουδαιότερο αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Ο ναός, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο Ναός της Εξιλέωσης, της Άγιας Οικογένειας (Temple Expiatori de la Sagrada Familia), είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και προκαλεί δέος. Η αρχιτεκτονική του είναι κάτι που μαγνητίζει και σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.Πρόκειται για ένα εκπληκτικό δημιούργημα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη πλήρως, και ένα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνάει κατά πολύ το ύψος του σημερινού.Η είσοδος του βρίσκεται στη νοτιοδυτική πρόσοψη, στην Carrer de la Sardeya και στην Placa de la Sagrada Familia.Για την επίσκεψη σας στο ναό θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε κάποια από τις ξεναγήσεις που οργανώνονται ή αλλιώς να αγοράσετε κάποιον από τους οδηγούς που θα βρείτε στο βιβλιοπωλείο που υπάρχει στην είσοδο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 0900-1800 (Οκτ-Μαρ); 0900-2000 (Απρ-Σεπ).
-1 10
Parc Güell
Διέυθυνση:Carrer d΄Olot, 08024 Βαρκελώνη Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Lesseps - L3
Το Parc Güell είναι ένας μέρος όπου ο Gaudi είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική κήπων. Ένα μέρος που καταφέρνει να ξεγελάει το μάτι, καθώς συχνά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις το φυσικό από το τεχνητό. Η δημιουργία αυτή χρονολογείται κάπου στο 1900, όταν ο Κόμης Eusebi Güell απόκτησε μία μεγάλη έκταση και ανέθεσε στον Gaudi να δημιουργήσει μία μικρή πόλη με πολύ πράσινο. Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί το 1914, έως ότου το 1922 αποκτήθηκε η έκταση από το δήμο και αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο. Μπορεί ο Gaudi να μην κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του, όπως ήθελε, αλλά κατάφερε να αφήσει ορισμένα δημιουργήματα του μέσα αυτό, τα οποία κοσμούν όμορφα μέχρι σήμερα το χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ένα σπίτι μέσα αυτό το χώρο, στο οποίο έζησε τα τελευταία 20 περίπου χρόνια της ζωής του και το οποίο σχεδίασε μόνος του, αλλά πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση, μέσα έχει και αρκετά άλλα δημιουργήματα του.
Πώς Θα Πάς
Διαδρομές με τα πόδια από τους σταθμούς μετρό:Από τη στάση Vallcarca στη γραμμή 3 και απέχει 13 λεπτά με τα πόδια, και σας συμβουλεύουμε να πάρετε τον ανελκυστήρα για Baixada de la Gloria, και στη συνέχεια να πάτε στην είσοδο για Passatge de Sant Josep de la Muntanya. Από τη στάση Lesseps της γραμμής 3 απέχει 15 λεπτά με τα πόδια, προτείνουμε την είσοδο στην Passatge de Sant Josep de la Muntanya, η οποία έχει μια κυλιόμενη σκάλα.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, 27/10-23/03 0830-1800, 24/03-30/04 0800-2000, 01/05-14/09 0800-2100, 15/09-26/10 0800-2000
-1 10
Picasso Museum
Διέυθυνση:Carrer Montcada, 15-23 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: (+34) 93 256 30 00
Εισητήριο: Ναί
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Το Museo Picasso είναι ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία της πόλης. Το μουσείο απλώνεται σε τέσσερις εντυπωσιακές επαύλεις στο δρόμο Carrer de Montcada. Τέσσερις εντυπωσιακές πέτρινες επαύλεις με μεσαιωνικά χαρακτηριστικά, που ανήκουν σε εύπορους εμπόρους και ευγενείς της Βαρκελώνης.Η συλλογή του μουσείου αποτελείται κυρίως από έργα του καλλιτέχνη, που χρονολογούνται στην περίοδο που ο Picasso ζούσε και εργαζόταν στη Βαρκελώνη. Έργα ιδιαίτερα, όπως ο δημιουργός τους, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε να χειριστεί και να αποτυπώσει διάφορα θέματα με το δικό του μοναδικό ύφος.
Πώς Θα Πάς
Metro Line 1 - Arc de Triomf Station, Line 3 - Liceu Station, Line 4 - Jaume I StationΛεωφορεία: γραμμές 17, 40, 45 & 19 - Στάση Via Laietana, Γραμμές: 39, 51 - Στάση Passeig Picasso, Γραμμές: 14, 59 - Στάση Pla de Palau Γραμμή: 120 - Στάση Princesa
Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Κυριακή 0900 - 1900 (εκτός αργιών), Πέμπτη έως τις 2130 (Ελεύθερη είσοδος κάθε Πέμπτη 1900-2130), Δευτέρα: Κλειστά*Τα εκδοτήρια κλείνουν 30 λεπτά πριν το κλείσιμοΑργίες: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, 24 Ιουνίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου24 και 31 Δεκεμβρίου το μουσείο κλείνει στις 1400.
-1 10
Γοτθική Περιοχή - Barri Gòtic
Διέυθυνση:Plaça St Jaume, s/n 08002 Barcelona Ισπανία
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
H Barri Gotic είναι μία ιδιαίτερη περιοχή της Βαρκελώνης με χαραγμένα στοιχεία από του Γότθους. Πρόκειται για μία γοτθική γειτονιά που εκτείνεται ανατολικά της La Rambla με πολλά γραφικά σοκάκια, κτίρια και πλατείες. Εφόσον, μιλάμε για τη γοτθική εποχή, μιλάμε για στοιχεία και χαρακτηριστικά που χρονολογούνται από τις αρχές του 15ου αιώνα.Στην γοτθική συνοικία της Barri Gotic θα συναντήσετε ορισμένα υπέροχα εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αλλά και ορισμένα υπέροχα πολυτελή καταλύματα, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές.Για να γνωρίζετε λίγο από που μέχρι που εκτείνεται η Barri Gotic, να ξέρετε ότι ξεκινάει από τη La Rambla έως τη Via Laietana, και από την Carrer de la Portaferrissa, έως την Carrer de Jaume I
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
-1 10
Basílica Santa Maria del Mar
Διέυθυνση:Plaça de Santa Maria, 1 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 933 10 23 90
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
To Santa Maria del Mar πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Βαρκελώνης. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό.Η σπουδαιότητα του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο άγαλμα της Παρθένας του Montserrat, λατρεμένης αγίου για όλους τους Καταλανούς.Άλλα πράγματα που αξίζει να δείτε στο συγκεκριμένο μοναστήρι είναι η υπέροχη χορωδία του, το μουσείο του που φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Νταλί και ο Ελ Γκρέκο, αλλά και τον εκδοτικό του οίκο de l΄Abadia de Montserrat όπου είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο του οίκου εκδόθηκε το 1499.
Πώς Θα Πάς
Metro: Γραμμή L4 στάση Jaume I.| Λεωφορεία: 17, 19, 40 & 45.| Barcelona Bus Turístic: στάση Pla de Palau.
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο 0900 - 1330 & 1630 - 2000. Κυριακή & Αργίες 1030 - 1330 & 1630 - 2000.
-1 10
Casa Milà "La Pedrera"
Διέυθυνση:Provença, 261-265 08008 Barcelona Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Diagonal - L3
Η Casa Milá, γνωστή και ως La Pedrera είναι ακόμη στολίδι στην πόλη της Βαρκελώνης, δημιούργημα του Gaudi. Πρόκειται για ένα από τα “σπίτια” του Gaudi, το οποίο έφτιαξε ώστε να αναπαριστά την Αρχαιοελληνική Θεότητα “Γαία”.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία: 7,16,17, 22, 24 και V17, Metro: γραμμές 3 και 5, στάση Diagonal.
Ώρες Λειτουργίας
3 Μαρτίου - 2 Νοεμβρίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900-2000 (είσοδος έως 1930). 3 Νοεμβρίου - 2 Μαρτίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900 - 1830 (είσοδος έως 1800). Κλειστά: 25 Δεκεμβρίου 1η Ιανουαρίου: ανοικτά 1100 - 2000
-1 10
Μουσείο FC Barcelona και Camp Nou
Διέυθυνση:Carrer d΄Aristides Maillol, 12 08028 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 902 18 99 00
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 17,00 - 23,00
Στάση Μετρό: Palau Reial - L3
Ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα αξιοθέατα της Βαρκελώνης είναι και το γήπεδο της Barcelona FC, Camp Nou ή αλλιώς Nou Camp, αλλά και το μουσείο της Museu del Futbol Club Barcelona.Η Barcelona FC συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, για κάποια χρόνια μάλιστα κατείχε και τα πρωτεία στη σχετική λίστα της FIFA, οπότε έχει κάθε λόγο να διαθέτει ένα τεράστιο κοινό από φίλους του αθλήματος.Το γήπεδο της, το οποίο δημιουργήθηκε το 1957 και επεκτάθηκε το 1982 για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορεί να χωρέσει 120.000 θεατές.Το γήπεδο αξίζει να το επισκεφτείτε για δύο λόγους. Τόσο για να δείτε κάποιον αγώνα εάν τα καταφέρετε, αλλά και εάν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της και να απολαύσετε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές, αλλά και αφίσες, περιοδικά και άλλα αντικείμενα όπως παιχνίδια που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο
Πώς Θα Πάς
Metro:Γραμμή 3: Στάση Palau Reial ή Les CortsΓραμμή 5: Στάση Collblanc ή Badal
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 0900 - 2000, Σάββατο 1000 - 1400.
-1 10
Ίδρυμα Joan Miró
Διέυθυνση:Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 934 439 470
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 4,00 - 11,00
Το Fundació Joan Miró είναι ένα ίδρυμα για την προστασία, τη συντήρηση αλλά και την προβολή των έργων του Joan Miró, τα οποία παραχώρησε ο ίδιος. Ο καλλιτέχνης παραχώρησε σε αυτό 379 πίνακες, αρκετά έργα σε ύφασμα, γλυπτά και περισσότερα από 5000 σχέδια.Ανατολικά, λοιπόν, του Palau Nacional βρίσκεται ένας μουσειακός χώρος ή εάν θέλετε καλύτερα μία γκαλερί αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, του Joan Miró, στην οποία μπορείτε να δείτε αρκετά από τα έργα αυτού του εξαιρετικού καλλιτέχνη. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε διάφορες περιόδους που έζησε ο Miró, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία 150, 55 στάση Fundació Joan Miró-Pl Neptú
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβριος - Ιούνιο, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1900 Ιούλιος - Σεπτέμβριος, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000Πέμπτη, 1000 - 2130Κυριακές & Αργίες, 1000 - 1430Κλειστά τις Δευτέρες (εκτός αργιών)
-2 10
Λόφος των Εβραίων - Montjuïc
Διέυθυνση:Μονζουίκ 08038 Βαρκελώνη Ισπανία
Το Montjuïc είναι ένας υπέροχος λόφος που απλώνεται δίπλα από το κέντρο της Βαρκελώνης και στο οποίο υπάρχουν αρκετά πράγματα να δείτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας.Στο λόφο υπάρχει μεγάλο μέρος από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν το 1992 αλλά και αρκετά πάρκα και ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Ορισμένα από αυτά είναι το Meseu Nacional d΄Art de Catalunya, το Fundacio Joan Miro και το Poble Espanyol.Το όνομα της περιοχής έχει εβραϊκή καταγωγή και σχετίζεται με την ύπαρξη εβραϊκού κοιμητηρίου και οικισμού στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας το Montjuïc άλλαξε αρκετές φορές μορφή και τρόπο χρήσης. Αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους των γύρω περιοχών για καλλιέργειες, ενώ ύστερα χρησιμοποιήθηκε γύρω στο 1842 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης για να καταστείλει την πολιτική ταραχή που επικρατούσε. Το κάστρο αποτέλεσε στρατηγικό σημείο για τον βομβαρδισμό της πόλης, αλλά και για να φυλακιστούν αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι. Τέλος, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης, ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου το 1992 χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορείο 13 στάση Jardí Botànic
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, όλες τις ώρες
-2 10
Museu Nacional d΄Art de Catalunya (MNAC)
Διέυθυνση:Palau Nacional Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona, Ισπανία
Τηλ: + 34 93 622 03 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 12,00 - 18,00
Website:
Στάση Μετρό: Espanya - L3
Το Museu Nacional d΄Art de Catalunya ή Palau Nacional, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920. Δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση Βαρκελώνης και φιλοξενεί δημιουργίες που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έργα που συγκεντρώθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα από εγκαταλελειμμένες εκκλησίες του βόρειου τμήματος της πόλης. Ακόμη φιλοξενεί αρκετά έργα με στοιχεία της γοτθικής τέχνης.
Πώς Θα Πάς
Μετρό: Γραμμές L1 και L3 στάση Pl. EspanyaΛεωφορεία55 στάση: Museu Nacional d’Art de Catalunya/Museu Etnològic150 Pl. Espanya-Av. de l΄Estadi/Piscines Picornell-Museu Nacional)13 (Av. Francesc Ferrer i Guardia/Poble Espanyol)37 (Pl. Espanya-Av. Paral•lel)Έως την Pl. Espanya τα 9, 27, 50, 65, 79, 109, 165, D20, H12, V7
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβρη - Απρίλη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1800, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Μάιο - Σεπτέμβρη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Κλειστά 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου
-2 10
Museu d΄Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Διέυθυνση:Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona Ισπανία
Τηλ: + 34 93 412 08 10
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 8,00 - 15,00
Website:
Στάση Μετρό: Universitat - L1
Το Museu d΄Art Contemporani de Barcelona, πρόκειται για το μουσείο σύγχρονης τέχνης ή κέντρο σύγχρονου πολιτισμού της Βαρκελώνης. Το μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για τους θαυμαστές της σύγχρονης τέχνης, αλλά και γενικότερα της τέχνης, και για αυτό δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε, αξίζει να φροντίσετε ώστε να πετύχετε κάποια από τις εκθέσεις που διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με διάφορα θέματα και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πώς Θα Πάς
Μετρό γραμμές L1, L2 στάση Universitat και L3 στάση Catalunya ή LiceuΛεωφορεία 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12, Aerobús
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 1100 - 1930 Κλειστά Τρίτη (εκτός αργιών), Σάββατο, 1000 - 2100Κυριακή και αργίες, 1000 - 1500Πώληση εισιτηρίων έως και 30λεπτά πριν το κλείσιμο.
-2 10
Καθεδρικός Βαρκελώνης – Catedral de Barcelona
Διέυθυνση:Pla Seu, 3 Βαρκελώνη
Τηλ: + 34 933 428 262
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Ο καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γοτθικά οικοδομήματα της πόλης. Για να φτάσετε σε αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσετε την Carrer del Bisbe Irurita, βορειοδυτικά της Placa de Sant Jaume. Το μεγαλύτερο μέρος του ναού χτίστηκε στο διάστημα μεταξύ του 1298 και του 1460. Εξαίρεση αποτελεί η βορειοδυτική πρόσοψη του η οποία χτίστηκε στη δεκαετία του 1870, και παρόλο που δημιουργήθηκε με βάση τα προηγούμενα σχέδια, παρουσιάζει κάποιες διαφορές που δείχνουν επιρροές από τη βόρεια Ευρώπη. Το εσωτερικό του ναού είναι μεγαλοπρεπές και ιδιαίτερα εκθαμβωτικό. Είναι ένας από τους λίγους ναούς που διασώθηκαν από τον ισπανικό εμφύλιο, για αυτό και διατηρεί αναλλοίωτη τη λαμπρότητα της τότε εποχής. Ο χώρος στο εσωτερικό του ναού χωρίζεται σε δύο πτέρυγες και σε ένα κεντρικό κλίτος. Ο ναός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να το επισκεφτείτε και να τον δείτε με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς βιασύνη. Εάν μπορείτε να έχετε και κάποιον με περισσότερες ιστορικές γνώσεις μαζί σας, τότε η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματικά θα σας γοητέψει. Δεξιά από τη βορειοδυτική είσοδο βρίσκεται το πρώτο παρεκκλήσι το οποίο φημίζεται για την μορφή του Sant Crist de Lepant, η οποία εμφανίζεται πάνω από το ιερό. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Sant Crist de Lepant, φημολογείται ότι μεταφέρθηκε πάνω στην πλώρη της ισπανικής ναυαρχίδας κατά τη διάρκεια της μάχης του Lepanto. Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ναού είναι τα ξύλινα φέρετρα του κόμη Ramon Berenguer I και της συζύγου του Almodis, τα οποία βρίσκονται δίπλα από τη νοτιοδυτική πτέρυγα, στον ίδιο τοίχο που απεικονίζεται και ο Sant Crist de Lepant. Ο κόμης Ramon Berenguer I και η σύζυγος του είναι οι ιδρυτές του ρομανικού ναού που υπήρχε ήδη από τον 11ο αιώνα, πριν χτιστεί ο ναός που βρίσκεται τώρα στη θέση αυτή. Σε μία κρύπτη, κάτω από το κεντρικό ιερό του ναού βρίσκεται ο τάφος της Santa Eulalia. Η Santa Eulalia είναι μία από τις προστάτιδες Άγιες της πόλης, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα ύστερα από τρομερά βασανιστήρια που δέχτηκε από τους Ρωμαίους. Από τη νοτιοδυτική πλευρά του ναού μπορείτε να βγείτε στο πανέμορφο περιστύλιο (claustre), με τα υπέροχα συντριβάνια, λουλούδια και δέντρα, αλλά και τις ζωηρές χήνες που περιφέρονται στο χώρο. Στο χώρο αυτό, αξίζει να σταθείτε και να δείτε με προσοχή το εκκλησάκι που υπάρχει και το οποίο είναι αφιερωμένο στους 930 κληρικούς, μοναχούς και μοναχές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Άλλα τμήματα του ναού που μπορείτε να δείτε είναι οι αυλές του Casa de l΄Ardiaca (σπίτι του Αρχιδιακόνου) και του Palau de Bispat (παλάτι του Επισκόπου).
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο, Δωρεάν Είσοδος 0800-1245 (Μοναστήρι: 0830-1230), Είσοδος με δωρεά 1300-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 17.15-19.00) Κυριακή και αργίες, Δωρεάν Είσοδος 0800-1345 (Μοναστήρι: 0830-1300), Είσοδος με δωρεά 1400-1700, Δωρεάν Είσοδος 1715-1930 (Μοναστήρι: 1715-1900)
-2 10
La Rambla
Διέυθυνση:La Rambla, Βαρκελώνη Ισπανία
Στάση Μετρό: Liceu - L3
Η La Rambla είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της πόλης. Πρόκειται για ένα πέρασμα με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμο. Είτε επισκέπτες, είτε ντόπιους Καταλανούς που βγαίνουν να διασκεδάσουν.Ο δρόμος αυτό έχει μακρά ιστορία από τον 14ο αιώνα. Το όνομα του έχει αραβική καταγωγή από τη λέξη raml που στα αραβικά σημαίνει ρυάκι, και αυτό γιατί κάποτε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος κυλούσε ένα ρυάκι.Η La Rambla χωρίζεται σε πέντε τμήματα, καθεμία με το δικό της ενδιαφέρον.Το πρώτο τμήμα της είναι η La Rambla de Canaletes, η οποία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της La Rambla και πάνω στη Carrer de la Canuda, αποτελεί ιστορικό σημείο στο οποίο έχουν ανακαλυφθεί ρωμαϊκοί τάφοι.Δεύτερο τμήμα της ξακουστής La Rambla είναι η La Rambla dels Estudis η οποία βρίσκεται από την Carrer de Canuda ως την Carrer de la Portaferrissa. Το συγκεκριμένο τμήμα φημίζεται για τη αγορά πτηνών που έχει, για αυτό και συχνά την αποκαλούν ως Rambla dels Ocells.Τρίτο τμήμα της είναι La Rambla de Sant Josep η οποία απλώνεται από τη Carrer de la Portaferrissa ως την Placa Boqueria. Ο τομέας αυτός της La Rambla, γνωστός και ως Rambla de les Flors, λόγω των πολλών ανθοπωλών που στήνουν εκεί τους πάγκους τους και γεμίζουν χρώματα αλλά και αρώματα το δρόμο.Ορισμένα εντυπωσιακά κτίρια που αξίζει να χαζέψετε κατά μήκος της La Rambla de Canaletes είναι, η εντυπωσιακή έπαυλης Palau de La Virreina, κατασκευή του 18ου αιώνα, και η αγορά τροφίμων Mercat de la Boqueria.Επόμενος τομέας της La Rambla, η La Rambla del Centre που ξεκινάει από την Placa Boqueria και φτάνει ως την Carrer dels Escudellers. Εκεί βρίσκεται η ξακουστή όπερα της Βαρκελώνης, γνωστή ως Gran Teatre del Liceu.Πέμπτο και τελευταίο τμήμα της La Rambla η Rambla de Santa Monica, με το ξακουστό άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου που βρίσκεται πάνω από το Port Vell. Εκεί θα βρείτε και το Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, Museu de Cera, στο οποίο θα βρείτε εντυπωσιακές αναπαραστάσεις από διάφορες στιγμές της ιστορίας της Βαρκελώνης και όχι μόνο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
-2 10
La Sagrada Familia
Διέυθυνση:Carrer de Mallorca 401, 08013 Βαρκελώνη Ισπανία
Τηλ: +34 935 13 20 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 14,8
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Sagrada Família - L2
Ο περίφημος καθεδρικός ναός της Sagrada Familia είναι ίσως το σπουδαιότερο αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Ο ναός, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο Ναός της Εξιλέωσης, της Άγιας Οικογένειας (Temple Expiatori de la Sagrada Familia), είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και προκαλεί δέος. Η αρχιτεκτονική του είναι κάτι που μαγνητίζει και σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.Πρόκειται για ένα εκπληκτικό δημιούργημα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη πλήρως, και ένα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνάει κατά πολύ το ύψος του σημερινού.Η είσοδος του βρίσκεται στη νοτιοδυτική πρόσοψη, στην Carrer de la Sardeya και στην Placa de la Sagrada Familia.Για την επίσκεψη σας στο ναό θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε κάποια από τις ξεναγήσεις που οργανώνονται ή αλλιώς να αγοράσετε κάποιον από τους οδηγούς που θα βρείτε στο βιβλιοπωλείο που υπάρχει στην είσοδο.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 0900-1800 (Οκτ-Μαρ); 0900-2000 (Απρ-Σεπ).
-2 10
Parc Güell
Διέυθυνση:Carrer d΄Olot, 08024 Βαρκελώνη Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Lesseps - L3
Το Parc Güell είναι ένας μέρος όπου ο Gaudi είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική κήπων. Ένα μέρος που καταφέρνει να ξεγελάει το μάτι, καθώς συχνά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις το φυσικό από το τεχνητό. Η δημιουργία αυτή χρονολογείται κάπου στο 1900, όταν ο Κόμης Eusebi Güell απόκτησε μία μεγάλη έκταση και ανέθεσε στον Gaudi να δημιουργήσει μία μικρή πόλη με πολύ πράσινο. Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί το 1914, έως ότου το 1922 αποκτήθηκε η έκταση από το δήμο και αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο. Μπορεί ο Gaudi να μην κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του, όπως ήθελε, αλλά κατάφερε να αφήσει ορισμένα δημιουργήματα του μέσα αυτό, τα οποία κοσμούν όμορφα μέχρι σήμερα το χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ένα σπίτι μέσα αυτό το χώρο, στο οποίο έζησε τα τελευταία 20 περίπου χρόνια της ζωής του και το οποίο σχεδίασε μόνος του, αλλά πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση, μέσα έχει και αρκετά άλλα δημιουργήματα του.
Πώς Θα Πάς
Διαδρομές με τα πόδια από τους σταθμούς μετρό:Από τη στάση Vallcarca στη γραμμή 3 και απέχει 13 λεπτά με τα πόδια, και σας συμβουλεύουμε να πάρετε τον ανελκυστήρα για Baixada de la Gloria, και στη συνέχεια να πάτε στην είσοδο για Passatge de Sant Josep de la Muntanya. Από τη στάση Lesseps της γραμμής 3 απέχει 15 λεπτά με τα πόδια, προτείνουμε την είσοδο στην Passatge de Sant Josep de la Muntanya, η οποία έχει μια κυλιόμενη σκάλα.
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, 27/10-23/03 0830-1800, 24/03-30/04 0800-2000, 01/05-14/09 0800-2100, 15/09-26/10 0800-2000
-2 10
Picasso Museum
Διέυθυνση:Carrer Montcada, 15-23 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: (+34) 93 256 30 00
Εισητήριο: Ναί
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
Το Museo Picasso είναι ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία της πόλης. Το μουσείο απλώνεται σε τέσσερις εντυπωσιακές επαύλεις στο δρόμο Carrer de Montcada. Τέσσερις εντυπωσιακές πέτρινες επαύλεις με μεσαιωνικά χαρακτηριστικά, που ανήκουν σε εύπορους εμπόρους και ευγενείς της Βαρκελώνης.Η συλλογή του μουσείου αποτελείται κυρίως από έργα του καλλιτέχνη, που χρονολογούνται στην περίοδο που ο Picasso ζούσε και εργαζόταν στη Βαρκελώνη. Έργα ιδιαίτερα, όπως ο δημιουργός τους, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε να χειριστεί και να αποτυπώσει διάφορα θέματα με το δικό του μοναδικό ύφος.
Πώς Θα Πάς
Metro Line 1 - Arc de Triomf Station, Line 3 - Liceu Station, Line 4 - Jaume I StationΛεωφορεία: γραμμές 17, 40, 45 & 19 - Στάση Via Laietana, Γραμμές: 39, 51 - Στάση Passeig Picasso, Γραμμές: 14, 59 - Στάση Pla de Palau Γραμμή: 120 - Στάση Princesa
Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη - Κυριακή 0900 - 1900 (εκτός αργιών), Πέμπτη έως τις 2130 (Ελεύθερη είσοδος κάθε Πέμπτη 1900-2130), Δευτέρα: Κλειστά*Τα εκδοτήρια κλείνουν 30 λεπτά πριν το κλείσιμοΑργίες: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, 24 Ιουνίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου24 και 31 Δεκεμβρίου το μουσείο κλείνει στις 1400.
-2 10
Γοτθική Περιοχή - Barri Gòtic
Διέυθυνση:Plaça St Jaume, s/n 08002 Barcelona Ισπανία
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
H Barri Gotic είναι μία ιδιαίτερη περιοχή της Βαρκελώνης με χαραγμένα στοιχεία από του Γότθους. Πρόκειται για μία γοτθική γειτονιά που εκτείνεται ανατολικά της La Rambla με πολλά γραφικά σοκάκια, κτίρια και πλατείες. Εφόσον, μιλάμε για τη γοτθική εποχή, μιλάμε για στοιχεία και χαρακτηριστικά που χρονολογούνται από τις αρχές του 15ου αιώνα.Στην γοτθική συνοικία της Barri Gotic θα συναντήσετε ορισμένα υπέροχα εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αλλά και ορισμένα υπέροχα πολυτελή καταλύματα, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές.Για να γνωρίζετε λίγο από που μέχρι που εκτείνεται η Barri Gotic, να ξέρετε ότι ξεκινάει από τη La Rambla έως τη Via Laietana, και από την Carrer de la Portaferrissa, έως την Carrer de Jaume I
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά όλες τις ώρες
-2 10
Basílica Santa Maria del Mar
Διέυθυνση:Plaça de Santa Maria, 1 08003 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 933 10 23 90
Στάση Μετρό: Jaume I - L4
To Santa Maria del Mar πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Βαρκελώνης. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό.Η σπουδαιότητα του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο άγαλμα της Παρθένας του Montserrat, λατρεμένης αγίου για όλους τους Καταλανούς.Άλλα πράγματα που αξίζει να δείτε στο συγκεκριμένο μοναστήρι είναι η υπέροχη χορωδία του, το μουσείο του που φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Νταλί και ο Ελ Γκρέκο, αλλά και τον εκδοτικό του οίκο de l΄Abadia de Montserrat όπου είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο του οίκου εκδόθηκε το 1499.
Πώς Θα Πάς
Metro: Γραμμή L4 στάση Jaume I.| Λεωφορεία: 17, 19, 40 & 45.| Barcelona Bus Turístic: στάση Pla de Palau.
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο 0900 - 1330 & 1630 - 2000. Κυριακή & Αργίες 1030 - 1330 & 1630 - 2000.
-3 10
Casa Milà "La Pedrera"
Διέυθυνση:Provença, 261-265 08008 Barcelona Ισπανία
Εισητήριο: Ναί
Unesco: Ναί
Στάση Μετρό: Diagonal - L3
Η Casa Milá, γνωστή και ως La Pedrera είναι ακόμη στολίδι στην πόλη της Βαρκελώνης, δημιούργημα του Gaudi. Πρόκειται για ένα από τα “σπίτια” του Gaudi, το οποίο έφτιαξε ώστε να αναπαριστά την Αρχαιοελληνική Θεότητα “Γαία”.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία: 7,16,17, 22, 24 και V17, Metro: γραμμές 3 και 5, στάση Diagonal.
Ώρες Λειτουργίας
3 Μαρτίου - 2 Νοεμβρίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900-2000 (είσοδος έως 1930). 3 Νοεμβρίου - 2 Μαρτίου, Δευτέρα - Κυριακή, 0900 - 1830 (είσοδος έως 1800). Κλειστά: 25 Δεκεμβρίου 1η Ιανουαρίου: ανοικτά 1100 - 2000
-3 10
Μουσείο FC Barcelona και Camp Nou
Διέυθυνση:Carrer d΄Aristides Maillol, 12 08028 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 902 18 99 00
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 17,00 - 23,00
Στάση Μετρό: Palau Reial - L3
Ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα αξιοθέατα της Βαρκελώνης είναι και το γήπεδο της Barcelona FC, Camp Nou ή αλλιώς Nou Camp, αλλά και το μουσείο της Museu del Futbol Club Barcelona.Η Barcelona FC συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, για κάποια χρόνια μάλιστα κατείχε και τα πρωτεία στη σχετική λίστα της FIFA, οπότε έχει κάθε λόγο να διαθέτει ένα τεράστιο κοινό από φίλους του αθλήματος.Το γήπεδο της, το οποίο δημιουργήθηκε το 1957 και επεκτάθηκε το 1982 για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορεί να χωρέσει 120.000 θεατές.Το γήπεδο αξίζει να το επισκεφτείτε για δύο λόγους. Τόσο για να δείτε κάποιον αγώνα εάν τα καταφέρετε, αλλά και εάν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της και να απολαύσετε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές, αλλά και αφίσες, περιοδικά και άλλα αντικείμενα όπως παιχνίδια που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο
Πώς Θα Πάς
Metro:Γραμμή 3: Στάση Palau Reial ή Les CortsΓραμμή 5: Στάση Collblanc ή Badal
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 0900 - 2000, Σάββατο 1000 - 1400.
-3 10
Ίδρυμα Joan Miró
Διέυθυνση:Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona Ισπανία
Τηλ: +34 934 439 470
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 4,00 - 11,00
Το Fundació Joan Miró είναι ένα ίδρυμα για την προστασία, τη συντήρηση αλλά και την προβολή των έργων του Joan Miró, τα οποία παραχώρησε ο ίδιος. Ο καλλιτέχνης παραχώρησε σε αυτό 379 πίνακες, αρκετά έργα σε ύφασμα, γλυπτά και περισσότερα από 5000 σχέδια.Ανατολικά, λοιπόν, του Palau Nacional βρίσκεται ένας μουσειακός χώρος ή εάν θέλετε καλύτερα μία γκαλερί αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, του Joan Miró, στην οποία μπορείτε να δείτε αρκετά από τα έργα αυτού του εξαιρετικού καλλιτέχνη. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε διάφορες περιόδους που έζησε ο Miró, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορεία 150, 55 στάση Fundació Joan Miró-Pl Neptú
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβριος - Ιούνιο, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1900 Ιούλιος - Σεπτέμβριος, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000Πέμπτη, 1000 - 2130Κυριακές & Αργίες, 1000 - 1430Κλειστά τις Δευτέρες (εκτός αργιών)
-3 10
Λόφος των Εβραίων - Montjuïc
Διέυθυνση:Μονζουίκ 08038 Βαρκελώνη Ισπανία
Το Montjuïc είναι ένας υπέροχος λόφος που απλώνεται δίπλα από το κέντρο της Βαρκελώνης και στο οποίο υπάρχουν αρκετά πράγματα να δείτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας.Στο λόφο υπάρχει μεγάλο μέρος από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν το 1992 αλλά και αρκετά πάρκα και ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Ορισμένα από αυτά είναι το Meseu Nacional d΄Art de Catalunya, το Fundacio Joan Miro και το Poble Espanyol.Το όνομα της περιοχής έχει εβραϊκή καταγωγή και σχετίζεται με την ύπαρξη εβραϊκού κοιμητηρίου και οικισμού στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας το Montjuïc άλλαξε αρκετές φορές μορφή και τρόπο χρήσης. Αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους των γύρω περιοχών για καλλιέργειες, ενώ ύστερα χρησιμοποιήθηκε γύρω στο 1842 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης για να καταστείλει την πολιτική ταραχή που επικρατούσε. Το κάστρο αποτέλεσε στρατηγικό σημείο για τον βομβαρδισμό της πόλης, αλλά και για να φυλακιστούν αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι. Τέλος, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης, ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου το 1992 χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πώς Θα Πάς
Λεωφορείο 13 στάση Jardí Botànic
Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά, όλες τις ώρες
-3 10
Museu Nacional d΄Art de Catalunya (MNAC)
Διέυθυνση:Palau Nacional Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona, Ισπανία
Τηλ: + 34 93 622 03 60
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 12,00 - 18,00
Website:
Στάση Μετρό: Espanya - L3
Το Museu Nacional d΄Art de Catalunya ή Palau Nacional, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920. Δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση Βαρκελώνης και φιλοξενεί δημιουργίες που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έργα που συγκεντρώθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα από εγκαταλελειμμένες εκκλησίες του βόρειου τμήματος της πόλης. Ακόμη φιλοξενεί αρκετά έργα με στοιχεία της γοτθικής τέχνης.
Πώς Θα Πάς
Μετρό: Γραμμές L1 και L3 στάση Pl. EspanyaΛεωφορεία55 στάση: Museu Nacional d’Art de Catalunya/Museu Etnològic150 Pl. Espanya-Av. de l΄Estadi/Piscines Picornell-Museu Nacional)13 (Av. Francesc Ferrer i Guardia/Poble Espanyol)37 (Pl. Espanya-Av. Paral•lel)Έως την Pl. Espanya τα 9, 27, 50, 65, 79, 109, 165, D20, H12, V7
Ώρες Λειτουργίας
Οκτώβρη - Απρίλη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 1800, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Μάιο - Σεπτέμβρη, Τρίτη - Σάββατο, 1000 - 2000, Κυριακές και Αργίες, 1000 - 1500Κλειστά 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου
-3 10
Museu d΄Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Διέυθυνση:Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona Ισπανία
Τηλ: + 34 93 412 08 10
Εισητήριο: Ναί
, Τιμή: 8,00 - 15,00
Website:
Στάση Μετρό: Universitat - L1
Το Museu d΄Art Contemporani de Barcelona, πρόκειται για το μουσείο σύγχρονης τέχνης ή κέντρο σύγχρονου πολιτισμού της Βαρκελώνης. Το μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για τους θαυμαστές της σύγχρονης τέχνης, αλλά και γενικότερα της τέχνης, και για αυτό δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε, αξίζει να φροντίσετε ώστε να πετύχετε κάποια από τις εκθέσεις που διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με διάφορα θέματα και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πώς Θα Πάς
Μετρό γραμμές L1, L2 στάση Universitat και L3 στάση Catalunya ή LiceuΛεωφορεία 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12, Aerobús
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 1100 - 1930 Κλειστά Τρίτη (εκτός αργιών), Σάββατο, 1000 - 2100Κυριακή και αργίες, 1000 - 1500Πώληση εισιτηρίων έως και 30λεπτά πριν το κλείσιμο.