Αεροδρόμια ΡώμηςΗ Ρώμη διαθέτει Δύο Αεροδρόμια που εκτελούν Διεθνής Πτήσεις το Leonardo da Vinci International Airport (Fiumicino) και το Roma Ciampino Airport

  • Leonardo da Vinci Airport (Fiumicino)

    Τα Διεθνές αεροδρόμιο Leonardo da Vinci (Fiumicino), είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιταλίας, με πάνω από 29 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
    Εγκαινιάστηκε το 1956 και έκτοτε έχει υποστεί αρκετές εργασίες επέκτασης. Βρίσκεται στο Fiumicino της Ρώμης και σερβίρει.
    Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους χώρους του αεροδρόμιου
    Είναι ένα από τα δύο κέντρα του ιταλικού αερομεταφορέα Alitalia, μαζί με – Malpensa του Μιλάνου απέχει περίπου 29 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο από το ιστορικό κέντρο της πόλης της Ρώμης.
    Τηλέφωνα:
    Πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις : +39 0665951 (24 ώρες)
    Υπηρεσία απολεσθέντων αποσκευών: +39 06 65951, Alitalia +39 06 65643

  • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Fiumicino

    Τρένο
    Εξπρές Τρένο Ρώμη Το Leonardo Express εξυπηρετεί τη διαδρομή απευθείας από το αεροδρομίου στο κέντρο της πόλης της Ρώμης, στο σταθμό Termini (και οι τρείς γραμμές του μετρό), κάθε 30 λεπτά.

    Τα τρένα από το σταθμό Termini αναχωρούν από την πλατφόρμα με νούμερο 24 και το Εισιτήριο κοστίζει 14 ευρώ (τιμή 2016 για ενήλικες, παιδιά κάτω των 12 ετών ταξιδεύουν δωρεάν εφόσον συνοδεύονται) και διατίθενται στα ταμεία, καθώς και στα περίπτερα του σταθμού Termini. Τα εισιτήρια που πωλούνται στην πλατφόρμα αναχώρησης είναι πολύ πιο ακριβά. Επικυρώστε το εισιτήριό σας στο κίτρινο μηχάνημα επικύρωσης λίγο πριν την αναχώρηση. Το εισιτήριο λήγει σε 90 λεπτά μετά την επικύρωση.
    Το υπερσύγχρονο τρένο Leonardo Express, καλύπτει την απόσταση σε 30 λεπτά.

    Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το παλαιότερης τεχνολογίας Metropolitan FM1 Train το οποίο έχει ανταπόκριση με το μετρό. Το τρένο FM1 συνδέει το αεροδρόμιο της Ρώμης, με τις περιφέρειες Roma Tiburtina, Fara Sabina, Poggio Mirteto και Orte.

    Το τρένο Metropolitan FM1 Train αναχωρεί από την πλατφόρμα στα αριστερά, αλλά δεν σταματά στο σταθμό Termini. Κατεβείτε στο σταθμό Tiburtina ή στο σταθμό Ostiense για ανταπόκριση με το μετρό της Ρώμης. Εισιτήρια : 5,50 ευρώ, συν 1 ευρώ για ένα εισιτήριο του μετρό (τιμή 2013).

    Ταξί στο Αεροδρόμιο της ΡώμηςΤαξί
    Τα χαρακτηριστικά λευκά ταξί της Ρώμης περιμένουν έξω από τους σταθμούς επιβατών, για να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες. Από την 1η Οκτωβρίου 2006, υπάρχουν τιμές φιξ από το κέντρο προς τα αεροδρόμια. Από το κέντρο της πόλης προς το Fiumicino και αντιστρόφως η διαδρομή κοστίζει 48 ευρώ. Για άλλους προορισμούς τιμές δεν είναι σταθερές. Δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί την τιμή καθώς τα ταξί έχουν ταξίμετρο. Η χρέωση για τις αποσκευές είναι περίπου 1 ευρώ η κάθε μία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Fiumicino βρίσκεται εκτός των ορίων της πόλης, αυτό σημαίνει ότι ο ναύλος για το πρώτο μέρος είναι υψηλότερος (ένας αριθμός 2 εμφανίζεται στο ταξίμετρο). Ο οδηγός θα πρέπει να γυρίσει το ταξίμετρο στην μονή «ταρίφα» όταν εισέλθει στα όρια της πόλης.

    Λεωφορείο στο Αεροδρόμιο της ΡώμηςTerravision λεωφορείο
    Η λεωφορειακή γραμμή Terravision εξυπηρετεί τη διαδρομή μεταξύ του αεροδρομίου και τον κεντρικού σταθμό της Ρώμης, Termini.
    Εισιτήρια : 4 ευρώ μία διαδρομή ή 8 ευρώ με επιστροφή (τιμές 2016), διάρκεια: 55 λεπτά με 5 στάσεις. Συχνότητα Υπηρεσίας: περίπου κάθε 30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, λιγότερο συχνά τη νύχτα. Η υπηρεσία είναι προσανατολισμένη γύρω από τις αναχωρήσεις των πτήσεων και των αφίξεων.

    Μπλε κανονικού μεγέθους λεωφορεία
    Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους στο ισόγειο 100 μέτρα αριστερά από τις αφίξεις (teminals B & C). Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια σε όλα τα καταστήματα καπνού (tobacco shops) που έχουν μπλε πινακίδες (Tabacheria).

  • Rome Ciampino Airport


    Το Αεροδρόμιο Ciampino βρίσκεται 12,0 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Ρώμης. Άνοιξε το 1916 και είναι ένα από τα παλαιότερα αεροδρόμια που είναι ακόμα σε λειτουργία. Ήταν το κύριο αεροδρόμιο της Ρώμης μέχρι το 1960, με πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως
    Τηλέφωνο: +39 (0) 6 6595 1
  • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Ciampino


    Ταξί

    Το κόστος της διαδρομής από το κέντρο της πόλης και αντίστροφα είναι φιξ και ανέρχεται στα 30€ (τιμή 2016)

    Λεωφορείο
    Τα Terravision λεωφορεία περνούν κάθε 20 με 30 λεπτά και συνδέουν το Ciampino με το κέντρο της πόλης της Ρώμης στο σταθμό Termini, η διάρκεια της διαδρομής εξαρτάται από την κίνηση, η συνήθης διάρκεια είναι τα 40 λεπτά. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 4,00€ και 8,00€ με επιστροφή (τιμή 2016). Με την online κράτηση αποφεύγεται η αναμονή στην έκδοση εισιτηρίων.