Ψώνια στη ΡώμηΗ φήμη της Ρώμης για την ποιότητα επιβεβαιώνεται από τα καταστήματα, τα στούντιο και τις μπουτίκ της. Τα επώνυμα προϊόντα εκπροσωπούνται αξιοπρεπώς αλλά τα φημισμένα δερμάτινα είδη, τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα τρόφιμα είναι αυτά που εκπροσωπούν την ποιότητα των Ιταλικών προϊόντων δίνοντας αξία στα χρήματα.

Περιοχές Κλειδιά

Via Condotti Στη Via Condotti θα βρείτε τα καταστήματα των μεγάλων σχεδιαστών. Για ανεξάρτητες μικρότερες μπουτίκ επισκεφτείτε τις Via del Boschetto, Via del Pellegrino και Via dei Governo Vecchio. Για μοντέρνες φίρμες κι αλυσίδες επικεντρωθείτε στην Via del Corso. Είδη πολυτελείας όπως ξύδι, τρούφες και ελαιόλαδο θα βρείτε στο κατάστημα Castroni στη Via Cola di Rienzo 196, το οποίο έχει επιλεγμένα γαστρονομικά διαμάντια από όλη την Ιταλία.

Υπαίθριες Αγορές

Υπαίθρια Αγορά στη ΡώμηΗ μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ρώμης είναι η Porta Portese στη Trastevere (Κυριακή 07:00-13:00). Η μόνη αγορά που είναι ανοιχτή τις Κυριακές, είναι η κατάλληλη αγορά για να αγοράσει κανείς αντικέ μπιχλιμπίδια σε καλή τιμή και μετά από παζάρια. Προσοχή στους πορτοφολάδες της περιοχής. Υπάρχουν επίσης λαϊκές αγορές σε πολλά σημεία της πόλης όμως η παλαιότερη και πιο φημισμένη είναι η Campo dei’Fiori (Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-13:00), εκεί θα βρείτε από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψάρια μέχρι και υπέροχα λουλούδια, Σταθμός Μετρό:Barberini, Γραμμή Α (Πορτοκαλί).

Εμπορικά Κέντρα

Εμπορικό Κέντρο στη ΡώμηΤο παλαιότερο εμπορικό κέντρο των 100 καταστημάτων είναι το Centro Commerciale Cinecittà Due, Viale Palmiro Togliatti 2. Εκεί θα βρείτε ότι μπορείτε να φανταστείτε από αρρώματα μέχρι και παιδικά παιχνίδια. Το TAD, Via Babuino 155A, είναι ένα μικρό πολυκατάστημα που καλύπτει τις ανάγκες σας σε gadgets υψηλής τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής μόδα.

Ώρες Λειτουργίας

Τα καταστήματα στη Ρώμη είναι ανοικτά Δευτέρα έως Σάββατο, 09:00-13:00 και 16:00-20:00. Τα supermarket και τα πολυκαταστήματα έχουν συνεχές ωράριο, είναι ανοικτά όλη μέρα, και τις Κυριακές.

Σουβενίρ στη ΡώμηΣουβενίρ

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία Ρωμαϊκών αναμνηστικών, επισκεφτείτε οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα και περιεργαστείτε τα δερμάτινα είδη όπως τσάντες και μπότες. Αγοράστε από οποιαδήποτε αγορά ελαιόλαδο, φρέσκα ζυμαρικά ή χειροποίητο limoncello ως γευστική ανάμνηση του ταξιδιού.

Πληροφορίες για το ΦΠΑ (IVA)

Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξία (IVA) στην Ιταλία είναι 21%. Εάν δεν είστε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξοδέψετε πάνω από €155 για ένα είδος μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων κατά την έξοδο σας από την χώρα. Αυτή η επιστροφή εφαρμόζεται μόνο όταν το κατάστημα έχει κάποιο ειδικό σήμα απαλλαγής φόρου.