Ιστορία

Λισαβόνα ΑεροδρόμιοΤο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, επίσης, γνωστό και ως αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας, είναι η κύρια διεθνής “πύλη” προς την Πορτογαλία. Όντας ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Νότια Ευρώπη, το αεροδρόμιο της Λισαβόνας έχει δύο κύριους διαδρόμους και συνεχίζει να επεκτείνεται.

Λειτούργησε για πρώτη φορά στις 15 Οκτωβρίου, 1942
Ξεκίνησε με τέσσερις διαδρόμους, με μήκος ενός χιλιόμετρο έκαστος.

Η Πορτογαλία κράτησε ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και ως εκ τούτου, ο αερολιμένας ήταν ανοικτός και για τις δυνάμεις του Άξονα και των Συμμάχων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Από τότε αεροδρόμιο της Λισαβόνας έχει υποστεί αναβαθμίσεις σε αρκετές περιπτώσεις με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα

Το αεροδρόμιο της Λισαβόνας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Λισαβόνας. Αυτή η στρατηγική τοποθεσία του το καθιστά εύκολο στην πρόσβαση του. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Η στρατηγική θέση του αεροδρομίου της Λισαβόνας δίνει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα αεροδρόμια, όχι μόνο στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Λισαβόνα ΑεροδρόμιοΤο αεροδρόμιο είναι καλά εξοπλισμένο για την σωστή εξυπηρέτηση των επιβατών, εντός του αεροδρομίου υπάρχουν: εστιατόρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, χώρος φύλαξης αποσκευών και παροχές φροντίδας για τα μωρά, καθώς και αίθουσες συσκέψεων.
Το αεροδρόμιο της Λισαβόνας περιέχει επίσης εγκαταστάσεις για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για να φτάσει κανείς στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας από το κέντρο της πόλης(και αντίστροφα) έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μετρό, λεωφορείο, ταξί.

Το αεροδρόμιο της Λισαβόνας πρόσφατα υπέστει αρκετές αλλαγές λόγω της αύξησης της επιβατικής κίνησης. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχής αυξανόμενη επιβατική κίνηση ένα δεύτερο terminal κατασκευάστηκε το 2007.
Νέες πύλες επιβίβασης, και θέσεις στάθμευσης τέθηκαν σε εφαρμογή για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πως Θα πάτε

Μετρό
Από τον Ιούλιο του 2012, η κόκκινη γραμμή το μετρό φτάνει ως στο αεροδρόμιο και θα σας μεταφέρει γρήγορα στο κέντρο της πόλης, περνώντας από τον σιδηροδρομικό σταθμό Oriente για ανταπόκριση με άλλα μέρη της Πορτογαλίας.

Η γραμμή συνεχίζει στη συνέχεια προς τον τελικό σταθμό του Σάο Πάολο με τη συνολική διάρκεια της διαδρομής να είναι 20 λεπτά.

Λεωφορεία
Αρκετά λεωφορεία σταματούν ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό των αφίξεων, και αν δεν μεγάλο όγκο αποσκευών, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 744 που φτάνει ως το κέντρο της παλιάς πόλης.

AeroBus
Αν έχετε πολλές αποσκευές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο AeroBus που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης. Το εισιτήριο μπορεί να αγοραστεί απευθείας από τον οδηγό και ανέρχεται στα € 3,50*.

Αναχωρούν κάθε 20 ή 30 λεπτά κάνουν στάσεις σε σημαντικά σημεία της πόλης, όπως Entrecampos, Campo Pequeno, Avenida da Republica, Saldanha, Picoas, Fontes Pereira Melo, Marquês de Pombal, Avenida da Libertade, Restauradores, Rossio, Praça do Comercio και Cais do Sodré.
Επί του λεωφορείου, υπάρχουν οθόνες που προβάλλουν την ονομασία της κάθε στάσης καθώς το λεωφορείο πλησιάζει σε αυτή.

Τιμές

Ταξί: 10-15€
Μετρό-Αστικά Λεωφορία: 1.4€
Λεωφορεία(AeroBus): 3.5€

Χάρτης

[mappress mapid=”17″]